Tja, under de senaste åren har Android mobiloperativsystemet har nu förbättrats mycket. Nu har dess popularitet också nått skyhögt. Anledningen till denna popularitet är att den ger användarna ett riktigt brett utbud av anpassningsalternativ. I den här artikeln kommer vi att prata om att okända källor fortsätter att slås på – Fix. Låt oss börja!

Men precis som alla andra mobila operativsystem har Android också några buggar och fel. Nyligen upptäckte få Android-användare att uppleva ett ovanligt fel. Några av användarna har också rapporterat att alternativet ”Okänd källa” för Android slås på automatiskt.

Tja, inte bara det, men användare har också rapporterat att de manuellt har stängt av ”Okända källor” från inställningarna också. Men inom 30 minuter eller så växlar alternativet tillbaka till på också. Så om ni också upplever något så konstigt så läser ni faktiskt rätt artikel.

Okända källor fortsätter att slås på – Åtgärda

I den här artikeln kommer vi nu att dela med oss ​​av några bästa metoder för att åtgärda okända källor fortsätter att aktivera problemet. Så låt oss nu kolla in hur du kan fixa att okända källor fortsätter att slå på problemet på Android.

Starta om din Android-smartphone

Tja, som vi alla vet att en enkel omstart oftast kan fixa komplicerade hårdvaru- eller mjukvarurelaterade problem. Så innan du följer nästa metoder måste du se till att starta om Android-smarttelefonen. För att kontrollera om problemet kvarstår eller inte. Så stäng helt enkelt alla öppnade uppgifter och starta om din Android-smarttelefon. När du gör det, använd det ett tag och kontrollera om de okända källorna vänder sig eller inte. Om det slås på, följ bara nästa metoder.

Konfigurera Malwarebytes

Tja, Malwarebytes är ett av de viktigaste säkerhetsinstrumenten som finns för hemfönster och även fungerande Android-prylar. Det underbara med Malwarebytes är att den framgångsrikt skannar och även blir av med skadlig information från gadgeten. Så, om möjligheten för okända resurser dyker upp på grund av skadlig programvara eller skadlig information. Då kommer Malwarebytes att hitta och ta bort gärningsmannen faktiskt. Gå bara till Google Play-återförsäljaren och sök sedan efter Malwarebytes. Du måste skaffa och konfigurera appen därifrån. Skanna din Android-smarttelefon efter skadlig information så snart den har laddats ned. Så snart det är klart, starta om din bärbara dator för att testa om problemet kvarstår eller inte.

Starta om till felsäkert läge

okända källor fortsätter att slås på

Precis som en Windows-dator tillåter Android-mobiloperativsystemet också användare att starta om smarttelefonen till ett säkert läge. Tja, omstart till säkert läge kommer att stänga av alla appar utom systemapparna. Så, om alternativet Okända källor aktiveras via sig själv på grund av vissa appar. Då kommer problemet inte att dyka upp i felsäkert läge faktiskt.

Säkert lägestangentkombination varierar i princip från enhet till enhet, så ni måste söka på internet efter kombinationen av din enhet. Samsung- och Pixel-smarttelefonanvändare måste tryck och håll ned strömknappen. På Power-alternativet, klicka och håll ned ’Stäng av’ knapp. Nu kommer ni att få ett snabbt meddelande ”Starta om till säkert läge”, och klicka på ’Ok’.

När du startade upp i säkert läge, använd sedan din smartphone ett tag för att se om
”Okända källor” slås på eller inte. Om det inte gör det måste ni kontrollera de installerade apparna.

Torka cachepartition på Android

Tja, systemcachepartitionen på Android sparar tillfälliga systemdata. Denna cachefil hjälper i princip Android-systemet att få åtkomst till apparna och spelen mer omedelbart. Men om cachen blir föråldrad kan den också utlösa många problem. Ett av dessa problem är ”Okända källor fortsätter att slås på” faktiskt. Så i den här metoden ska vi nu rengöra cachepartitionen på Android.

Först och främst måste användare gå in i återställningsläget på sin Android-smarttelefon. Knacka och håll strömknappen + hemknappen och volym upp-knappen samtidigt för att gå in i återställningsläget. Tja, om tangentkombinationen inte gör något på din enhet. Då måste ni söka på internet efter kombinationen av din enhet.

När du är i återställningsläget, då bara använd volym ned-knappen för att välja ”Torka cachepartition”. För att välja alternativet, tryck på strömbrytaren, och vänta sedan tills du får alternativet ’Starta om systemet nu’. Så det här är hur du kan torka cachepartitionen på Android för att fixa okända källor som slår på via sig självt problem.

Slutsats

Okej, det var allt gott folk! Jag hoppas att ni gillar den här artikeln och även tycker att den är till hjälp för er. Ge oss din feedback om det. Även om ni har ytterligare frågor och problem relaterade till den här artikeln. Låt oss sedan veta i kommentarsfältet nedan. Vi återkommer till dig inom kort.

Ha en bra dag!

Se även: Hur tar jag reda på vilken DNS jag använder? Handledning