Vill du fixa Roblox-fel 103? Roblox är en MMO-speltjänst eller plattform som låter användare utveckla och skapa spel åt andra. Plattformen levererar användarskapade genrespel som actionrollspel, racingspel, simuleringsspel etc. Den lanserades redan 2006 och är tillgänglig för MS Windows, Android, iOS, macOS, Xbox ett, Mac, Fire OS-plattformar. Vissa Xbox-konsolspelare har dock börjat hävda att de inte kan vara med i några spel på Roblox. Om du är en av dem, kolla in instruktionerna om hur du åtgärdar Roblox Error Code 103 på Xbox One.

För att vara mycket specifik stöter Xbox-spelarna på felmeddelandet ungefär så här The Roblox game you are trying to join is currently not available (Error Code: 103). Medan många andra användare har nämnt att Xbox-kontot de använder fungerar smidigt på Windows. Så det är ganska irriterande för en spelare att ha den här typen av problem varje gång.

Se även: Olika sätt att lösa Rosetta Stone Error 9114 eller 9117

Orsaker:

Det finns olika orsaker bakom uppkomsten av fel:

 • Födelsedatum nummer – Xbox One innehåller ett extra lager av säkerhet när det gäller barnkonton. Så om du vill logga in med ett konto som ursprungligen skapades på en dator där DOB är under 13 år, kommer du inte att kunna gå med i användarskapade världar om du inte gör några sekretessjusteringar. Om du vill undvika detta kan du bara skapa ett nytt Roblox-konto med ett födelsedatum över 13 år.
 • ’Innehåll från andra personer’ är avstängt – Om du bara möter den här felkoden med ett barnkonto är det mycket troligt att innehåll från andra personer är blockerat för barnkontot. I den här situationen kan du lösa problemet efter att ha öppnat föräldrakontot och ändrat sekretessinställningarna så att ”Innehåll från andra personer” är tillåtet.
Ytterligare | Orsaker bakom felet;
 • NAT-problem – Närhelst det inträffar kan det här problemet också dyka upp i händelse av att portarna som används av Roblox inte vidarebefordras perfekt. I den här situationen kan du lösa problemet antingen genom att aktivera UPnP i dina routerinställningar eller helt enkelt vidarebefordra portarna som används av Roblox manuellt.
 • Firmware-fel – Filer som du tillfälligt kan använda av ditt operativsystem kan också vara den största orsaken till detta problem. För att lösa problemet om det orsakas av ett firmwarefel. Utför helt enkelt en strömcykelmetod och torka av den tillfälliga mappen med hjälp av strömkondensatorerna.
 • Dålig spelinstallation – Under vissa omständigheter uppstod felet av en dålig spelinstallation. I den här situationen kan du enkelt lösa problemet efter att du avinstallerat spelet tillsammans med varje tillägg och uppdatering innan du installerar om det igen.

Se även: Olika sätt att åtgärda ESO Error 1005 – Handledning

Olika sätt att fixa Roblox Error 103:

Följ nedanstående metoder för att fixa Roblox Error 103:

Roblox Error 103

Fix 1: Skapa ett nytt Roblox-konto (utan DOB-begränsningar)

Som det visar sig kan grundorsaken sluta utlösa 103-felet efter att ha startat Roblox från en Xbox One-konsol är ett DOB-problem (födelsedatum). Som många användare har hävdat att Xbox tillhandahåller ett extra lager av sekretessinställningar som kan skydda barnkonton från att komma åt utan nödvändiga behörigheter.

Efter att ha gått igenom olika användarrapporter ser det ut som att Xbox One tenderar att ha problem med PC-skapade konton där DOB är under 13 år gammal.

Om du inte har något sparat innehåll på ditt konto är det enklaste sättet att lösa problemet Felkod: 103 är att bara skapa ett nytt konto med Roblox med en DOB på över 18 och använda det för att enkelt logga in med din Xbox One-konsol.

Om du inte är säker på hur du gör detta, följ stegen nedan:

 • Från en mobil enhet eller PC, gå över till den här sidan för att skapa konto hos Roblox.
 • När du väl har gått in klickar du på knappen Registrera dig längst upp till höger på skärmen.
 • Välj din födelsedag från referensfönstret och se till att året i slutändan kommer att göra dig 18+ år gammal. Eftersom det kommer att säkerställa att det extra säkerhetslagret på Xbox One inte är tillgängligt.
 • Fyll i den återstående informationen och tryck sedan på Bli Medlem för att bara skapa kontot, följ sedan stegen på skärmen för att verifiera ditt nyskapade konto.
 • När det nya kontot har skapats framgångsrikt, gå över till din Xbox-konsol och tryck sedan på Logga in som ditt Roblox-konto.
 • Gå nu med i världen och njut!

Om du inte vill skapa ett nytt Roblox-konto eller om den här lösningen inte lät dig fixa Roblox Error 103, gå över till den andra potentiella lösningen nedan.

Fix 2: Tillåta ”Innehåll från andra personer” på ett barnkonto

Om du möter den här felkoden med ett barnkonto är det mycket troligt att du står inför Felkod: 103 på grund av en integritetsinställning som tillämpas på föräldrakontot. Eftersom det blockerar innehåll som skapats av andra communitymedlemmar. Detta är en användbar funktion på Roblox som behövs när du vill gå med i andra världar.

Om detta är källan till ditt problem kan du enkelt lösa problemet efter att ha öppnat sekretessinställningarna för ditt barnkonto och aktiverat Se innehåll som andra gör funktion. När du har gjort detta kan du enkelt gå med i andra världar i Roblox utan att möta samma 103-felkod.

Om du inte är säker på hur du gör detta, följ stegen nedan:

 • Gå över till din Xbox One-konsol, logga sedan in på ditt föräldrakonto och du kan sedan komma åt Mina appar och spel alternativet från huvudmenyn på instrumentpanelen.
 • Gå över till Mina appar och spel meny. Gå sedan helt enkelt till inställningar meny.
 • Efter att du flyttat till inställningar meny. Dyk ner till Familj fliken och välj Barn konto som du står inför problemet på.
 • Från inställningar menyn för barnkontot, välj Beställnings mall (under Integritet) för att initiera redigering av de anpassade sekretessinställningarna.
Ytterligare;
 • Bläddra sedan genom karusellens sekretessmeny. Du kan då komma åt posten som är länkad till Se innehåll som andra gör.
 • På den andra menyn ändrar du helt enkelt statusen för Se innehåll som andra gör’ sekretesspolicy till Tillåta.
 • Spara sedan ändringarna.
 • Du kan sedan starta om din Xbox One-konsol. Logga in igen med ditt barnkonto och upprepa åtgärden som orsakade Felkod: 103 för att se om problemet har åtgärdats.

Om du fortfarande står inför samma problem, dyk ner till den andra potentiella lösningen nedan.

Fix 3: Port Forwarding som används av Roblox

Om ovanstående åtgärdade inte fungerade för dig är det ganska troligt att du står inför ett problem med portvidarebefordran. Se till att Roblox är ett flerspelarbaserat spel som behöver ditt nätverk NAT (Network Address Translation) att vara öppen.

Spelet som stöder utbyte av data mellan kamrater använder några portar som kan öppnas för att låta dig spela online. Vissa routerversioner nuförtiden tar hand om portvidarebefordran som standard. Men om du har gjort några ändringar i din router öppnas funktionen som underlättar en NAT (Universal Plug and Play) kan faktiskt vara avstängd.

Men om du arbetar med en äldre router, så stöder den inte UPnP – I den här situationen vill du göra portvidarebefordrandelen manuellt.

Så beroende på din router finns det två möjliga metoder som gör att du kan vidarebefordra portarna som används av Roblox:

 • Slå på UPnP i din routerinställningar för att helt enkelt öppna din NAT
 • Vidarebefordran av portar som används av Roblox manuellt så att du framgångsrikt kan ansluta till andra människors världar

Om din router stöder UPnP (Universal Plug and Play), följ artikeln nedan (A). Om du använder en äldre routerversion som inte är kompatibel med UPnP, följ den andra underguiden (B):

Slå på UPnP i din routerinställningar

Notera: Tja, dessa standardinloggningsuppgifter kommer att variera eftersom det beror på din routertillverkare. Sök sedan online efter standardinloggningsuppgifterna enligt din routerversion om dessa inte är korrekta.

 • När du äntligen anger dina routerinställningar. Du kan sedan söka efter Avancerad meny / NAT-vidarebefordran och leta efter ett alternativ som heter UPnP.
 • När du äntligen lyckas hitta den, slå på den. Spara sedan ändringarna för att verkställa ändringen.
 • När du lyckats slå på Universal Plug and Play. Du kan sedan starta om både din Xbox One-konsol eller router och kontrollera om Roblox-felet upprepas efter att du försökt gå med i ett spel igen.
Ports Forwarding
 • Följ instruktionerna 1 till 3 från avsnittet ovan för att komma in i menyn NAT Forwarding / Port Forwarding för dina routerinställningar.
 • När du är inne i Port Forwarding meny. Leta bara upp menyn som gör att du kan vidarebefordra portarna manuellt. Du kan sedan börja vidarebefordra portarna som krävs av Roblox på Xbox One:
  TCP: 3074
  UDP: 88, 500, 3074, 3544, 4500
 • När du har säkerställt att någon av dessa portar vidarebefordras sparar du ändringarna. Du kan dock sedan starta om både din konsol och router innan du försöker gå med i ett onlinespel igen i Roblox.

Om du fortfarande möter samma felkod 103, dyk ner till den andra potentiella lösningen nedan.

Se även: Olika sätt att åtgärda BCM20702A0 drivrutinsfel

Fix 4: Utföra en Power Cycling-metod

Om ingen av lösningarna ovan har tillåtit dig att lösa problemet, är det möjligt att 103-felet uppstår. Det inträffar någon typ av tillfällig filkorruption som för närvarande sparas i den tillfälliga mappen.

Den här temporära mappen kommer dock inte att raderas med några få typer av avstängningar, du kanske kan lösa problemet efter att ha utfört en power cycling-metod. Eftersom det kommer att torka av strömkondensatorerna, vilket också kan lösa ditt problem.

Om du vill utföra en power cycling-metod på din Xbox One-konsol, följ stegen nedan:

 • Börja med att se till att din konsol är helt uppstartad i viloläge (inte i viloläge).
 • Tryck sedan på Xbox-knappen. Håll den sedan intryckt i några sekunder.
 • När din konsol är helt avstängd. Vänta sedan ett tag innan du slår på den igen. Under din väntetid kan du också koppla ur strömkabeln från eluttaget den är ansluten till för att säkerställa att strömkondensatorerna är helt rensade.
 • Slå sedan på din konsol (genom att trycka på strömbrytaren på din konsol) och vänta på att den andra uppstarten ska slutföras.
 • När den andra konsolstarten är klar. Du kan sedan öppna Roblox. Försök sedan att gå med i ett multiplayer-spel.

Om du fortfarande ser felkoden 103 när du försöker komma åt innehåll som skapats av andra människor. Dyk sedan ner till den sista lösningen nedan.

Fix 5: Installera om spelet

Om ingen av ovanstående lösningar fungerade för dig, har du att göra med en inkonsekvens som skapats av den värsta installationen. I vissa situationer uppstår problemet när konsolen är helt avstängd mitt under installation eller nedladdning av spelet.

I den här situationen bör du kunna lösa problemet efter att du har installerat om spelet. För att fixa felkoden 103 följ stegen nedan för att du ska kunna fixa Roblox Error 103.

Här är en snabbguide för att installera om Robox på din Xbox One-konsol:

 • Tryck på Xbox One-konsolen för att helt enkelt öppna din guidemeny. Du kan sedan använda den för att helt enkelt komma åt menyn Mina spel och appar.
 • När du är inne i menyn Spel och appar. Dyk sedan ner genom listan över installerade appar och spel och specificera Roblox.
 • Med Roblox vald, tryck på Start knappen och välj sedan Hantera spel från den nyligen visade snabbmenyn.
 • I den andra rutan använder du helt enkelt menyn på höger sida för att välja alternativet Avinstallera alla. Den här metoden säkerställer att du installerar eller laddar ner basspelet med varje installerad speluppdatering eller tillägg.
 • När avinstallationsserien är klar. Starta sedan om din konsol och vänta tills den andra uppstarten är klar.
 • Gå bara till ditt digitala bibliotek eller lägg till det fysiska mediet. Installera sedan om Roblox eller starta spelet för att se om du lyckades lösa problemet 103 Felkod.

Det handlar om allt, killar.

Slutsats:

Här är allt om ”Fix Roblox Error 103”. Jag hoppas att hans artikel var till hjälp för dig. För ytterligare frågor och funderingar låt oss veta nedan!

Läs också: