Vill du lägga till spel till GeForce Experience på Windows 10? Plattformen Windows 10 är mest populär för spel. Faktum är att på grund av hårdvara som finns på Mac-datorer och det begränsade stödet för vissa spel för Windows 10, blir Linux standardoperativsystemet att använda om ditt spel inte är eller ofta är intresserad av att använda konsolen.

Operativsystemet har sin egen speloptimeringsfunktion men tillverkarna av GPU försöker också förbättra spelandet genom mjukvara.

Vad är Nvidia GeForce Experience?

NVIDIA GeForce Experience är en välsignelse för människor som älskar att spela på grafikkort som introducerats av NVIDIA. Nvidia tillhandahåller ett verktyg som kallas GeForce Experience. Det här verktyget verkar optimera inställningen av spel så att de fungerar bättre på Windows 10. Verktyget är också bäst för spel som installeras och sedan optimerar automatiskt när de spelas.

Kort sagt, Nvidia GeForce Experience är ett kostnadsfritt verktyg som du kan installera eller ladda ner om du har en Nvidia GPU. När du har installerat, kommer den att söka efter stödda eller kompatibla spel, och sedan lägger den till dem i listan över spel för att optimera. Om det inte kan hitta ett spel kan du lägga till det manuellt.

Så här lägger du till spel till GeForce Experience:

Du kan tvinga Nvidia GeForce att skanna din dator, eller sedan lägga till spelet genom att helt enkelt förklara appen var du ska leta efter det.

Tvinga skanning

Steg 1:

Gå över till Nvidia GeForce Experience-verktyg.

Steg 2:

Från appens Hemskärm, tryck helt enkelt på knappen för fler alternativ (tre punkter) som finns uppe till höger.

Steg 3:

Välj nu alternativet Optimera alla spel.

Steg 4:

Tryck sedan på samma knapp och välj Sök efter spel.

Steg 5:

Aktivera skanningen för att avsluta. Hemskärmen visar de senaste spelen som den har hittat. Spel med grönt märke är kompatibla med GeForce Experience.

Hur man lägger till spel manuellt

Lägg till spel manuellt

Om du vill lägga till ett spel manuellt i GeForce Experience vill du berätta för appen var den ska leta efter spelet.

Steg 1:

Gå över till GeForce Experience.

Steg 2:

Tryck sedan på knappen för fler alternativ (tre punkter) längst upp till höger.

Steg 3:

Från menyn väljer du Optimera alla spel.

Steg 4:

Tryck på kugghjulsknappen längst upp.

Steg 5:

Välj fliken Spel i den vänstra kolumnen.

Steg 6:

Längst ned i rutan Skanna plats trycker du helt enkelt på Lägg till.

Steg 7:

Välj den mapp som ett spel är installerat i.

Steg 8:

Tryck nu ’Skanna nu’.

Steg 9:

Aktivera skanningen för att avsluta och gå över till Fliken Hem. Ditt spel kommer visa där uppe.

Slutsats:

GeForce Experience kan förbättra din spelupplevelse. Vissa användare tycker att det är användbart även om det inte hjälper dem att få en hög FPS. Det kan inte fungera bra för spel som inte stöds men det är ett undantagsfall. Om du stöter på något problem, låt oss veta det. Om du tror att det är användbart, låt oss veta dina förslag i kommentarsavsnittet nedan. Känner du till någon annan alternativ metod som du tror att vi inte kan täcka i den här guiden?

Läs också: