Om du försöker uppgradera till den senaste Windows 10 version, eller så hoppar du från en tidigare version (Windows 8.1 eller Windows 7), med hjälp av Media Creation Tool. Du kanske stöter på The language or edition of the version of Windows currently installed on your computer isn’t compatible by this tool felmeddelande.

Om du vill få det här felmeddelandet och du är osäker på att din enhet uppfyller mjukvaru- eller hårdvarukraven. Du försöker också uppgradera genom att installera Windows 10 ISO-filen, eller så kan du skapa ett USB-startbart media via Media Creation Tool på en annan dator som du kan använda för att utföra en uppgradering på plats.

I den här artikeln får du lära dig instruktionerna för att säkra språk- eller versionsfel när du försöker uppgradera till den senaste Windows 10-modellen.

Så här löser du språket eller versionen av Windows som inte stöds

Uppgradera Windows 10 via USB-minne

Efter att ha fått The language or edition of the version of Windows currently installed on your PC isn’t supported by this tool meddelande. Du kan helt enkelt använda en annan dator för att skapa ett USB-startbart media med hjälp av dessa instruktioner:

Steg 1:

Ladda ner och installera Media Creation Tool från denna Microsofts supportwebbplats.

Snabb anmärkning: Om du inte vet vilken Windows-version du har, öppna helt enkelt Springa kommando, inmatning cmd träffa Stiga på. Du kan sedan skriva kontrollsystem kommando och tryck på Stiga på. På botten av Systemtyp, ser du sedan din programvaruarkitektur: 32- eller 64-bitars.

Steg 2:

Dubbeltryck på MediaCrationToolxxxx.exe fil för att starta verktyget.

Steg 3:

Tryck sedan på Acceptera knapp.

Steg 4:

Välj den Skapa installationsmedia (USB-flashenhet, DVD eller ISO-fil) för en annan dator alternativ.

Steg 5:

Tryck på Nästa knapp.

Steg 6:

Välj korrekt utgåva, språk och arkitektur om de skiljer sig från standardvalet.

Steg 7:

Välj den USB-minne alternativ.

Steg 8:

Tryck på Nästa knapp.

Steg 9:

Välj USB-minnet från listan, men kom ihåg att det inte har några viktiga filer när den här processen tar bort allt på den.

Steg 10:

Tryck på Nästa knapp.

Steg 11:

Klicka på Avsluta knapp.

När du har slutfört instruktionerna ansluter du USB-minnet till enheten som du behöver uppgradera. Du kan sedan gå igenom installationsprocessen en gång till.

Uppgradera Windows 10 via en ISO-fil

När Media Creation Tool är problemet, eller du inte har en annan dator, kan du ladda ner eller installera Windows 10 ISO-filen direkt från Microsofts servrar. Du kan sedan använda den för att utföra installationen med dessa instruktioner:

Steg 1:

Ladda ner eller installera Windows 10 ISO utan att använda verktyget för att skapa media.

Steg 2:

Högerklicka på ISO-filen, välj Öppna med och välj Windows utforskaren alternativ.

Steg 3:

Från den vänstra rutan i File Explorer, tryck på den monterade enheten.

Steg 4:

Dubbeltryck på Uppstart fil för att starta installationen av Windows 10.

Steg 5:

Get important updates, Välj den Inte just nu alternativ.

Steg 6:

Knacka Nästa.

Steg 7:

Tryck på Acceptera knapp.

Steg 8:

Tryck på Installera knappen medan du uppgraderar till den senaste versionen och du gillar att behålla dina filer och appar.

Inaktivera antivirus:

antivirus

Säkert, felet kan visas på grund av ditt antivirusprogram. Om du vill lösa det här problemet rekommenderar vi att du stänger av vissa antivirusfunktioner och kontrollerar om det hjälper. Om problemet kvarstår kan du behöva stänga av antivirusprogrammet samtidigt.

Att stänga av antivirusprogrammet löser vanligtvis problemet, men om problemet kvarstår kan du behöva radera antivirusprogrammet. Tänk på att radering av antivirusprogrammet inte kan göra din dator sårbar eftersom det finns Windows Defender som skyddar dig.

Efter att ha raderat antivirusprogrammet löser problemet, kanske detta skulle vara den bästa tiden att överväga att byta till en annan antiviruslösning. Det finns massor av bra antivirusverktyg på marknaden. Men om du undrar efter ett pålitligt antivirus som inte kan störa din dator på något sätt rekommenderar vi starkt att du testar Bitdefender.

Språk eller version stöds inte -> Ändra ditt register

Efter att ha fått Språket eller utgåvan av versionen av Windows stöds inte meddelande när du uppgraderar till Windows, kanske problemet ligger i ditt register. Vissa användare försöker lösa detta fel bara genom att göra några ändringar i registret efter att ha gjort följande:

Steg 1:

Träffa Windows-tangent + R och input regedit. Träffa Stiga på eller tryck OK.

Steg 2:

Innan du gör några ändringar i ditt register måste du skapa en säkerhetskopia och använda denna säkerhetskopia för att återställa din dator om något gick fel

Steg 3:

Från den vänstra rutan, flytta till:

 • HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftCurrentVersion
Steg 4:

Från den högra rutan, se för EditionID och ändra dess värde till Professionell. Lägg nu till Produktnamn och ändra dess värde till Windows 10 Pro.

Efter detta, stäng helt enkelt ditt register och kontrollera om problemet är löst.

Språk eller version stöds inte -> Utför en ren start

Visst kan du inte uppgradera till den senaste modellen av Windows på grund av tredjepartsappar. Många appar tenderar att starta automatiskt med din dator, och dessa appar kan verkligen leda till olika problem.

För att åtgärda problemet måste du utföra en ren start och stänga av alla startappar. Detta är mycket enkelt att göra, och du kan göra det efter att ha följt dessa instruktioner:

Steg 1:

Tryck på Windows Nyckel + R och input msconfig. Tryck nu OK eller slå Stiga på.

Steg 2:

Nu Systemkonfiguration fönstret ska visas. Gå över till Tjänster flik och vy Dölj alla Microsoft-tjänster kryssruta. När du har gjort detta trycker du på Inaktivera alla knappen för att stänga av dessa tjänster.

Steg 3:

Flytta till Börja flik och tryck Öppna Aktivitetshanteraren.

Steg 4:

Nu Aktivitetshanteraren öppnas och du ser sedan en lista över alla startappar. Högerklicka på den första posten i listan och välj Inaktivera från menyn. Du kan nu upprepa hela steget och se till att stänga av alla startappar.

Steg 5:

När du har stängt av alla appar, gå tillbaka till Systemkonfiguration fönster. Knacka Tillämpa och OK för att spara ändringen och starta om datorn.

När din dator har startat om kontrollerar du om problemet kvarstår. När problemet inte kan visas betyder det att ett av programmen orsakade problemet. När du har uppgraderat Windows, se till att aktivera alla startappar och tjänster som du tidigare har stängt av.

Koppla bort din dator från Internet

Visst kan din internetanslutning orsaka att det här problemet uppstår. Efter att ha försökt uppgradera från en ISO-fil rekommenderar vi att du kopplar bort din dator från Internet och försöker uppgradera igen.

Efter att ha laddat ner uppdateringen via Windows Update rekommenderar vi att du gillar tills uppdateringen är 100 % installerad och sedan försöker installera om den. Detta är bara ett snabbt knep, men vissa användare hävdade att det fungerade för dem, så testa det gärna.

Utför DISM & SFC-skanningar

Utför DISM & SFC-skanningar

Visst kan du få felmeddelandet på grund av filkorruptionsproblem. Filkorruption kan uppstå av olika anledningar, och ett sätt att fixa det är att köra en SFC-skanning. Detta är ganska enkelt att göra, och du kan också göra det efter att ha följt dessa instruktioner:

Steg 1:

Gå över till Kommandotolken som administratör. Du kan göra det direkt efter att du har slagit Windows-tangent + X och välja Kommandotolk (admin) från listan. Du kan också använda PowerShell (admin) om kommandotolken inte är tillgänglig.

Steg 2:

När Kommandotolken börjar, inmatning sfc /scannow och kör den.

Steg 3:

Nu startar även skanningen. Tänk på att hela processen vanligtvis tar några minuter. Men skanningen reparerar din dator, det rekommenderas starkt att du lämnar datorn och låter skanningen avslutas.

När SFC-skanningen är klar vill du kontrollera om problemet kvarstår. Om du inte kunde utföra SFC-skanningen eller om den misslyckades, vill du utföra en DISM-skanning efter att ha gjort följande:

Steg 1:

Initiera Kommandotolken som administratör.

Steg 2:

Du kan nu köra DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth kommando.

Steg 3:

Vanligtvis tar skanningen några minuter så stör inte den.

När skanningen är klar kontrollerar du om problemet kvarstår. Om du inte kan utföra en SFC-skanning tidigare, försök att utföra den efter DISM-skanningen och kontrollera om det hjälper.

Återställ Windows Update-komponenter

Efter mottagande Språket eller utgåvan av versionen av Windows stöds inte fel, kanske är problemen relaterade till Windows Update-komponenter. Om du vill lösa problemet rekommenderar användare att du startar om dessa komponenter. Detta är ganska enkelt, och du kan också göra det efter att ha följt dessa instruktioner:

Steg 1:

Börja till en början Kommandotolken som administratör.

Steg 2:

Du kan nu utföra följande kommandon:

 • nätstopp wuauserv
 • nätstopp cryptSvc
 • nätstoppbitar
 • nätstopp msiserver
 • ren C:WindowsSoftwareDistribution SoftwareDistribution.old
 • ren C:WindowsSystem32catroot2 Catroot2.old
 • nätstart wuauserv
 • nätstart cryptSvc
 • netto startbitar
 • nätstart msiserver

När du har utfört alla dessa kommandon, starta om datorn och kontrollera om problemet kvarstår. Om du vill påskynda processen och du inte gillar att köra kommandona manuellt, kan du skapa ett Windows Update-återställningsskript och använda det för att omedelbart återställa de problematiska komponenterna.

Slutsats:

När du har slutfört stegen bör du kunna åtgärda problemet eller felet The language or edition of the version of Windows currently installed on your PC isn’t supported by this tool meddelande. Låt oss veta nedan om du fortfarande stöter på problemet!

Läs också: