Vill du fixa att Google Meet Grid View inte fungerar? Om ja, då är du på rätt plats. Med Google Meet kan du kontrollera upp till 16 deltagare under konferenssamtal i ett rutnätsformat. För ett stort antal grupper var användarna tvungna att vara beroende av en Google Chrome-tillägg som emulerar en zoomliknande rutnätsvy. Tillägget fungerade dock på alla Chromium-baserade webbläsare som Google Chrome, Microsoft Edge, Brave Browser och Vivaldi.

Men olika användare har stött på problem när de försökt få åtkomst till Grid View-funktionen med tillägget som vi nämnde ovan. Om du är en av dem som inte kan använda rutnätslayouten i Google Meets med tillägget, kommer följande artikel att hjälpa dig att lösa problemet.

Se även: Stäng av Google Doodle på Chrome New Tab Page

Rutnätsvy slutar fungera:

Många användare av Grid View-tillägget hävdar att de senaste dagarna har tillägget slutat fungera på dem. Faktum är att det finns få kopior av tillägget och alla har slutat fungera. Tack och lov finns en lösning tillgänglig.

För att åtgärda problemet är det bara att installera eller ladda ner 1.31 eller en nyare version av Chris Gamble-tillägget (här). Oavsett om du har något annat tillägg eller Chris Gambles tillägg, avinstallera det helt enkelt och installera eller ladda ner v1.31+-modellen av tillägget enligt ovan. För att åtgärda problemet med Google Meet Grid View Fungerar inte, dyk ner nedan!

Efter installation eller nedladdning av tillägget. Kontrollera bara dess modell i utvecklarläget på Tilläggssidan. För detta, på din Chrome på en dator, tryck på menyknappen med tre punkter längst upp till höger > Fler verktyg > Tillägg.

Slå nu på utvecklarläget uppe till höger. Du kan sedan leta efter tillägget genom att skriva ”rutnät” i sökrutan. Du kan också kontrollera dess modell nu. Det bör vara modell 1.31 eller nyare.

Se till att alla medlemmar i mötet har uppdaterat sitt Grid View-tillägg till 1.31 eller senare. Dessutom använder de bara Chris Gambles tillägg.

Olika Grid View-tillägg upptäcktes:

Om du står inför ett dubblettfel på grund av att olika Grid View-tillägg installerades, kom låt oss kolla hur du kan fixa det.

  • Först, radera alla Grid View-tillägg som du för närvarande har installerat. Om du vill avinstallera ett tillägg, se fix nr. 4 nedan. BTW, du kan bara högerklicka på tilläggets ikon och välja ”Ta bort från Chrome”.
  • Annars, gå över till Tilläggssida och leta sedan efter rutnätet. Avinstallera alla Grid-tillägg som du visar.

När du har säkerställt att du inte har några tillägg för rutnätsvy installerade. Installera eller ladda ner den av Chris Gamble by klicka här. Efter detta bör det åtgärda felet angående dubbletter.

Olika sätt att åtgärda problem med Google Meet Grid View:

Problem med Google Meet Grid View

Fix 1: Använd det nya tillägget Google Meet Grid View

Om du är en av användarna som har problem med Grid View på Google Meet rekommenderar vi att du stänger av det tidigare tillägget. Installera eller ladda sedan ner den nya Google Meet Grid View förlängning designad av Chris Gamble.

Du kan installera eller ladda ner det nya tillägget genom att gå till tilläggssidan i Chromes webbbutik. Klicka bara på knappen ”Lägg till i webbläsare” och välj ”Lägg till tillägg” för att bekräfta. Om du fortfarande står inför problemet med Google Meet Grid View Fungerar inte, dyk ner nedan!

Fix 2: Uppdatera Grid View Extension

Tja, alla dina Chrome-tillägg uppdateras automatiskt men det är bra att säga att de uppdateras när Chrome schemalägger det.

Du kan dock uppdatera dina tillägg manuellt genom att skriva chrome://extensions i webbläsarens adressfält. Tryck sedan på Enter, klicka på utvecklarläget och tryck sedan på knappen Uppdatera högst upp. Eftersom det kommer att uppdatera ditt Google Meet Grid View-tillägg eller andra som är installerade i din webbläsare.

Fix 3: Stänga av och återaktivera tillägget igen

Om den manuella Grid View-layouten som du installerade eller laddade ner via Chrome-tillägget inte fungerar för dig. Försök sedan att stänga av den och återaktivera den på Google Chrome. Du kan också göra det genom inmatning chrome://extensions i webbläsarens adressfält. Tryck sedan på Enter-tangenten och stäng av reglaget under tilläggsrutan för Google Meet Grid View. Efter att ha stängt av den kan du sedan återaktivera förlängningen genom att växla reglaget till PÅ-läget. Om du fortfarande står inför problemet med Google Meet Grid View Fungerar inte, dyk ner nedan!

Fix 4: Avinstallera Grid View Extension

Om du stänger av och återaktiverar Google Meet-tillägget slutar fungera. Sedan bör du försöka avinstallera det och sedan installera det igen. Om du vill avinstallera det, skriv in chrome://extensions i webbläsarens adressfält. Klicka sedan på knappen Ta bort i tilläggsrutan för Google Meet Grid View. När tillägget har tagits bort kan du installera det igen genom att följa fix 1 ovanifrån.

Fix 5: Ladda ner den ursprungliga Google Meet Grid View

Om det nya tillägget Google Meet Grid View slutar fungera för dig bör du försöka installera och ladda ner det gamla Chrome-tillägget ”Google Meet Grid View”.

Detta är en äldre modell av Grid View-funktionen. Det är också baserat på samma användarskript och det kan finnas en chans att det kan fungera för dig. Du kan också installera eller ladda ner tillägget på liknande sätt som du installerar tillägget på lösning 1.

Notera: Vi rekommenderar inte den här tekniken längre eftersom det kan resultera i ett ”Duplicates”-fel. Men om du vill installera eller ladda ner det här gamla tillägget. Radera helt enkelt den från Chris Gamble – den som vi rekommenderar – så att det inte blir någon förvirring i deras arbete. Om du fortfarande står inför problemet med Google Meet Grid View Fungerar inte, dyk ner nedan!

Fix 6: Använd en ny Google Chrome-användarprofil

Chrome-profiler kan vara det bästa sättet att använda olika uppsättningar av tillägg, bokmärken, inställningar och teman. Användare använder även Chrome-användarprofiler för att skilja mellan hem- och jobbrelaterad surfning. Det fungerar också när en förlängning fungerar.

Du kan också skapa en ny Chrome-användarprofil genom att trycka på din profilbild och välja ”Lägg till”. Du kan också växla mellan Chrome-profiler genom att flytta över till profilbilden igen och välja den nyskapade profilen. Kontrollera nu om tillägget Google Meet Grid View fungerar bra på den nya Chrome-profilen.

Slutsats:

Här är allt om ”Google Meet Grid View fungerar inte”. Hjälpte artikeln ovan dig att åtgärda problem angående Google Meets Grid View-tillägg? Låt oss veta dina tankar i kommentarsfältet nedan!

Läs också:

Hur man lägger till ett diagram i Google Sheets – Redigera förklaringen