Den här guiden kommer att lista steg-för-steg-metoden för att framgångsrikt avinstallera Chromium på din Windows 10-dator. Tja, Chromium är ett projekt med öppen källkod som fungerar som en bas för den mest populära Google Chrome. Men vi har också sett några andra webbläsare som hoppar över skeppen och använder den nämnda motorn. Vivaldi, Opera, och Microsoft Edge är några av de kända och populära för att utnyttja det fullt ut. Dess natur är öppen källkod vilket gör det ganska enkelt eller praktiskt för utvecklare eller experter att kompilera och använda den och sedan skapa sina webbläsare.

Men allt är inte bra på detta område. Vissa malwareinjektorer och hackare använder dessa Chromium-källkoder och skapar ett skadligt projekt. Närhelst de lyckas lura användarna att installera eller ladda ner dem, innebär det problem för de senare. Krom är mycket skadligt i sig. Det är öppen källkod, användare med onda avsikter i åtanke använder dem för att skada din enhet. Det inkluderar handlingen att injicera adware, skadlig programvara och virus, skapa en slinga av länkar eller också tvinga dig att ladda ner eller installera några ytterligare applikationer.

Ditt system kan också bli mycket långsamt att använda, och du bör också märka att vissa tredjepartsprogram installeras på ditt system. Men din dator kan också bombarderas med oönskade meddelanden eller popup-fönster. I vissa fall är en enkel eller enkel avinstallation av detta program omöjlig. Eftersom det skapar en känsla av rädsla i allas sinne, och det med rätta. Men oroa dig inte, idag kommer vi att diskutera hur man löser om Chromium inte kommer att avinstallera på din Windows 10-dator. Följ med.

Se även: Jämförelse: Chrome Remote Desktop VS TeamViewer

Olika sätt att avinstallera Chromium Windows 10

Ta bort Chromium på Windows 10

I den här artikeln kommer vi att dela tre olika lösningar som hjälper dig att lösa problemet ovan. Det här är inga unika problem, men på senare tid verkar vissa användare ha problem med det.

Lösning 1: Avinstallera Chromium genom att ta bort AppData

I vissa situationer är problemet att användare avinstallerar Chromium från sin Windows 10-dator, men programmet installerar om sig själv i den andra omstarten. Det händer dock eftersom vissa underliggande programfiler för den programvaran fortfarande finns i mappen AppData, vilket är orsaken till det stora problemet. Så efter att ha avinstallerat programmet från kontrollpanelen, rekommenderas det starkt att ta bort alla filer i mappen AppData också. Så här kan detta göras:

 • Klicka på Start-menyn och leta efter Kontrollpanelen.
 • Gå över till Avinstallera ett program och bläddra sedan till Chromium.
 • Högerklicka på den och välj Avinstallera. När det är klart, starta om datorn en gång.
 • Chansen är större om några av filerna blir över, som nämnts tidigare. Så för att ta bort dem, flytta till C Drive.
 • Gå sedan över till Användare > username > AppData > Lokalt. I vissa situationer kan den här mappen vara dold. Om du vill visa den, flytta till fliken Visa i den övre menyraden och markera sedan de dolda objekten. Nu bör du se mappen AppData.
 • Under Lokal bör det finnas en mapp som heter Chromium. Välj det och tryck på Skift+Delete. Eftersom det kommer att permanent ta bort mappen från ditt system. Om det inte fungerar, tryck på Delete-tangenten och radera sedan mappen från papperskorgen.

Det handlar om allt. Nu har du avinstallerat Chromium från din Windows 10-dator. Om den här metoden fungerar för dig, gott och väl, gå annars över till nästa tips för att avinstallera Chromium på Windows PC.

Lösning 2: Avinstallera Chromium på Windows 10 via Aktivitetshanteraren

Om du inte kan radera Chromium från kontrollpanelen, innebär den här lösningen att du gör det via Aktivitetshanteraren. Följ instruktionerna nedan för att göra det:

 • Tryck på tangentkombinationerna Ctrl+Alt+Del och välj aktivitetshanteraren från menyn.
 • Högerklicka sedan på Chromium från fliken Processer och välj Öppna filplats. Du kan också hitta olika processer som körs under namnet Chromium. Om så är fallet kan du högerklicka på någon av dem.
 • På den noten bör du avsluta alla processer som är relaterade till Chromium. För att göra det högerklickar du på var och en av dem och väljer Avsluta uppgift. Eller så kan du också välja alla på en gång och sedan göra detsamma.
 • Flytta nu tillbaka till mappen som vi redan har öppnat i steget ovan och använd Ctrl+A genvägstangenter för att välja mappens hela innehåll.
 • Du kan sedan helt enkelt använda Shift+Del-knapparna för att radera allt innehåll i den mappen permanent. Eller, närhelst det vägrar att fungera, kan du skicka dem till papperskorgen och sedan tömma den senare.
 • När du har tagit bort allt innehåll i den mappen, gå vidare och ta sedan bort den mappen också. Vi gjorde inte det från början eftersom det i det här fallet är omöjligt att ta bort hela mappen på en gång förrän du har raderat alla filer i den mappen.
 • Starta nu om din dator, och när den startar om bör du ha avinstallerat Chromium från ditt system.

Om den här metoden fungerar för dig, gott och väl, gå annars över till nästa tips för att avinstallera Chromium på Windows PC.

Lösning 3: Använd ett antivirusprogram

Det finns olika antivirus- och anti-malware-appar som är ganska användbara. Men innan du gör det rekommenderar vi starkt att du provar ett Windows Defender-program. Skanna sedan hela din dator genom Windows Defender och när den hittar något skadligt program, radera det från ditt system direkt.

 • Tryck på Start-menyn och leta sedan efter Hotskydd eller Virus.
 • Klicka sedan på alternativet Skanna och välj Fullständig sökning från menyn. Kom sedan ihåg att denna typ av skanning kommer att ta en viss tid, men för detta behöver du några timmar. En snabbskanning kanske inte ger de önskade resultaten i detta avseende.
 • Så närhelst du har valt Full Scan, tryck på knappen Skanna nu under sidan. Vänta tills skanningen är klar. När du är klar, gå över till resultaten och radera sedan alla skadliga hot den kan hitta.
 • Men om det inte gav dig de önskade resultaten av någon anledning, försök sedan med andra antivirusprogram. Google bör vara din praktiska följeslagare i detta avseende.

Slutsats:

Så med detta avslutar vi artikeln om hur du avinstallerar Chromium på din Windows 10-dator. Vi har delat med oss ​​av olika lösningar och korrigeringar, varav alla borde göra ett bra jobb för dig. Låt oss veta dina tankar och förslag i kommentarsfältet nedan!

Läs också: