Precis som ett Windows-operativsystem har Android också få buggar som i princip leder till prestandaförsämring. Men det som är bra är att Android får frekventa uppdateringar som består av buggfixar och säkerhetskorrigeringar. Dessa uppdateringar ger mest stabilitet till Android, vilket leder till bättre prestanda faktiskt. Så innan du följer nästa metod, se till att din telefon är uppdaterad tillsammans med den senaste programvaran.

Nåväl, i enkla termer är cachad data information som sparas via din enhet när du besöker en webbplats eller app. Den innehåller mestadels data som inte är nödvändig men tar samtidigt upp plats vilket leder till att din telefon saktar ner. Att rensa cachad data regelbundet kan faktiskt leda till en bättre spelupplevelse när det rensar papperskorgen. Det här tipset är ganska användbart för att öka din Android-enhets spelprestanda om telefonens lagringsutrymme faktiskt är lågt.

Tja, precis som vår PC, kör våra Android-smarttelefoner också massor av processer och appar i bakgrunden. För det mesta gör dessa bakgrundstjänster faktiskt ingenting förutom att bara förbruka CPU- och RAM-resurserna faktiskt. Innan du spelar något spel måste du därför se till att stänga av bakgrundstjänster. Ni kan installera alla Android-skräprensningsappar eller aktivitetshanterarappar för att identifiera appar och tjänster som körs i bakgrunden. På så sätt får ni en bättre spelupplevelse.

Använd Lite Apps | Öka spelets prestanda

Som vi alla vet att smartphones med bättre lagringsteknik presterar bättre när det kommer till spel. Men lagring som UFS 2.1 ses nu bara på avancerade enheter. UFS 2.1 ger en bättre läs- och skrivhastighet som i princip leder till bättre spelprestanda. Men alla har inte en kapabel smartphone, så de måste hantera lagringen. Ni kan enkelt spara lite extra lagringsutrymme genom att installera Lite-versionen av populära appar. Appar som Facebook Lite, Messenger Lite, Twitter Lite, YouTube Go, ger samma funktioner. De behöver dock mindre utrymme för att installera.

Använd Android Developer Option

Android kommer i princip förinstallerat med många funktioner. Det finns också ett alternativ för Force 4x MSAA i Android-utvecklaralternativ som måste vara aktiverade. Låt mig berätta för dig att MSAA faktiskt står för multi-sample kantutjämning.

 • Först och främst måste ni aktivera Developer-alternativet. För det öppnar du bara Inställningar-skärmen och sedan under alternativet Om telefon du måste knacka på Build Number 4-5 gånger. Ni kommer också att se utvecklaralternativet.
 • Då måste du öppna utvecklaralternativ.
 • Nu måste ni hitta alternativet Turn on 4x MSAA. Du måste slå på den.

Inaktivera animationer

Tja, animationer är nödvändiga eftersom det ger en bättre Android-upplevelse. Om ni har en mindre kapabel smartphone måste ni stänga av animationerna för att få bättre spelprestanda. För att stänga av animationer på en Android-smarttelefon, följ bara metoden nedan.

inaktivera animering

 • Först och främst måste du öppna Inställningar och sedan välja ”Utvecklaralternativ”.
 • Nu på utvecklaralternativen måste du söka efter alternativet ”Ritning”.
 • Där måste du ändra de tre alternativen – Window Animation Scale, Transition animation scale, Animator varaktighetsskala också.
 • Ställ bara in alla dessa till 0,5x

Förhindra användning av levande bakgrunder och widgets

Tja, vem gillar inte att få live väderuppdateringar och nyheter eller ha levande bakgrundsbilder på sina telefoner? Det gör jag faktiskt. Dessa live-widgets och bakgrundsbilder tar dock inte bara upp mycket minne, utan leder också till att telefonen släpar och saktar ner. Allt du behöver göra är att rensa upp din hemskärm med levande bakgrundsbilder och widgets. Att rensa upp din hemskärm kan låta klyschigt, men är faktiskt ett av de mest effektiva sätten att förbättra spelprestandan på din Android-telefon faktiskt.

Fabriksåterställning | Öka spelets prestanda

Fabriksåterställning betyder i princip att du återställer din enhet till dess ursprungliga tillstånd och inställningar. Med andra ord, du gör faktiskt din telefon lika ny som du köpte den. Det kommer då att återställa alla inställningar och ta bort all sparad data på din enhet. Men en fabriksåterställning bör betraktas som ett alternativ för att förbättra spelupplevelsen. Bara om ni har säkerhetskopierat telefonens data online eller någon annan enhet.

Följ bara dessa steg för att fabriksåterställa din Android-telefon.

 • Bege sig till Om telefonen alternativ i inställningar.
 • Tryck på Säkerhetskopiering och återställning alternativ. Och tryck sedan på Fabriksåterställning alternativ
 • Det kommer nu att bekräfta om du ska rengöra hela enheten eller bara inställningarna.
 • Knacka på Ta bort allt och Bekräfta också.

Forcera GPU-rendering

Tja, med enkla ord betyder GPU-rendering det snarare än att be processorn att utföra grafiska funktioner. Du tilldelar i princip uppgiften till GPU. Även om CPU:n också kan ta hand om grafiken på din enhet faktiskt. Genom att tilldela denna uppgift till GPU låter du din CPU fokusera mer på bearbetningsdelen. Det är precis som att delegera din uppgift eller dela upp arbetet mellan två personer tillsammans med de färdigheter som behövs för uppgiften. CPU är nu ledig för att utföra andra nödvändiga uppgifter.

När grafikbearbetningsdelen kommer att tas om hand av den dedikerade hårdvaran, GPU:n. Och därmed kan du få en förbättrad spelupplevelse på din Android-enhet. Men innan du överväger det här alternativet, kom ihåg att detta i princip kommer att påverka batteritiden för din enhet när du kör två olika hårdvaror istället för en.

Låt oss ta en titt på stegen som du kan följa för att aktivera GPU-rendering på dina enheter.

 • Gå till Utvecklaralternativ som finns i Inställningar-alternativet på din telefon.
 • Om du inte har ett utvecklaralternativ på din enhet, gå till Om telefonen och tryck 5-7 gånger på alternativet Byggnummer.
 • Det kommer att visas ett popup-meddelande som säger det You are now a developer.
 • Gå nu tillbaka till Inställningar och nu kommer du att kunna se utvecklaralternativ.
 • Tryck på den och gå till alternativet Hardware Accelerated Rendering. Du måste ändra inställningarna till Force GPU-rendering.

Game Booster Apps | Öka spelets prestanda

Det finns några bästa Android-appar tillgängliga i Play Butik som faktiskt kan öka spelprestanda. Nedan har vi delat några av de bästa Android-apparna för att öka spelprestanda 2020.

Spel förstärkare

Ni kan använda Spel förstärkare app för att släppa lös den verkliga prestandan för din Android-enhet. Med GameBooster kan du öka din enhets prestanda med bara en knapptryckning. Ni kan optimera CPU, RAM och många andra saker automatiskt genom Game Booster Android-appen.

Öka spelets prestanda

GameBooster optimerar i princip din enhet för spel tillsammans med en bakgrundstjänst. Det tar den avancerade Linux CPU-hanteringen under kontroll och ger dig maximal prestanda tillsammans med bara en knapptryckning!

CM GameBooster

När det kommer till spelförstärkning kan ingenting slå CM Game Booster. Detta är faktiskt en av de bästa Android-apparna du kan ha på din Android-smarttelefon. Appen innehåller massor av funktioner för spelhantering och hastighetshöjning också. Användare behöver bara klicka på appen en gång för att åtgärda problemen tillsammans med spelfördröjning och otillräckligt minne.

CM Game Booster

Slutsats

Okej, det var allt gott folk! Jag hoppas att ni gillar det här Boosting Up The Game Performance artikeln och tycker att den är till hjälp för dig. Ge oss din feedback om det. Även om ni har ytterligare frågor och problem relaterade till den här artikeln. Låt oss sedan veta i kommentarsfältet nedan. Vi återkommer till dig inom kort.

Ha en bra dag!

Se även: De bästa anpassade ROM-skivorna för Android-enheter