Letar du efter ett sätt att göra foto fyrkantiga via onlineverktyg? När du tar ett foto med din mobil eller kamera kommer bilden antingen att vara i stående läge eller liggande läge. Det kommer dock en tid när du vill göra en fototorg utan att förlora några detaljer. Den vanligaste metoden för att skapa en fotoruta är att antingen beskära eller ändra storlek på snapen. När du ändrar storlek på din bild kan du förvränga bilden. När du beskär kan du förlora många detaljer i din bild. Om du vill hantera det kan du bara ändra storleken på duken. Kom låt oss kolla hur man gör.

Olika sätt att göra fotokvadrat utan att beskära

Metod 1 – One-Click Web App

Om du undrar efter en webbapp med 1 klick för att göra ett rektangelfoto till en kvadrat utan att beskära så är detta det bästa valet där ute. Nyligen raderade Kapwing vattenstämpeln från sina gratismodeller. Bara dra och släpp din bild (eller till och med en video) till denna länk och vänta ett tag tills det bearbetas.

Appen kan automatiskt applicera vit utfyllnad på din bild vilket gör den till den bästa kvadraten. Och inte bara det, du kan också välja mellan andra bildförhållanden som 4:5, 5:4, 16:9. Dessutom gör du andra ändringar som att justera din bild, vänster-höger och botten, etc. Och när du är nöjd med dina ändringar trycker du bara på den röda knappen Exportera bild som finns längst upp till höger på webbsidan.

På den andra sidan kan du bara trycka på den stora nedladdningsknappen på vänster sida av bilden för att installera jpeg-versionen av den.

Metod 2 – Pixlr

Om du vill göra en fotofyrkant utan att beskära, så kommer vi att använda ett gratisverktyg som kallas Pixlr. Pixler är OS-oberoende och du kan sedan använda det direkt i din webbläsare.

Steg 1:

Om du vill börja, flytta till Pixlr webbplats och välj sedan alternativet Open Image from Computer.

Steg 2:

Navigera sedan till mappen där din bild är sparad, välj den och tryck på knappen Open.

Steg 3:

Nästa sak du kan göra är att öppna fotot i Pixlr-redigeraren. Klicka nu på alternativet Canvas Size från fliken Bild.

Steg 4:

För en landskapsbild, matcha bara höjd eller bredd och för en porträttbild, matcha bara bredd med höjd. Eftersom min snap är i liggande läge, ändrar jag bildens dukhöjd så att den matchar bredden. Välj den Center kakel som ligger bredvid Anchor till mitten av bilden i duken. När du är klar med ändringarna trycker du på Ok för att tillämpa ändringarna.

Steg 5:

Efter att ha tillämpat ändringarna så ser det ut så här i Pixlr-redigeraren. Som du kan se har vi inkluderat vitt utrymme både längst ner eller överst på fotot för att göra det fyrkantigt utan att förlora eller förvränga detaljer.

Steg 6:

Om du vill spara bilden väljer du alternativet Save under fliken Arkiv.

Steg 7:

Ange nu ett nytt namn för filen, välj JPEG format, lämna kvalitetsinställningen som standard och tryck sedan på Ok knapp.

Steg 8:

I det här fönstret trycker du på Save knappen för att spara bilden.

Om du öppnar bilden med den bildvisare du väljer kan du se att bilden är kvadratisk.

Metod 3 – Polarr Photo Editor

Polarr fotoredigerare

Polarr Photo Editor är också tillgänglig på macOS App Store och den kan användas som integration till iPhoto-redigeraren eller ett annat redigeringsverktyg samtidigt. Även om det inte är specifikt designat för Instagram, hjälper verktyget dig också att få bilder fyrkantiga genom att lägga till utfyllnad.

När du har laddat ner eller installerat Polarr Photo Editor:

Steg 1:

Gå över till redigeringsappen och importera bilden.

Steg 2:

När bilden har laddats, tryck på fliken justeringar på höger sida av skärmen.

Steg 3:

Flytta nu ner och tryck på ’Gräns’.

Steg 4:

Välj nu bildförhållande och kantfärg från den tillgängliga anpassade menyn.

Steg 5:

Genom att trycka på spara-knappen sparas ändringarna i bilden och fotobiblioteket uppdateras omedelbart. Efter att ha använt en iPhone finns den förmodligen också i ditt iPhone-fotobibliotek.

Metod 4 – Fyrkantig storlek Ingen beskärning Photo Maker (Windows)

Square Size No Crop Photo Maker är en annan app för Windows-appen som gör det som krävs av den. Appen finns dock tillgänglig på Windows Store och det kan den vara nedladdade gratis.

När den har laddats ned:

Steg 1:

Gå över till appen och tryck på gallerifliken för att välja ett foto som ska importeras och redigeras.

Steg 2:

När du lyckats importera ett foto kommer du att se ett antal redigeringsalternativ längst ned.

Steg 3:

Du kan sedan välja oskärpa eller solida bakgrunder. Lägg till det, du kan välja mellan olika redigeringsalternativ som effekter, klistermärken, mycket mer.

Steg 4:

När du lyckats redigera bilden trycker du på nedladdningsikonen längst upp till höger.

Steg 5:

Om du inte kan se vissa alternativ eller nedladdningsknappen, navigera sedan till helskärmsläge. Appen ser ut att vara optimerad för helskärmsanvändning.

Slutsats:

Det fanns de bästa metoderna för att fotografera bilden. Om du vill dela någon annan metod som vi missat, låt oss veta nedan!

Läs också: