Vad vet du om Sound Equalizer för Windows 10? Audio Equalizer tillhandahåller ett verktyg om du vill förbättra deras lyssningsupplevelse avsevärt på deras ljudkvalitetshårdvara och ibland kan de också göra det möjligt för dig att få ut det mesta av dina skitiga/dåliga.

Ljud-equalizers blir viktiga om du lyssnar på musik ofta. Varje musiktyp har sina egna volyminställningar för högtalarna. Till exempel är beats från popmusik skilda från folkmusik. Ljud-equalizers justerar också högtalarinställningarna så att de är i linje med någon musik eller ljudtyp du gillar att lyssna på.

Lägg till Windows 10 Equalizer

Uppdatera drivrutiner för Windows 10

Till att börja med vill du uppdatera drivrutinerna för att få de senaste drivrutinerna eftersom detta säkerställer att drivrutiner stöds med Windows 10. Följ dessa instruktioner för att uppdatera Windows 10-drivrutinen:

Steg 1:

Högertryck på ljudikonen och tryck på Ljud

Steg 2:

Från ’Spela upp’ Tab, högerklicka på högtalaren och gå över till Egenskaper.

Steg 3:

Gå över till Egenskaper, och tryck sedan på Gå till Ändra inställningar

Steg 4:

Från förare > tryck på ’Uppdatera drivrutinen

Välj och lägg till ljudequalizer för Windows 10/tredje delsapp

När drivrutinerna har uppdaterats framgångsrikt har vi valt 2 utjämnare åt dig. Här är en kort beskrivning av varje drivrutin, följt av installationen av Windows 10 Equalizer.

Equalizer APO

Equalizer APO är en parametrisk eller grafisk equalizer. APO kallas ett Audio Processing Object (APO) för systemeffektinfrastrukturen som lanseras med Windows Vista. Equalizer APO är dock den första Open Source-posten. Det kraftfulla fotavtrycket i samhället gör det till det bästa och enklaste valet. Användargränssnittet kan verka för enkelt och alla alternativ kan överväldiga en ny användare, men du kan justera det med installerbara användargränssnitt.

  • Equalizer APO fungerar med valfritt antal kanaler.
  • Den låga belastningen på CPU (0,48% i vårt fall).
  • Fördröjningsfri
  • Modulärt GUI (grafiskt användargränssnitt).
  • Stöder VST-plugins och community-stöd för andra anmärkningsvärda appar.

Realtek HD Audio Manager (Mainstream)

Realtek HD Audio Manager

Du tänker säkert på hur bra den här ljudförstärkaren är. Inledningsvis kan din upplevelse variera med den här när OEM-tillverkare ändrar namn på dem och lägger till ytterligare förbättringar exklusivt för vissa system. Det är ändå ganska grundläggande. Men det är ganska bra för grundläggande förbättringar som diskant och framhävning av sång eller förstärkning av bas förutsatt att du vet vilka frekvenser du behöver ställa in eftersom den inte har många viktiga förinställningar men på grund av sin enkelhet och tillgänglighet är det värt ett försök.

Standard ljudequalizer

Ljudequalizerns standard Windows 10 erbjuder också några fantastiska funktioner som du måste kontrollera.

Steg 1:

Högerklicka på ljudikonen och tryck på Ljud

Steg 2:

På fliken ”Spela upp”, högerklickar du på högtalaren och går över till Egenskaper.

Steg 3:

Du kommer då att se olika flikar, ändra equalizern efter dina behov.

Breakaway Audio-förstärkare

Breakaway Audio Enhancer är inte en vanlig eller vanlig ljudförstärkare utan ett avancerat verktyg som har förbättrat ljud, webbläsare, videor och spel. Multi-bands dynamikbearbetning återställer spektralbalansen till ditt ljudbibliotek och olika blick framåt-toppbegränsare ger distorsionsfri transientkontroll. Det gör också att låtar låter högre och starkare. En av de fascinerande funktionerna är att den kan justera volymdynamiken automatiskt och spektral balansering kan också exakta låt-till-låt volymöverstyrningar eller skiftningar.

Chrome Audio Enhancer-tillägg

krom förlängning

Det finns också några Google Chrome-tillägg som kan göra jobbet om du gillar att öka ljudet för onlineljud som webbläsarljud eller Youtube etc. Här är några av de mest populära ljudequalizers för Google Chrome. Dessa kan vara viktiga om du stöter på låg volym när du tittar på Youtube-videor.

EQ Audio Equalizer -> DevAudio

Detta Chrome-tillägg kommer att öka ljudet för ditt onlineljud eller dina videor. Men många videor tenderar att ha väldigt liten volym när de spelar online. Om du står inför det här problemet, installera helt enkelt EQ Audio Equalizer och det kommer att öka ljudkvaliteten på ditt onlineljud mer än den maximala volymen som datorn ger.

Installera EQ Audio Equalizer för Chrome

Audio Equalizer från DevApp

Detta är en ganska identisk Chrome-förlängning som gör att du kan kontrollera volymen utanför PC-volymkontrollerna och kommer med förinställningar som en basförstärkare, högfrekvensförstärkare, sångförstärkare, etc.

Installera Audio Equalizer för Chrome

Lägg till ljudequalizer för Windows 10

Att lägga till en Windows 10 Equalizer är en enkel och enkel uppgift du vill först ladda ner eller installera Sound Equalizer.

Installera APO härifrån och ladda sedan ner Realtek Sound Equalizer härifrån. Starta sedan appen och följ instruktionerna. Du kan också lägga till de enheter du använder och rumsinställningarna efter att ha bett om det Lägg till en Windows 10 Sound Equalizer.

Realtek HD Audio Manager (Mainstream)

Slutsats:

Jag hoppas att detta har varit en viktig lista för dig och att du nu kan välja den bästa ljudequalizer-mjukvaran för dina specifika krav. Vilken ljudförstärkare valde du? Vänligen dela dina förslag eller feedback i kommentarerna nedan!

Läs också: