Vill du konvertera röstinspelning till text? Om ja, då är du på rätt plats. Vi älskar alla skräckhistorier från Windows XP-taligenkänningens dagar? Men med framväxten av maskininlärning eller AI blir tal-till-text-transkription mer effektiv eller tillförlitlig än någonsin. Det finns massor av tal-till-text-appar som kan göra det i realtid, men vad händer om du gillar att transkribera röstinspelning till text? Här är de bästa metoderna för att konvertera röstinspelningar till text på din mobil, webbläsare och på PC. Kom, låt oss ta en titt på hur man konverterar röstinspelning till text.

Se även: En komplett recension av text till tal för Mac

Hur man konverterar röstinspelningar till text

Här är följande sätt att konvertera röstinspelning till text:

Transkribera

Transkribera

Transkribera översätter både ljud- och videoinspelningar till text. Nåväl, appen är gratis att använda. Appen kan också tjäna pengar på transkriptionstid på timbasis. Om vi ​​jämför det med avancerade alternativ som ges i den här listan som Happyscribe, är priserna inte för dyra på bara $4,99.

Appen ger också en tydlig utgång med skiljetecken som saknas här och där. Orden är inte tydliga. Alternativt kan appen mata ut det närmaste ordet och sedan betygsätta själva transkriptionen. Utgången är dock ganska bra, det bästa steget från gratislösningar som Bear Converter, och kostar $4,99.

  • Noggrannhet: 96 %
  • Installera transkribera (iOS)

Om du letar efter fler sätt att konvertera röstinspelning till text, dyk ner nedan!

Otter.AI

Otter är en annan bästa transkriptionsapp för studenter. Det hjälper dem också att underlätta den tråkiga uppgiften att transkribera anteckningar. Inte bara studenter utan det är också ganska populärt bland proffs som kan använda det för att transkribera protokoll från konferenser eller möten. Du kan också ladda upp en röstinspelning via lokal lagring och transkribera ljudfilen. Däremot sker transkriptionen på molnet och du kan då få två versioner av skriptet. Det första utkastet är den snabba transkription som genereras efter några sekunder och den kan också innehålla fel. Men ljudet återigen bearbetas på molnet kan avsevärt förbättra noggrannheten i transkriptionen. Appen är helt gratis och även tillgänglig för både iOS/Android, du kan också transkribera upp till 600 minuter.

När jag testade den upptäckte jag att appen fortfarande är korrekt och att orden stämmer. Men det enda problemet är med skiljetecken. Den kan inte heller kontrollera några styckeändringar.

Se även: Bästa iPhone-inspelningsappen för att spela in din röst

Happyscribe – Konvertera röstinspelning till text

Happyscribe

Happyscribe är det bästa och första onlinealternativet på den här listan. Proffs och journalister använder det. Den kan ta ut 12 euro per timme. Kort sagt, Happyscribe använder en mycket avancerad maskininlärningsalgoritm. Dess algoritm är tillräckligt avancerad för att känna igen olika högtalare. Inte bara detta utan också det gör andrapassageprocessen mycket snabbare efter att ha erbjudit ett heatmap-läge som visar exakt var i transkriptet dess algoritm kämpade. Du kan också få ett stort utbud av filexportalternativ, från vanliga textfiler eller Word-dokument till tidsstämplade SRT-filer. Om du letar efter fler sätt att konvertera röstinspelning till text, dyk ner nedan!

Den visade exakta resultat och fick nästan alla ord rätt. Det kan också upptäcka ändringar i stycken som är bäst om du har olika talare i en konversation. Happyscribe erbjuder också en gratis provperiod som ger dig enkel tillgång till 30 minuters transkription. Allt som allt, om du undrar över den bästa online-ljud-till-text-lösningen i klassen så är det ett utmärkt alternativ.

Sonix – Konvertera röstinspelning till text

Sonix är ganska lik Happyscribe. Den erbjuder en AI-baserad transkriptionslösning som får jobbet gjort. Om du letar efter en prenumeration på 11,25 USD per månad för inspelningar. Eller om du letar efter att hantera stora volymer, gör detta det mycket konkurrenskraftigt än Happyscribe, men det senare vinner för användningsfall med mindre volymer. Sonix erbjuder också en gratis 30-minuters provperiod, men du måste ange din kredit-/betalkortsinformation bara för att komma åt den.

I likhet med Hyperscribe kan Sonix också visa korrekta resultat. Inte bara ett enda ord var felaktigt transkriberat. En annan sak att notera är att Sonix tar mindre tid att slutföra transkriberingen än Happyscribe.

  • Noggrannhet: 97 %
  • Kolla upp Sonix

Se även: Hur man transkriberar YouTube-videor eller ljud med Google Dokument

Sobolsoft MP3 till textkonverterare

Sobolsoft MP3

Sobolsoft erbjuder 1500 appar och ljudtranskription. Sobolsoft behöver lite mer installation än de flesta. Du vill ha en IBM Speech to Text API-nyckel för att få den att fungera felfritt. Watsons tal till text ger dig också 100 minuters transkription per månad och gratis då det är prissatt till en minutpris. Sobolsoft tillhandahåller också en gratis variant och en betalversion på $19,99. Istället för en tjatskärm märkte jag ingen skillnad när jag använde gratisversionen.

Testresultaten är ganska uppenbara när du tar med IBMs Watson i bilden. Resultaten var dock inte bättre än några mer avancerade appar som nämns ovan, t.ex. Otter eller Happyscribe. Den känner inte bara igen eventuella skiljetecken utan kan inte heller känna igen styckeändringar.

Bear File Converter

Professionell transkriptionsprogramvara kan vara mycket dyr. Dessutom, om du letar efter ett gratis alternativ bör du prova Bear File Converter. Det här är det bästa och gratis alternativet för dig. Det är dock en multimediakonverterare som låter dig ändra vilken typ av fil som helst till vilken som helst annan och den erbjuder dig MP3 till TXT omvandlare som kan använda Baidus taligenkänningsmotor.

Ja, Baidu-igenkännandet var inte perfekt, det kan helt enkelt transkribera 70 % av talet. Det är inte dåligt för en mediekonverterare som inte ens annonseras precis som transkriptionsprogramvara. Men det finns också ett tak på 3 MB på ljudfiler för transkription. Du kan helt enkelt släppa filstorleken efter omkodning till en lägre bithastighet, men det kan helt enkelt göra igenkänningen värre. Om du letar efter fler sätt att konvertera röstinspelning till text, dyk ner nedan!

Se även: De bästa Android Audio Editor-apparna du kan använda

InqScribe – Konvertera röstinspelning till text

InqScribe

Tja, det kan inte direkt konvertera röstinspelning till text, men det är ett intuitivt digitalt transkriptionsverktyg som gör den manuella inmatningen mycket möjlig. Med denna programvara kan du omedelbart lägga till tidskoder var som helst i utskriften och sedan arbeta resten på samma sätt som en ordbehandlare. Du kan också tilldela kortkommandon och lägga till utdragsvariablerna för att släppa ofta använd text med en enda knapptryckning.

Röstskrivning i MS Word/Google Docs

Innan du söker efter hjälp utifrån webbplatser och programvara bör du prova den här lilla lösningen, som fungerar oavsett om du använder Google Docs, Microsoft Word eller någon annan ordbehandlingsprogramvara.

Till att börja med, ha ljudfilerna du vill ändra redo att spelas antingen på enheten som du sparar dem på eller på samma dator som du har ordbehandlingsprogrammet på. Slå sedan på röstinmatning i ditt ordbehandlingsprogram.

I Google Dokument gå över till Tools -> Voice typing för att möjliggöra diktering. För Microsoft Word aktiverar du helt enkelt diktering/online taligenkänning på Windows 10 eller macOS. Du kan sedan trycka på kortkommandot du ställer in för att aktivera diktering (Vinna + H i Windows 10, Kommando tangent två gånger i Mac) och öppna sedan Word.

När du framgångsrikt har ställt in diktering eller röstinmatning, aktivera det helt enkelt. Du kan sedan öppna ditt ordbehandlingsprogram och sedan bara spela upp ljudfilen i din datormikrofon (eller helt enkelt spela upp den på din dator så att din mikrofon tar upp den). Det är det bästa sättet att konvertera röstinspelning till text.

Slutsats:

Dessa var några av de bästa apparna för att konvertera röstinspelningar till text. Transkribera och Otter är båda de bästa metoderna för mobilanvändare. Sonix är ganska billigare än Hyperscribe om du föredrar att transkribera. Sobolsoft MP3 to Text är väldigt föråldrad men stark eller fräsch i benen. Vilka appar vill du ha bäst i den här listan eller om du har en bättre metod så låt mig veta i kommentarerna nedan?

Läs också: