Letar du efter en lösning för att åtgärda problemet ”De angivna referenserna räcker inte för att komma åt den här skrivaren”? Om du inte är ansluten till en delad skrivare på Windows kör maskin kan den här guiden hjälpa dig att fixa detta. Nyligen mailade någon mig en fråga angående detta problem. Han skulle vilja komma åt den delade skrivaren men en prompt visas kontinuerligt för autentiseringsuppgifterna, upprepade gånger. För att fixa detta raderade han lösenordskravet för de delade skrivarna men det kan inte hjälpa mig att lösenordsuppmaningen fortsätter att visas. Felmeddelandet är:

De angivna uppgifterna räcker inte för att komma åt den här skrivaren. Vill du ange nya autentiseringsuppgifter?

Om han trycker på Ja knappen och anger sedan de autentiseringsuppgifter som han använder för att logga in Windows. Sedan han får ett annat meddelande som säger:

De angivna användaruppgifterna står i konflikt med en befintlig uppsättning autentiseringsuppgifter. Om du skriver över den befintliga uppsättningen med autentiseringsuppgifter kan vissa program som körs sluta fungera korrekt. Vill du verkligen skriva över befintlig uppsättning autentiseringsuppgifter?

Användare som möter detta problem kan följa instruktionerna för att åtgärda problemet:

Se även: Så här åtgärdar du ett problem med att starta Windows 10-installationsfel

Olika sätt att åtgärda felet ”De medföljande uppgifterna är inte tillräckliga för att komma åt den här skrivaren”:

fel

Följ metoderna för att åtgärda problemet ”Medföljande referenser räcker inte för att komma åt den här skrivaren”:

Lösning 1 – Allmänna förslag

 • Starta om alla anslutande enheter.
 • Se sedan till att båda anslutande enheterna finns på samma nätverk eller åtkomstpunkt.
 • Om du står inför detta problem på en äldre OS som Windows XP. Sedan kan du använda den lokala porten för att ansluta skrivaren som delas på Windows 10 efter att ha specificerat lokal port: Ditt Windows10-systemSharedPrinter. Tänk också på att du byter ut Ditt Windows10-system använder din SharedPrinter eller maskinnamn med skrivaren som delas.
 • Kontrollera sedan Windows brandvägg konfiguration för att peka fel inställningar i rätt riktning.
 • Försök också att tillfälligt stänga av antivirusprogrammet från tredje part, om det är installerat.
 • Du kan också försöka skapa ett nytt användarkonto och kontrollera om problemet försvinner med det.

Om du fortfarande stöter på problemet ”De angivna referenserna räcker inte för att komma åt den här skrivaren”, gå vidare till nästa metod:

Se även: Hur kan jag avbryta Audible-prenumeration på appen

Lösning 2 – Använda gruppolicy

Följ stegen nedan för att åtgärda problemet ”Medföljande inloggningsuppgifter räcker inte för att komma åt den här skrivaren”:

 • Träffa W8K + R och lägg sedan till gpedit.msc i Springa dialogrutan för att lyckas öppna GPO snap-in. Knacka OK.
 • Från den vänstra rutan i GPO snap-in, gå över till:
  • Computer Configuration > Administrative Templates > Printers

* För domänanslutna system, lägg helt enkelt till Policyer mapp efter datorkonfiguration.

 • Under Skrivare, i den högra rutan, visa för Peka och skriv ut begränsningar miljö. Dubbelklicka på den och välj Aktiverad. Du kan sedan flytta under alternativ, vy Användare kan bara peka och skriva ut till dessa servrar och lägg sedan till servernamnet dinserver.dindomän.dintld formatera. Du kan också ignorera alternativet om det inte finns någon server tillgänglig för dig. Du kan sedan specificera Säkerhetsprompt rullgardinsmenyn till Visa inte varnings- eller höjduppmaning. Knacka Tillämpa följd av OK.
 • Gå sedan över till den här vägen in GPO snap-in:
  • Computer Configuration > Administrative Templates > Driver Installation

* För domänanslutna system, lägg helt enkelt till Policyer mapp efter datorkonfiguration.

 • Från den högra rutan dubbelklickar du på Tillåt icke-administratörer att installera drivrutiner för dessa enhetsinställningsklasser. Ange nu policyn till Aktiverad status och tryck sedan på Show under alternativ.
 • Från Visa innehåll rutan, klistra bara in värdet på skrivaren GUID dvs {4D36E979-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}. Knacka OK, Tillämpa, OK.

Nu kan du avsluta GPO snap-in och uppdatera sedan Gruppolicy motor efter exekvering gpupdate /force kommando. Du kan också starta om de anslutande enheterna. Efter framgångsrik omstart bör problemet vara löst.

Slutsats:

Jag hoppas att du nu kan förstå hur du löser problemet ”De angivna referenserna räcker inte för att komma åt den här skrivaren”. Om metoderna visar sig vara användbara, dela dem med dina vänner och hjälp dem. För ytterligare frågor och frågor låt oss veta i kommentarsfältet nedan. Glöm inte heller att dela din feedback med oss!

Väntar på din värdefulla feedback!

Läs också: