Vill du fixa Dev Error 5761 DirectX on COD: Modern Warfare? Call of Duty: Modern krigsföring en annan medlem av COD-familjen. Spelet är tillgängligt för PlayStation 4, Windows, Xbox One-plattformar men tyvärr ser PC-spelet ut att vara väldigt buggigt och fullt av problem. Vissa PC-spelare eller spelare står inför Dev Error 5761 DirectX på COD: Modern Warfare. Nu, om du också står inför samma fel, låt oss veta nedan!

Tja, många spelare går in i spelet och de försöker spela det i timmar, vissa spelare står inför dev-fel som DirectX-fel eller multiplayer-relaterade problem eller grafikrelaterade problem, eller även minnesrelaterade problem. Så om du också stöter på något av dessa problem, då är du inte ensam. Men nyligen har Infinity Ward lanserat en patchuppdatering men det ser inte ut att fungera för alla spelare. Lyckligtvis har vi några möjliga metoder nedan som du bör kontrollera.

Tidigare har vi delat med dig några av de möjliga lösningarna som kan fixa några andra Dev Error-problem som Dev Error 6068, 6065, 6165 & 6066 i COD Warzone. Nu står COD MW-spelarna inför ett nytt DirectX Dev Error 5761-problem när de försöker starta PC-spelet eller till och med under spelet. Så, utan att slösa mer tid, låt oss gå vidare till felsökningsinstruktionerna nedan. Det här är de möjliga korrigeringarna som du bör prova för en gångs skull.

Se även: Vad är min processorarkitektur – 64-bitars eller 32-bitars

Olika sätt att fixa utvecklingsfel 5761 DirectX på COD Modern Warfare

Som vi alla vet är Microsoft DirectX en samling appprogrammeringsgränssnitt som bär uppgifter relaterade till videospel och programmering, multimedia på Microsofts plattformar. Så, DirectX Dev Error 5761 är relaterat till DirectX-problemet som orsakar fel när du startar Modern Warfare-spelet eller mellan spelet.

Innan du går till den möjliga lösningen, se till att ditt Windows-operativsystem och grafikdrivrutiner är helt uppdaterade till sin nya version.

Dev Error 5761 DirectX

Stäng av Crossplay

Det finns ingen specifik anledning eller information tillgänglig ännu som faktiskt orsakar problemet med det här spelet. Att stänga av Crossplay-alternativet kan dock lösa detta problem för vissa av spelarna. Om du vill stänga av Crossplay-alternativet, följ instruktionerna nedan:

 • Navigera till spelet alternativ.
 • Tryck på konto flik
 • Flytta sedan till Crossplay möjlighet att Inaktivera.
 • Starta om ditt spel och kontrollera om problemet är löst eller inte.

Om inte, följ den andra metoden.

Justera lägre spelinställningar

Vi försöker alltid att förbättra grafikinställningarna, men för det mesta kan det orsaka ramfall, långsammare spelande, fel, hicka, grafiska fel, långsam reaktionstid och även spelkraschar. Så allt du behöver göra är att sänka spelinställningarna till deras genomsnittliga eller lägre nivå för optimal spelprestanda.

Du bör också försöka ställa in FPS (Frames Per Second)-gränsen till 60 tills du får någon permanent lösning eller officiell snabbkorrigering. För att göra detta:

 • Försök att sänka FPS-inställningar till 60 fps.
 • Du kan sedan sänka spelet Texturer från Hög till Normal läge.

Stäng av Asus Strix Monitoring Software

Tja, alla användare av Asus Strix Monitoring Software borde behöva stänga av den innan lanseringen av COD Warfare och även under spelet. När du slutför och avslutar spelet kan du sedan slå på Strix Monitoring-appen igen.

Försök att kontrollera kompatibiliteten

Om du stöter på DirectX Dev Error 5761 i COD Modern Warfare-spelet, försök sedan först kontrollera spelets kompatibilitet med ditt Windows.

 • Gå bara till spelfilen (.exe).
 • Högerklicka på .exe-filen
 • Tryck sedan på Egenskaper
 • Välja Kompatibilitet och tryck sedan på Kör det här programmet som administratör
 • Välja Tillämpa.

Stäng av OBS (Lös Dev Error 5761 DirectX på Modern Warfare)

OBS står för Open Broadcaster Software. Det är ett öppen källkod eller gratis plattformsoberoende streaming- och inspelningsprogram som är tillgängligt för macOS, Microsoft Windows och Linux. Så, vissa professionella spelare eller experter streamar sina spel eller spelar in sina spel för sociala medier eller uppladdning. Men programmet förbrukar för mycket minne eller CPU också i bakgrunden och när det används.

Så om du också arbetar med den här programvaran under spelandet eller om den körs i bakgrunden, föreslår vi att du stänger av eller stänger programvaran helt för maximal prestanda.

Stäng av Overlay-appar

Om du använder något program eller programvara med överlagringsfunktioner som liknar Windows Game Bar eller Nvidia GeForce Experience, bör du inaktivera eller stänga av överlagringsapplikationerna från programvaran. Visst orsakar det Dev Error-relaterade problem på din dator. Om du inte känner till överläggsalternativ, erbjuder den några viktiga funktioner som video-/ljudinspelning, ta skärmdumpar, omedelbar uppspelning, dela meny, aviseringar, sändningar och mycket mer.

Stäng av GeForce Experience

Som nämnts tidigare erbjuder alla överlagringsalternativ massor av viktiga funktioner men dessa funktioner körs alltid i bakgrunden som förbrukar för mycket minne och genererar Dev Errors. Så om du inte använder dessa funktioner bör du stänga av Nvidia GeForce Experience Overlay.

Stäng av Discord Overlay

Discord Overlay hjälper spelare eller PC-användare att använda Discord Text & Voice-alternativen för att interagera med andra spelare under spelets gång. Det låter dig också köra funktioner som Discord-chatt, gå med i grupper, svara på Discord-samtal, anpassa spelgränssnittet etc. Discord Overlay blir dock mer distraherande speciellt i Battle Royale-spelen och som ett resultat uppstår Dev Errors. Så du kan stänga av Discord Overlay om du inte använder det så mycket.

Stäng av Game Bar på Windows

Microsofts Game Bar är en viktig funktion som hjälper experter eller hardcore-spel att spela in spelmaterial, ta skärmdumpar, sändningar och mycket mer. I likhet med de andra överläggsprogrammen kan spelfältet också orsaka problem med Dev Error 5761 DirectX på Modern Warfare. Så låt oss ta en djup titt på stegen nedan för att stänga av den.

 • Tryck på Start menyikonen.
 • Tryck sedan på inställningar meny (kuggikon).
 • Välja Spelande > inaktivera Rspela in spelklipp, skärmdumpar och sändningar med hjälp av växling av spelfältet.
 • Klicka nu på Fångar kategori i den vänstra rutan.
 • Tänk på att Bakgrundsinspelning alternativet är inaktiverat.
 • Nu bör du försöka starta Modern Warfare-spelet för att kontrollera om problemet har lösts eller inte.

Stäng av Spotify Layout

Spotify är en annan av de mest populära leverantörerna av onlinemedietjänster. Tjänsteapplikationen erbjuder en överlagringsfunktion som ger massor av alternativ att spela med den. Men om du inte använder dessa funktioner, försök att inaktivera dem för maximal systemprestanda. Om du vill stänga av Spotify-layouten:

 • Tryck på Start menyn på datorn.
 • Starta sedan helt enkelt Spotify-applikationen eller genvägen på skrivbordet.
 • Knacka på Redigera placerad överst i fönstret.
 • Tryck sedan på Inställningar.
 • Öppna gränssnittet för inställningar och navigera till visningsalternativen.
 • Inaktivera Visa skrivbordsöverlägg när den är inaktiverad.
 • Du är klar. Kontrollera nu om du lyckas starta och spela spelet ordentligt eller inte.

Återställ grafikdrivrutin till tidigare version

Som vi redan har diskuterat att grafikdrivrutinsvarianten bör uppdateras när den är tillgänglig. Observera också att den senaste uppdateringen ibland kan ge buggar eller prestandaproblem. Om du nyligen har uppdaterat grafikdrivrutinvarianten på din PC och börjat stöta på problemet, så är det troligen problemet med grafikdrivrutinen och du bör återställa varianten.

Slutsats:

Här är allt om ’Dev Error 5761 DirectX’. Vi har delat olika lösningar, varav vilken som helst kan lösa ditt fel. Är den här artikeln till hjälp? Vet du någon annan alternativ metod för att fixa det? Dela dina tankar med oss ​​i kommentarsfältet nedan.

Står du fortfarande inför problem med COD: Modern Warfare? Försök sedan att kontakta Activision Support eller rapportera Modern Warfare-forum för mer support om dev-kraschar, fel och många andra problem.

Läs också: