Många Windows 10-användare hävdar BCM20702A0-drivrutinsfel på den nya versionen av Windows. Felet ser ut att visas från Windows Bluetooth-drivrutinen och kan ses på Windows 7, 8 och 10 nybyggen. I vissa situationer uppstod felet på grund av saknade drivrutinsfiler, dåliga drivrutiner eller infekterade system. Felet uppstår även efter inloggningsskärmen, vilket irriterar många användare. Så om du också står inför BCM20702A0-drivrutinsfelet, så är du inte ensam. Det finns oändliga klagomål på internet angående detta problem.

På grund av inkompatibla drivrutiner, skadad installation, kan du se BCM20702A0-felkoden på skärmen. Det finns dock massor av felsökningsmetoder du kan ta för att lösa felet helt. Problemet orsakas främst av Bluetooth-anslutning eller nätverksrelaterade drivrutiner installerade på din dator. Och på grund av detta kan användare inte använda Bluetooth-enheter som Bluetooth-tangentbord, möss, hörlurar och mycket mer. Så vi hjälper dig att kontrollera problemet med felsökningsinstruktioner och hjälper dig att lösa BCM20702A0-felet.

Se även: Olika sätt att fixa utvecklarfel 6068, 6065, 6165 och 6066 i Call Of Duty Warzone

Orsaker bakom BCM20702A0 drivrutinsfel

Felet är relaterat till Bluetooth-drivrutinen i Windows OS. Felet uppstår dock på grund av skadade eller felaktiga drivrutinsfiler. Felet kan också orsaka att vissa inställningar på din Windows begränsar Bluetooth-drivrutinen att fungera.

Olika sätt att fixa BCM20702A0 drivrutinsfel på Windows 7/8/10

Det finns ingen definitiv lösning för BCM20702A0-drivrutinsfelet men det finns några korrigeringar som ges nedan. Du bör prova dessa korrigeringar och kontrollera om det löser ditt problem.

fixa fel

Inaktivera och återaktivera flygplansläge

Om du har aktiverat ditt flygplansläge kanske det kan störa din Bluetooth-drivrutin och därmed orsaka BCM20702A0-drivrutinsfelet. Följ instruktionerna nedan för att stänga av flygplansläget.

  • Gå över till Windows sökfält och skriv in Flygplan, kommer alternativet Flygplan att visas, tryck på det.
  • Då kan du se ett nytt fönster som kommer att dyka upp. Stäng helt enkelt av Flygplan alternativ. Eller så kan du helt enkelt trycka på meddelandeikonen längst ner till höger på skärmen. Tryck sedan på expandera och tryck på Flygplan ikonen för att inaktivera den.

Om du fortfarande möter BCM20702A0-drivrutinsfel, dyk ner nedan!

Kör Bluetooth-felsökningen

Om ditt flygplansläge är avstängt men du också kan möta felet, försök då att felsöka Bluetooth-drivrutinen med Windows. Följ instruktionerna nedan för att problem med Bluetooth.

  • Inmatning Felsök inställningar i Windows sökfält och tryck sedan på alternativet för att helt enkelt öppna fönstret för Windows Felsökningsinställningar.

Notera: Du kan också öppna inställningsfönstret för felsökaren genom att gå in direkt ms-inställningar: felsökning i dialogrutan Kör och tryck sedan på OK knapp.

  • Dyk ner och tryck på Blåtand alternativet under Hitta och åtgärda andra problem märka.
  • Tryck sedan på Kör felsökaren knapp. Nåväl, felsökaren kommer att dyka upp, och den kommer sedan att hitta problemen och lösningarna av sig själv, så följ Windows-guiden för att lösa dem. Klicka sedan på nästa och välj ditt problem.

Installera om och uppdatera den befintliga drivrutinen

  • Gå över till Enhetshanteraren genom att skriva Enhetshanteraren i Windows sökfält och tryck sedan på alternativet.
  • Tryck på Blåtand möjlighet att helt enkelt utöka rullgardinsmenyerna. Du kommer sedan att se dina Bluetooth-drivrutiner och hårdvara som finns på din PC.
  • Högerklicka på den och välj Uppdatera drivrutinen alternativ. Välj sedan sök automatiskt på webben alternativet att helt enkelt uppdatera drivrutinen.

Om du fortfarande möter BCM20702A0-drivrutinsfel, dyk ner nedan!

Installera drivrutinerna Manuellt

Om lösningen ovan inte hjälper dig att lösa BCM20702A0 Driver Error kan du installera de nödvändiga Bluetooth-drivrutinerna manuellt. Så följ instruktionerna nedan för att manuellt installera drivrutinerna.

Gå över till din webbläsare och leta efter din PC/Bärbara Bluetooth-drivrutin. Till exempel. Asus Bluetooth driver eller HP Bluetooth driver. Gå över till den officiella webbplatsen och ladda ner eller installera installationsprogrammet.

  • Högerklicka och kör installationsprogrammet som administratör.
  • Installera eller ladda sedan ner drivrutinerna och starta om enheten. När du har gjort detta kommer du inte att se BCM20702A0 Driver Error igen.

Slutsats

Jag hoppas att du kan förstå det nya BCM20702A0-drivrutinsfelet på Windows senaste versioner. På grund av detta fel kan användare inte använda Bluetooth-tjänster, hörlurar och andra enheter. Följ ovanstående felsökningsmetoder så kommer ditt problem att lösas på nolltid. I de flesta situationer uppstår problemet på grund av felaktiga drivrutiner, så se till att alla dina PC-drivrutiner är uppdaterade.

Läs också: