Undrar du att installera en Chrome-tillägg 0n mobil? Chrome-användare är ofta irriterade över att de inte kan aktivera samma tillägg som de använder sin dators webbläsare på sin mobil. Vissa Firefox-användare kan dock använda tillägg på sina mobila enheter, men Chrome har ännu inte lanserat den här funktionen.

Det är också möjligt att du kan få tillägg från Chrome på din mobil, men den här gången kan du använda en annan webbläsare. På så sätt kan du installera tilläggen som du använder i din PC till webbläsaren du använder på din mobil. Dessa sätt kan inte behöva du justera eller också rota din mobiltelefon förutom om den är ny eller från Qwikfones återställ linje. Förvänta dig dock inte att du kan installera tillgängliga tillägg i Chrome. Detta beror på det faktum att det är skillnad mellan webbläsare för datorer och webbläsare för Android.

Möjliga sätt att installera Chrome Extension på mobiltelefoner

Tja, här finns olika webbläsare på din Android-telefon för att installera Chrome-tillägget du vill ha. Det finns olika alternativ att överväga som de som nämns nedan. Kom, låt oss ta en titt på hur man installerar Chrome-tillägget på mobilen:

Installera Chrome Extension på mobilen -> Yandex webbläsare

Den här webbläsaren skapades av ett ryskt företag känt som Yandex. De använder bara Blink, en sökmotorwebbläsare för webben, och baserad på Chromium med öppen källkod. Webbläsaren tillåter dock att tillägg från Chromium installeras på den. Vad mer kan du förvänta dig av denna rysktillverkade webbläsare? Det dubbelmarkerar webbsidans säkerhet och gör det möjligt för Kaspersky att kontrollera om det finns några virus som kopplats till sidan du undrar. Om långsamma anslutningar säkrar dig att hitta information omedelbart, kommer du att vara glad att veta att Yandex använder tekniken från Opera-webbläsaren för att påskynda dina surfmöjligheter.

Steg 1:

Gå över till Play Store-applikationen på din mobil och kolla sedan i Yandex-webbläsaren. Ladda ner appen och installera den sedan.

Steg 2:

När du har installerat den nya webbläsaren på din mobil. Bara flytta och leta efter tilläggen som du gillar att ladda ner. Du kan också besöka Chrome Webstore för att hitta dem alla.

Steg 3:

När du har visat de tillägg du vill ha. Välj helt enkelt Add to Chrome. Yandex kommer omedelbart att ladda ner filen och sedan installera den i webbläsaren.

Steg 4:

För att se om tillägget har installerats, gå till Yandex inställningar. Du kommer då att se en lista över tillägg här.

Kiwi webbläsare

Det viktiga med den här webbläsaren är att dess gränssnitt är ganska likt det i Chrome. Det kommer dock med nattläge och det kan också blockera annonser. Detta beror på Open Source-funktionen i Chromium där källkoden för webbläsaren lanserades. Tredjepartsutvecklare drar nytta av Chromes källkod för att göra sin egen sökrobot och en av dem är Kiwi.

Kiwi är baserat på Chrome och körs på Webkit eller på Blinks sökmotor. Det betyder att Kiwi kommer att arbeta med samma nedladdnings- och sidladdningshastigheter som Chrome. En annan viktig sak med att använda den här appen är att den är kompatibel med Chromes tillägg.

Steg 1:

Slå på Play Butik på din mobiltelefon och leta sedan efter webbläsaren Kiwi.

Steg 2:

När du har installerat det, gå över till tilläggen för Chrome i adress- eller sökfältet.

Steg 3:

Aktivera nu Developer Mode. När det inte visas vill du uppdatera webbläsaren.

Steg 4:

Nu kan du flytta till Chromes webbbutik för att söka efter tillgängliga tillägg.

Steg 5:

Ta tag i tillägget du vill ha sedan installerat i din webbläsare och du är bra att gå.

Installera Chrome Extension på mobilen -> Firefox

Firefox

Alla känner till den här fantastiska webbläsaren Firefox att om vi inte använder Chrome är det här troligen den webbläsare vi kommer att välja. Det är dock också möjligt att lägga till tillägg från Chrome med den här webbläsaren via Firefoxs tilläggsfunktion.

Steg 1:

Gå över till Googles Play Store på din Android-enhet och leta efter antingen Nightly Browser eller Firefox.

Steg 2:

Du bör nu begära skrivbordsvyn först.

Steg 3:

Flytta till avsnittet Verktyg och välj sedan alternativet för att se alla tillgängliga tillägg. Det gör att en ny flik öppnas i din Firefox.

Steg 4:

Nu måste du leta efter Chrome Store Foxified. Aktivera bara denna plug-in.

Steg 5:

När det tidigare steget är klart kan du nu besöka Chromes butik för att leta efter tillägget du vill använda.

Steg 6:

Du kommer då att få en uppmaning som frågar dig om du vill lägga till den i din Firefox webbläsare. Du kan sedan godkänna uppmaningen och det nya tillägget kommer att visas i din mobila Firefox webbläsare.

Kom ihåg att vissa Firefox-användare tycker att det är lite komplicerat att lägga till tillägg i sina webbläsare. Dessutom kanske inte alla tillägg byggda för Chrome fungerar här också.

Tillägget är inte kompatibelt av webbläsaren

Som det nämndes ovan är inte alla tillägg tillämpliga på dessa webbläsare på grund av begränsningen för mobiltelefoner. En fix här är att bara ladda ner samma tillägg som är kompatibel med webbläsaren du har.

Även om det kan finnas tillägg av Chrome du kan använda för Yandex, verkar Kiwi-webbläsaren ha mer kompatibla tillägg efter användning på mobiltelefoner.

Installera Chrome Extension för mobiltelefoner att se upp för

Installera Chrome Extension på mobilen

Vissa av oss använder tillägg i vår Chrome-webbläsare när vi använder PC, men det kan vara ganska svårt att testa dem på vår mobil. Det är dock också möjligt förutsatt att du kan göra något av de ovannämnda stegen när du använder en annan webbläsare. När du har installerat webbläsaren framgångsrikt. Nu kan du leta efter de bästa tilläggen från Chrome för att installera de nedan.

Spara i fickan

Att spara webbplatser eller länkar som du vill granska senare kan göras efter att du har använt tillägget Save to Pocket. Det hjälper dig att spara webbadressen till webbplatsen som du är intresserad av så att du kan besöka den oavsett vilken enhet du använder. Det låter dig också lägga till några taggar till länken och även andras rekommendationer. Du kan också installera eller ladda ner detta gratis eller ta åtkomst till dess funktioner efter att ha uppgraderat ditt konto till Premium.

Bitmoji

Bitmoji

Ett annat fantastiskt tillägg från Chrome som du kan prova i din mobila webbläsare är Bitmoji. Appen är ganska identisk med de emojis som vi använder ofta med undantaget att du kommer att vara den som gör din egen karaktär. Du kan också använda din anpassade Bitmoji i din e-post, sociala medier och andra plattformar du har använt. Du skapar också meddelanden med din emoji, vilket gör det roligare.

Google Hangouts

Det är ett praktiskt tillägg att ha eftersom det låter dig ringa, skicka meddelanden och även komma i kontakt med dina vänner via gruppchatt. Du kan också ringa upp till 10 personer med video utan att betala något. Det gör också att du kan interagera med dina kontakter även när de inte är online. Om du undrar över ett sätt att enkelt nå dina nära och kära är det här tillägget värt att installera i din Android-webbläsare.

Grammatiskt

Om du vill förbättra dina skrivfärdigheter kommer det att vara fördelaktigt för dig att installera Grammarly-tillägget på din webbläsare. Det känns dock som att du har en personlig skrivcoach som korrigerar dina meningar när du skriver dem. Detta är ett ganska praktiskt verktyg att ha i din Android-enhet, särskilt efter att ha skrivit en artikel för ditt sociala mediekonto eller ett e-postmeddelande att skicka till vem som helst. Det gör dina inlägg, uppsatser eller andra skrivuppgifter fria från misstag.

Pablo

Pablo

Det finns massor av nedladdningsbara offerter online, men de kanske inte har det utseende som du vill ha. Ange Pablo, tilläggstillägget som låter dig lägga till fler visuella effekter till det citatet du älskar att dela. Du kan också Ctrl+V orden på skärmen som letar efter en bild som du vill använda som bakgrund. Det finns massor av andra element som du kan integrera i offerten bara för att få det bästa utseendet.

Evernote Web Clipper

Du kan också prova Evernotes webbklippare. Detta tillägg gör att du kan spara bitar eller hela sidan på en webbplats. Detta är mycket bättre än att behöva använda ett bokmärke eftersom du också kan välja att lägga till bilder till stycket eller markera några detaljer för senare användning. Det är ganska praktiskt för studenter som forskar eftersom du kan skapa en annan anteckningsbok för att spara dessa detaljer. Sedan granskar och delar du dem med resten av din grupp. Förutom att göra din forskning eller göra någon typ av arbete, bara tillgång till detta tillägg hjälper dig att spara viktig information.

Adblock plus

Trött på att se alla irriterande annonser som visas på din mobil när du besöker en webbplats? Du kan också få dem alla att försvinna efter att du har använt Adblock Plus-tillägget i din webbläsare. Det är också förståeligt att du vill att din surfupplevelse ska gå smidigt. Men avbrotten som du får från popup-fönster och annonser kan vara irriterande. Det är tills du har installerat det här tillägget i din webbläsare. Det säkrar dig från att spåras av webbplatser, skadlig programvara från att attackera din mobil och stoppar även videor från att dyka upp och spelas upp hela tiden. Efter att ha installerat det här tillägget oroar du dig inte över att din surfupplevelse blir avbruten.

Honung

Honung

Om du är en av dem som vill handla online, då rekommenderas att installera Honey i din webbläsare. Onlineshoppare som tittar efter rabatter kan dra nytta av detta tillägg eftersom Honey hittar kuponger för många produkter online. Förutom att informera dig om tillgängliga kuponger, talar den här tillägget också om när du ska handla online eftersom det kan hålla ett ordentligt öga på eventuella priser som sjunker.

LastPass

LastPass kan hjälpa dig att komma på lösenord som är svåra att bryta med användarnamn och sedan spara dem på en säker plats i alla dina prylar. En annan viktig sak med det här tillägget är att du kan spara tid på att logga in på webbplatser du ofta har besökt eftersom du loggas in på dem automatiskt. Men se till att inte glömma huvudlösenordet för att komma åt lagringsvalvet i LastPass och det är allt.

Webbläsartillägg är ganska praktiska eftersom de tillåter oss att använda funktionerna i dessa appar under en enda webbläsare. Du vill inte ladda ner dem separat på din Android-telefon eftersom de kan ta för mycket utrymme. När du har installerat dem som tillägg i din mobila webbläsare kan du enkelt komma åt dem när du vill.

Slutsats:

Men eftersom Chromes webbläsare fungerar annorlunda i mobiltelefoner kan du bli irriterad över att du inte kan komma åt dessa tillägg på din enhet. Men det finns ett sätt att komma runt det här problemet och det är genom att använda många andra webbläsare istället för att stödja Chromes öppen källkod. När du har installerat någon av dessa webbläsare kan du bläddra bland vilka tillägg som är kompatibla. Ovannämnda annons-on är bara några exempel på bästa tillägg att använda för din Android-enhet.

Är detta användbart? Följ metoderna ovan så kan du enkelt lösa problemen. Om du vill dela någon annan metod eller tips angående artikeln, låt oss veta nedan. För ytterligare frågor och frågor låt oss veta i kommentarsfältet nedan!

Läs också: