Undrar du att fixa Night Light på Windows 10? Vi vet alla att blåljusstrålarna inte är bra för ögonen. Om du arbetar kontinuerligt i 10 timmar kan dina ögon till och med ansträngas. Det är därför varje företag försöker minska effekten av ljus och förbättra Dark Mode och dess funktioner.

Nattljuset är en funktion på Windows 10 som begränsar det blå ljuset på skärmen på natten för att hjälpa till att förbättra sömnkvaliteten eller minska ögonansträngningen. Det är ganska identiskt med Androids nattläge eller Apples nattskift.

Men om du slår på Night Light på din enhet. Visst, funktionen kanske inte fungerar perfekt. Till exempel kanske nattljus inte inaktiveras automatiskt enligt ett schema, även efter att du har startat om eller stängt av enheten.

I den här artikeln kommer du att lära dig olika metoder för att lösa filterfunktionen för blått ljus i Windows 10. (Om du inte kan ändra inställningarna för nattljus när de visas nedtonade, använd den här artikeln för att återställa funktionen.)

Så här fixar du nattljus i Windows 10

I Windows 10 beror Night Light på din dators grafikdrivrutin för att justera färgen för att minska det blå ljuset. När den installerade drivrutinen för grafikkortet inte stöds med den version du använder, kan det finnas en chans att funktionen blir nedtonad eller att den inte fungerar perfekt.

Metod 1: Uppdatera grafikdrivrutinen för att åtgärda problemet

Fixa nattljus

Du installerar bara den senaste videodrivrutinen manuellt för att åtgärda problemet. Du kan också utföra den här uppgiften efter att ha flyttat datortillverkarens supportwebbplats för att installera den senaste grafikdrivrutinen. Det är bara för att den föråldrade versionen kan orsaka problemet:

Om du vill installera om grafikdrivrutinen manuellt för att lösa Night Light, använd dessa metoder:

Steg 1:

Gå över till Start på Windows 10.

Steg 2:

Leta sedan efter Enhetshanteraren och tryck på det översta resultatet för att öppna appen.

Steg 3:

Utöka nu Grafikkort filial och välj grafikkortet.

Steg 4:

Högerklicka på enheten och tryck på Avinstallera alternativ.

Steg 5:

I det här steget kontrollerar du helt enkelt Ta bort drivrutinsprogramvaran från den här enheten alternativ (om det behövs).

Steg 6:

Tryck på Avinstallera knapp.

Steg 7:

Starta om din PC.

När du har startat om enheten installerar Windows 10 automatiskt om de senaste grafikdrivrutinerna som är tillgängliga från Windows Update. Kom också ihåg att när du markerat alternativet att ta bort drivrutinen från din enhet. Du kanske vill installera om drivrutinen manuellt.

Om du vill säkerställa att Windows 10 installerar drivrutinen igen inställningar > Uppdatering & säkerhet > Windows uppdateringoch tryck på Sök efter uppdateringar knapp.

Efter att ha använt drivrutinen kan du också använda verktyget Display Driver Uninstaller (DDU) för att starta en ren avinstallation av videodrivrutinen. Efter detta kan du installera om drivrutinen för att se om det löser problemet med nattljus.

Metod 2: Stäng av nattljus för att fixa Nattljusproblem

Stäng av nattljus för att åtgärda problem med nattljus

Om du kan aktivera funktionen, men den inte inaktiveras automatiskt enligt ett schema, och uppdatering av grafikdrivrutinen kan inte lösa problemet. Då är metoden att manuellt stänga av Night Light.

För att stänga av nattljus på Windows 10, använd denna instruktion:

Steg 1:

Gå över till inställningar.

Steg 2:

Knacka på Enheter.

Steg 3:

Knacka på Visa.

Steg 4:

Inaktivera Nattlampa brytare.

Metod 3: Manuell återställning av nattljusinställningar

Manuell återställning av nattljusinställningar

Att återställa nattljusinställningarna manuellt i registerredigeraren är också viktigt för att lösa problemet. Tänk på att felaktig ändring av registret kan leda till avgörande problem.

Så vi rekommenderar att du gör en ordentlig systemsäkerhetskopiering innan du påbörjar följande operation.

Steg 1:

Till en början, slå Vinna plus R för att öppna Springa fönster. Inmatning regedit i fönstret och tryck sedan på OK knappen för att öppna registerredigeraren.

Steg 2:

När den är öppen kan du bläddra i följande sökväg:

HKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersionCloudStoreStoreDefaultAccountCloud

Steg 3:

I den Cloud (mapp), högertryck och ta bort följande två nycklar (mappar):

$$windows.data.bluelightreduction.bluelightreductionstate
$$windows.data.bluelightreduction.settings

Steg 4:

Till sist, starta om din dator.

Efter detta kommer inställningarna för nattljus att återställas och funktionen börjar fungera igen.

Metod 4: Installera tredje delens app F.lux

flöde

Det finns många anledningar till att tredjepartsappar finns. Detta är ett bra exempel. Om du redan har installerat några appar kan det komma i konflikt med Night Light. Om du nu vill använda Windows 10 Night Light, avinstallera alla appar och försök Flöde.

Även om Night Light är en viktig funktion som kommer till Windows 10. Så, F.lux är ett tredjepartsverktyg och det fungerar ganska likt Night Light-läget som ska fungera. Den ändrar färgen på din PC-skärm för att anpassa sig till tider på dygnet efter att ha justerat ljusa toner.

Metod 5: Stäng av snabbstart för att få tillbaka nattljus

stäng av start

Det är en kombination av kallstart och viloläge. Om du inaktiverar datorn med snabb start aktiverad kommer användarkontona att loggas ut helt. Sättet som systemet går in i viloläget är inte den äldre kallavstängningsformen. I den här situationen kommer den andra att starta upp tills inloggningsskärmen går snabbare (30-70﹪).

Därför kan du få tillbaka nattljuset genom att stänga av snabbstart och starta om datorn.

Steg 1:

Först, sök och öppna Kontrollpanel och sedan hitta Energialternativ i Kontrollpanel sida.

Steg 2:

Knacka på Välj vad strömknappen gör.

Steg 3:

Knacka Ändra inställningar som för närvarande inte är tillgängliga gå vidare.

Steg 4:

Avmarkera Aktivera snabb start (rekommenderas) låda, och tryck sedan på Spara ändringar.

Metod 6: Installera om Windows

Om alla ovanstående lösningar inte fungerar, kommer ominstallation av Windows 10 att vara ett trumfkort för dig. Å andra sidan, uppdatera din Windows till version KB4501375. Den senaste versionen av Windows 10 KB4501375 har dock patchar för att lösa problemet med att nattlampan i Windows 10 inte fungerar, så du måste installera den här modellen på din dator.

Slutsats:

Sammanfattningsvis har den här artikeln introducerat sex olika metoder för att fixa nattljus i Windows 10. Om du står inför problemet, prova dessa korrigeringar för att hjälpa dig. Om du känner till någon annan metod eller ett knep för att åtgärda problemet så låt oss veta nedan!

Läs också: