Många Windows-användare får fel 0x80070141: Enheten går inte att nå när de försöker utföra vissa åtgärder. I många fall uppstår felkoden när en användare försöker kopiera, öppna eller flytta en JPEG-fil från en kameralagringsenhet till en PC. När det visar sig är problemet inte exklusivt för någon Windows-version när det dyker upp Windows 7/8.1/10.

Se även: Hur man ställer in PD Proxy i Windows 10 PC

Orsaker till fel (Enheten går inte att nå)?

Vi undersökte den här felkoden efter att ha tittat på olika användarrapporter, konsulterat den officiella dokumentationen och provat olika lösningar för att åtgärda det här problemet (Enheten går inte att nå). Kom låt oss kolla orsakerna till fel:

 • Problem med filutforskaren – Det ser ut som att felkoden också kan visas där File Explorer har fel och inte kan upprätthålla en bra extern lagringsenhetsanslutning. I den här situationen kan du enkelt åtgärda problemet efter att ha kört maskinvaru- och enhetsfelsökaren.
 • Felaktig/korrupt USB-port – Fel uppstår på grund av att en av de två anslutningsportarna inte är korrekt insatta eller om USB-porten som används är otillräcklig. Om så är fallet kan du enkelt lösa det efter att ha använt en annan USB-port för att ansluta den externa lagringsenheten till datorn.
 • Föråldrad iTunes-version – En annan orsak bakom problemet är att det underlättar felet i situationer när någon användare försöker kopiera filer från en iOS-enhet till Windows är en föråldrad iTunes-variant. Många berörda användare har hävdat att de lyckats lösa problemet efter att ha uppdaterat iTunes-versionen till den senaste.
Ytterligare;
 • Snabbkorrigeringen är inte installerad – Men problemet uppstår av ett Windows 10-fel, Microsoft har lanserat en snabbkorrigering för det här problemet. Om du gillar att dra nytta av det. Försök sedan att installera alla väntande uppdateringar och få ditt operativsystem att uppdateras.
 • Stor fil/sökväg – En annan orsak till felet är att det orsakas av ett stort filnamn eller sökväg. Windows kan dock inte bearbeta filer med ett namn eller sökväg som överstiger 256 tecken. Allt du behöver göra är att förkorta vägen för att lösa problemet.
 • Överföringsprotokollet är inte MTP – Om du vill kopiera filer från din mobila enhet kan det finnas en chans att du ser felet eftersom överföringsprotokollet inte är inställt på MTP. I den här situationen kan du enkelt åtgärda problemet efter att ha ändrat dina Android USB-anslutningsinställningar så att den ansluts som en medieenhet.

Om du för närvarande försöker åtgärda samma felmeddelande kommer den här guiden att ge dig en annan metod för att åtgärda problemet. Dyk ner nedan, du hittar olika lösningar för att fixa problemet Fel 0x80070141 (Enheten går inte att nå).

Se även: Så här åtgärdar du DISM-fel 1726 – Fjärrproceduranrop misslyckades

Hur man åtgärdar fel 0x80070141:

Fel 0x80070141

Kör enhet eller Hårdvara Felsökare

När det uppstår kan det här problemet uppstå på grund av ett fel i File Explorer som gör att ditt operativsystem inte kan upprätthålla en stabil anslutning med den externa lagringsenheten. Innan du går över till andra reparationsstrategier försöker du starta din felsökningsguide efter att ha säkerställt att Windows inte kan åtgärda problemet automatiskt.

Många användare löser problemet helt enkelt genom att köra felsökaren för maskinvara och enheter. Kom, låt oss kolla hur du kör felsökaren för maskinvara och enheter:

 • Öppna bara en Springa dialogrutan efter att ha slagit Windows-tangent + R. När du är inne i Run-fönstret, gå in ms-settings:troubleshoot. Tryck sedan på Stiga på att öppna upp Felsökning fliken i inställningar flik.
 • När du väl anländer till Felsökning flik. Flytta helt enkelt ner till Hitta och åtgärda andra problem avsnitt och tryck sedan på Hårdvara och enheter. Tryck sedan på Kör felsökaren från den nyligen visade snabbmenyn.
 • När felsökaren startas, vänta ett tag tills utredningsfasen är klar. Sedan hittade du en gångbar reparationsstrategi, tryck bara på Applicera den här reparationen att genomdriva det.
 • När korrigeringen har tillämpats startar du om din dator och kontrollerar om problemet är åtgärdat vid nästa systemstart.

Om du fortfarande tittar på 0x80070141 (Enheten går inte att nå) felmeddelande när du försöker kopiera mediefiler från en extern lagringsenhet, scrolla sedan ned till den andra metoden nedan.

Återanslut med en annan USB-port (om det behövs)

Vissa användare hävdade att detta specifika problem uppstår när användarna försöker kopiera filer från en extern enhet med en instabil anslutning. En av huvudorsakerna är att när en av de två anslutningsportarna inte är korrekt ansluten.

Det är också möjligt att du ansluter enheten till en delvis fungerande USB-port som inte ger tillräckligt med ström för att stödja uppgiften.

Vissa användare löser också problemet efter att ha kopplat bort enheten från USB-porten och anslutit den till en annan port.

Notera: Om du vill kopiera filer från en äldre enhet måste du försöka ansluta den till en USB 2.0 istället för 3.0.

Se även: Så här felsöker du felet ”Kan inte avsluta processen”.

Uppdatera iTunes till den nya varianten (om tillämpligt)

Om du vill kopiera något från en Apple-enhet till en Windows-dator. Då kan det finnas en chans att problemet uppstår på grund av en mycket föråldrad iTunes-variant. Många berörda användare hävdade också att de lyckades lösa problemet när de uppdaterade iTunes till den nya versionen som finns tillgänglig.

 • Om du vill uppdatera iTunes, gå till programmet på din PC. Tryck sedan på Hjälp knappen från menyfliksområdet högst upp och tryck sedan på Sök efter uppdateringar.
 • Följ anvisningarna på skärmen för att slutföra uppdateringen, starta sedan om datorn och kontrollera om du kan kopiera filerna som tidigare misslyckades.

Om du fortfarande står inför felet ’Enheten går inte att nå’ dyk sedan och flytta ner till nästa metod.

Väntande installation av Windows Update (om tillämpligt)

Tja, vi pekar ut den korrekta uppdateringen, det ser ut som att Microsoft redan har lanserat en snabbkorrigering för detta specifika problem. Många användare hävdade att 0x80070141 (Enheten går inte att nå) felkoden uppstod inte längre när de försökte kopiera bildfilerna från en extern enhet.

Om du vill dra nytta av snabbkorrigeringen vill du installera alla väntande uppdateringar tills du uppdaterar din Windows-uppbyggnad.

 • Träffa Windows-tangent + R för att öppna en Kör-dialogruta. Sedan, mata in ms-settings:windowsupdate och slå Stiga på att öppna upp Windows uppdatering fliken i inställningar app.
 • När du är inne på Windows uppdateringsskärmen trycker du bara på Sök efter uppdateringar och vänta tills skanningen är klar.
 • Tja, om den första genomsökningen är klar, följ anvisningarna på skärmen för att installera alla väntande uppdateringar tills din Windows-version är uppdaterad.
  Notera: Om du har några väntande uppdateringar. Då kan det finnas en chans att du blir ombedd att starta om innan alla uppdateringar är installerade. Följ stegen, men du måste gå tillbaka till den här skärmen vid nästa uppstart. Installera sedan de återstående uppdateringarna.
 • Till sist, starta om datorn igen och kontrollera om du kan kopiera samma fil som tidigare utlöste 0x80070141 fel.

Filnamn under 256 tecken (vid behov)

Många användare upptäckte att 0x80070141 (Enheten går inte att nå) fel kan uppstå på grund av vissa Windows-filnamnsbegränsningar. Huvudproblemet bakom detta är att felet uppstår när Windows försöker hantera en fil med ett långt filnamn eller sökväg.

Om så är fallet är den enda lösningen att byta namn på filen så att den håller sig under gränsen på 256 tecken. Det enklaste sättet är att använda File Explorer. Högerklicka bara på den och välj Döp om.

Se även: Hur fixar jag Avast Broken Registry Items

Ansluta som mediaenhet (MTP)

Om du står inför 0x80070141 (Enheten går inte att nå) fel medan du försöker kopiera filer till Windows från en mobil enhet. Då kan det finnas en chans att du ser felet eftersom överföringsprotokollet är det Connected as Camera.

Många användare försöker lösa problemet efter att ha ändrat överföringsprotokollet till ’Ansluten som en mediaenhet’. Medan de gör detta och försöker igen, kan de enkelt kopiera filerna utan problem.

Om du vill ändra överföringsprotokollet till ’Connected as a Media Device (MTP)’. Svep bara nedladdningar från skärmens topp så bör du se detaljerna om din nuvarande USB-anslutning. När du har tittat på den menyn, välj bara Medieenhet (MTP) och du borde vara bra att gå.

Ändra överföringsinställning

I vissa situationer vill vissa inställningar konfigureras om på din iPhone/iOS-enhet. Följ därför artikeln nedan för att konfigurera om dina överföringsinställningar.

 • Först, lås upp din iOS-enhet och navigera till inställningarna.
 • Flytta in i Photos och flytta ner tills du ser Transfer to Mac or PC alternativ.
 • Klicka sedan på den och välj Keep Originals alternativet snarare än det automatiska
 • Kontrollera om problemet kvarstår.

Slutsats:

Det handlar om allt. Här har jag nämnt lösningarna för att fixa fel 0x80070141 (Enheten går inte att nå). Om du har någon form av förslag, frågor eller frågor, låt oss veta i kommentarsektionen nedan. Annars, om du tycker att det är användbart, dela det med andra.

Läs också: