Vill du installera Kodi på Smart TV? Vi vill alla sitta ner framför en smart-tv med hög upplösning i slutet av en lång dag. Det enda är att du kan komma åt gratis TV-program eller filmer över hela världen. Allt blir möjligt bakom Kodi. Allt du behöver är att installera Kodi på din smarta TV är det bästa sättet att säkerställa att du inte vill lämna din soffa. Om du vill uppgradera dina underhållningsalternativ till max, kolla artikeln nedan och lär dig stegen för hur du installerar Kodi på din smarta TV.

Påminnelse

Kodi och alla andra tillägg ger en tillräcklig mängd innehåll, nästan alla är helt gratis. Vissa inofficiella tillägg kan enkelt komma åt TV-program eller piratkopierade filmer utan att du förstår det. När de höjde röda flaggor med rättighetsinnehavare som helt enkelt stänger av Kodi-tillägg och pressade internetleverantörer att kväva Kodi-nedladdningar eller dela meddelanden om upphovsrättsintrång till streamare.

Du kan också skydda dig från dessa intrångsmeddelanden med hjälp av en VPN. VPN kan dock skapa en säker tunnel mellan dig och wifi helt enkelt genom att kryptera data och dela den via fjärrservrar. Ingen kan förklara vem du är när du ansluter till ett VPN, och de kan inte heller berätta vad du installerar.

Använd VPN för att strömma Kodi:

Ett virtuellt privat nätverk (eller VPN) översätter dina data. Den kan sedan skicka den till en privat proxyserver, där den avkodas och sedan skickas tillbaka till sin ursprungliga destination märkt med en ny IP-adress. Med hjälp av en privat anslutning och maskerad IP berättar ingen om din identitet.

Att vara säker på Wi-Fi är som många människor blir oroliga för. Medan internetleverantörer spårar och säljer användarinformation märker regeringar att medborgare och hackare söker efter alla svagheter de kan utnyttja. Detta är också ett problem när det gäller att strömma videor med Kodi. Mjukvaran satte röda flaggor för alla branscher tack vare dess många tredjepartstillägg som hämtar piratkopierat innehåll. Internetleverantörer reagerar genom att övervaka Kodi-användartrafik och även strypa nedladdningshastigheter.

Den bästa VPN kan hjälpa till att hålla dig säker på alla ovanstående hot. VPN:er krypterar också bitar av data innan de lämnar din enhet. Däremot gör det omöjligt för någon att ta din identitet eller se vad du installerar. Denna grundläggande säkerhetsnivå är otroligt kraftfull för många uppgifter. Det inkluderar att bryta igenom censurbrandväggar, komma åt geografiskt begränsat innehåll och göra dina bärbara enheter säkra på offentliga Wi-Fi.

Om du vill hitta den bästa VPN för Kodi bör du uppfylla de viktiga kriterierna, vart och ett viktigt för din onlinestreamingupplevelse.

IPVanish VPN för Kodi

IPVanish vet mycket väl vilka funktioner Kodi-användare vill ha mest. Hastighet är första prioritet. Dessutom levererar tjänsten snabba nedladdningar till ett brett nätverk av mer än 850 servrar i olika länder. Oavsett var du bor kommer du att kunna logga in på en server med låg latens för otroliga hastigheter. Säkerhet är också nyckeln som IPVanish adresserar genom att låsa all data med 256-bitars AES-kryptering. Dessutom håller det din identitet säker med hjälp av DNS-läckagesäkerhet och en automatisk kill switch. IPVanish kan göra dig trygg och säker!

IPVanish inkluderar de bästa funktionerna:

 • Det är lättanvända appar för Windows, Linux, Mac, Android och iOS.
 • Nollloggningspolicy för all trafik för integritet.
 • Ger full tillgång till alla Kodis tillägg.
 • Oändliga nedladdningar och inga begränsningar på hastighet.

IPVanish erbjuder också en 7-dagars återbetalningsgaranti. Det betyder att du har en vecka på dig att analysera det riskfritt.

Kan min smarta TV köra Kodi eller inte?

Kodi på Smart TV

Kodi körs på en mängd olika hårdvara. Eftersom den innehåller allt från streamingstickor till TV-boxar, Android-enheter och datorer. Inte alla smarta TV-apparater kan dock köra anpassad programvara som Kodi. Smart TV-apparater har låg effekt och har minst lagringskapacitet eller processorkraft. Eftersom det kan göra att köra appar till en utmaning. De använder också sitt eget operativsystem, många som Kodi inte kan stödja.

Om du kan installera eller ladda ner Kodi direkt till din smarta TV eller inte beror på det specifika märket och versionen. En vanlig regel är att om du enkelt kan komma åt Google Play Butik med hjälp av din TV:s gränssnitt. Du kan också installera Kodi direkt därifrån. Det finns en lista över de största smarta TV-utvecklarna och deras Kodi-kompatibilitetstillstånd.

 • LG Smart TV – De kör mestadels webOS, som inte stöds av Kodi.
 • Panasonic Smart TV – Alla Panasonics TV-apparater kör sin anpassade mjukvara som inte fungerar med Kodi.
 • Samsung Smart TV – De flesta av Samsungs TV-apparater kör ett anpassat, proprietärt operativsystem som inte stöds av Kodi. En officiell Samsung TV-port är dock på gång, eftersom den står inför många stötestenar och kanske aldrig kommer att lanseras.
 • Sharp Smart TV – Sharps TV-produkter kan också köra programvara från tredje part som inte kan stödjas av Kodi. Vissa varianter använder även Android TV.
 • Sony Smart TV – TV-enheter kör olika operativsystem, eftersom mobil-tv har vunnit popularitet dag för dag. Om du vill komma åt Google Play Butik via TV måste du installera Kodi.
 • Vizio Smart TV – Många av Vizios produkter kör en anpassad variant av Google TV (Android TV). Om du vill komma åt Google Play Store kan du sedan installera Kodi mycket enkelt.

Steg för att installera Kodi på Smart TV

kodi på msart tv

Om din smarta TV kör den senaste modellen av Android TV OS, då har du tur. Det är dock väldigt enkelt att installera eller ladda ner Kodi på dessa enheter. Allt du behöver är att öppna hela ekosystemet av tredjeparts och officiella Kodi-tillägg. Du kommer också åt Google Play Butik och installerar den. Kom ihåg att vissa TV-apparater kan skydda dig från att göra detta, även om de kör exakt OS/operativsystem. Din prestanda kan också vara lite platt, så installera och streama med försiktighet.

Steg 1:

Gå över till Google Play Butik genom att välja ikonen i TV:ns meny.

Steg 2:

Sedan logga in med ditt Google-konto.

Steg 3:

Välj den sökruta och mata in Kodi

Steg 4:

Tryck på ikonen och tryck sedan på Install

Steg 5:

Efter några minuter kommer Kodi att visas på din appmeny.

Kom ihåg: Efter att ha använt Kodi, aktivera alltid ett VPN på samma enhet. Smart TV körs på Android OS kan stödja många VPN som standard. Den innehåller också vår rekommendation ovan. Allt du behöver är att installera och logga in först och sedan streama med sekretess.

Lista över Kodi-kompatibla smarta TV-apparater

Om du är på marknaden och vill köpa en ny smart TV, varför inte välja en som låter dig titta på ett stort utbud av innehåll? Vissa TV-apparater vänder sig till Android TV OS för att driva sina streamingappar. Detta är de goda nyheterna för Kodi-fans, eftersom programvaran kan installeras med bara några få tryck.

 • Sony XBR – En tunn 4K-kompatibel smart-TV-serie som kör Android som en dröm. XBR är fantastiska att titta på och ger den bästa bilden oavsett vad du tittar på. Du kan också installera Kodi med appbutiken.
 • Philips 6800 – Smart TV är 4K-kompatibel, ultratunn och drivs av Android TV, Philips 6800-linje av smarta TV-apparater är det bästa valet för att titta på filmer via Kodi.
 • Sharp Aquos – Tja, vissa Sharp TV-apparater använder ett anpassat operativsystem, de senaste versionerna lanseras med Android TV vid rodret. Det betyder att det är ganska lätt att komma åt Kodi och många andra TV-tittande eller filmappar.

Olika sätt att installera Kodi på din smarta TV

kodi på msart tv

Vissa smarta TV-apparater kan inte köra Kodi. Vissa kompatibilitetsproblem gör anpassade portar omöjliga, och andra är helt enkelt för otillräckliga för att strömma filmer med hjälp av Kodi och dess tillägg. Men det finns många sätt att lägga till Kodi-upplevelsen till din smarta TV. Kom låt oss ta en titt på dem:

Amazon Fire TV – Billiga Kodi-strömmar för alla smarta TV-apparater

Amazon har två bästa filmströmningsenheter som kallas Fire TV Stick eller Fire TV. Den förra är en set-top-box som ansluts till din TV och lägger till många nya videoalternativ. Eftersom det inkluderar Amazons egen Prime-strömningstjänst. Fire TV Stick är en billig och bärbar variant av en set-top box som erbjuder samma funktionalitet i ett mindre paket. Båda är fantastiska filmenheter, och båda kör Kodi utan problem.

Att installera Kodi på en Amazon Fire TV Stick är ganska enkelt eller lätt. Du kan göra det inom några få tryck, och du vill inte vara en expert för att få det gjort. Du kan också installera en VPN på din Fire TV-enhet för integritet, vilket gör detta till ett av de enklaste, säkraste och billigaste sätten att titta på Kodi på din TV.

Raspberry Pi – Billig och anpassningsbar

Om du gud en extra lång tid och inte har något emot lite kommandoradsmanipulation. Att sedan installera Kodi på en Raspberry Pi är den bästa metoden för att strömma filmer till din smarta TV. Du vill bara ha en HDMI-port, Pi-enhet och lite tid för att arbeta med installationen.

Apple TV – all din media överallt

Vissa iOS-produkter och Apple är låsta för att hålla sig borta från pålitliga användare. Med lite tid och rätt guide kan Apple TV dock vara ett ganska bekvämt hem för Kodi. Du vill ha tid och lite förståelse för att få det gjort, men när du är klar finns det inget som att se den där Kodi-logotypen på din Apple TV-enhet.

Kodi Alternatives – Sling TV & Plex

En teori som förklarar varför tillverkarna av smart TV utesluter Kodi bara för att uppmuntra människor att använda inbyggda appar med samma funktionalitet. Kodis öppen källkod ger dig massor av TV-, film- och internationella streamingalternativ. Men när du inte kan komma åt programvaran fysiskt kan dessa funktioner inte göra dig mycket bra! Men om din smarta TV inte kan stödja Kodi, finns det några program med samma funktioner som du kan installera för anpassat innehåll eller strömma videor.

 • Plex – Plex gör många saker som Kodi gör, med några extrafunktioner. En av de stora bonusarna är möjligheten att strömma installerade videor från en enhet till en annan. Allt du behöver är att installera Plex på din dator, till exempel lägga till appen på din smarta TV och sedan streama innehåll trådlöst. Vissa smarta TV-gränssnitt kan stödja Plex inbyggt, vilket gör detta till ett möjligt alternativ när du inte kan använda Kodi.
 • Sling-TV – Det är en à la carte-tv-tjänst som gör att du kan köpa livekanaler och titta på dem för att njuta av din semester. Inga galna paket att köpa, allt du behöver är innehållet du vill ha till ett lågt pris. Vissa smarta TV-apparater stöder dock Sling TV ur lådan också. Du kan också avblockera den och se den utomlands!

Slutsats:

Här handlar allt om Install Kodi On Smart TV. Tyckte du att det var till hjälp? Känner du till några andra metoder för att installera Kodi på Smart TV? Om ja, låt oss veta det i kommentarsfältet nedan!

Läs också: