Om du vill räcka upp handen på Zoom så är du på rätt plats. Tja, appar för videokonferenser förde människor samman och hjälpte till att imitera arbetsförhållandena. Däremot saknar de den personliga interaktionen som vi gör vid fysiska möten, som att fånga värdens uppmärksamhet när du är i samtal med 50 personer.

Se även: Användarhandbok om sekretessinställningar för zoomsamtal

Räck upp handen på zoom:

Zoom ger det bästa sättet att låta användare interagera eller samarbeta med mötesvärden genom att ge icke-verbal feedback. Ett av dessa feedbackalternativ låter deltagarna räcka upp handen i ett möte samtidigt som de meddelar värden. På så sätt kan du begära att få säga upp eller dela dina tankar under ett möte när du har stängts av av värden.

För tillfället, snarare än Zoom, är det bara MS Teams som låter användare använda funktionen ”raise hand” under möten. Dyk ner nedan för att lära dig hur du räcker upp handen på Zoom!

Steg för att räcka upp handen på Mac och Windows PC

Om du deltar i ett Zoom-möte från din Macbook eller Windows PC, följ den här artikeln för att lära dig hur du ger feedback till värden genom att räcka upp handen.

 • Starta först Zoom och gå sedan med i ett möte som deltagare (inte värd).
 • Tryck på knappen ”Deltagare” från möteskontrollerna under skärmen. Eftersom det tar upp olika alternativ att välja mellan för att ge icke-verbal feedback.
 • Välj alternativet ”Räck upp handen” från deltagarpanelen till höger på skärmen.

Det finns en kortkommando! Å andra sidan kan du också använda kortkommandon för att helt enkelt räcka upp handen på Mac och Windows. Slå Alt + Y knapp på något av systemen för att helt enkelt växla alternativet Räck upp handen PÅ eller AV.

Men knappen Räck upp handen kommer bara att visas om du inte är en aktuell värd för mötet. Om du lämnade ett möte och den nuvarande värden inte kan återtilldela dig som värd. Du kan sedan komma åt knappen Höj hand från din deltagarepanel. Dyk ner nedan för att lära dig hur du räcker upp handen på Zoom (iPhone och Android)!

Steg för att räcka upp handen på iPhone och Android:

När du använder den mobila varianten av Zoom-appen. Följ helt enkelt den här artikeln för att lära dig hur du ger upp handen på iPhone och Android:

 • Starta först Zoom-applikationen och gå sedan med i ett möte som medlem och inte som värd.
 • Om du vill räcka upp handen för att säga ifrån. Du kan sedan klicka på ”Mer”-knappen från möteskontrollerna i det högra hörnet av skärmen och sedan välja alternativet ”Räck upp handen” från popupmenyn.

Mötesvärden kommer nu att meddelas om att du räckte upp handen, förutom enheten de använder Zooma på.

Räck upp handen på ett telefonsamtal

Zoom låter användare ringa in till möten direkt från sin mobil, utan att använda någon applikation. I vissa fall, om medlemmen vill räcka upp handen under ett möte på en mobil, slår de bara *9 på sin mobila knappsats.

Om du vill sänka handen slår medlemmen igen *9 i telefonens knappsats. Dyk ner nedan för att lära dig hur du räcker upp handen på Zoom (telefonsamtal)!

Leta efter ikonen för lyft handen

När en medlem räckte upp handen i ett möte, visas en liten handikon bredvid deras namn. Zoom listar medlemmarna i samma ordning som deras händer höjdes.

När du kollar på din dator kan du kontrollera om en medlem har sin hand upphöjd genom att trycka på fliken ’Deltagare’ under skärmen. Däremot kommer det att visa en lista över deltagare i samtalet. I den här guiden ser du sedan alla deltagare som har räckt upp sina händer.

På din mobil (Android eller iOS), om du kollar om du eller någon räckte upp handen under ett möte. Klicka sedan på fliken ”Deltagare” under din skärm. På den andra skärmen letar du efter en blå handikon bredvid en deltagares namn på den här listan.

Saknar du möjligheten att höja handen?

Det finns två anledningar till att en användare inte kan leta efter ikonen Räck upp handen.

 • När du är i helskärmsläge minimerar Zoom helt enkelt det nedre verktygsfältet för att skapa den bästa upplevelsen. Om du inte ser det nedre verktygsfältet medan du är i ett möte, låt oss kolla vad du kan göra:
  • På mobila enheter klickar du bara på skärmen för ditt Zoom-möte så visas verktygsfältet. Nu kan du välja fliken ’Deltagare’ och välja ’Räck upp handen’.
  • På datorn går du bara över musen på Zoom-mötesskärmen för att visa verktygsfältet. Nu kan du trycka på fliken ”Deltagare” och sedan trycka på ”Räck upp handen”.
 • Om värden har stängt av icke-verbal feedback för mötet. Då kan deltagarna inte se ett alternativ att ”Räcka upp handen” eller någon annan feedback. Be bara mötesvärden att aktivera icke-verbal feedback från Zoom-inställningarna på webben för att aktivera funktionen Raise Hand.

Se även: Användarhandbok om hur man säkrar zoombombning

Hur aktiverar man icke-verbal feedback i ett möte?

Ickeverbal feedback

Zoom låter deltagarna uttrycka sig utan video eller ljud genom icke-verbal feedback-funktioner. Tja, den icke-verbala feedbacken är tillgänglig i form av knappar i deltagarpanelen och en av dem är funktionen ”Räck upp handen”. Så det är viktigt att du (som värd) aktiverar icke-verbal feedback så att deltagarna helt enkelt kan räcka upp handen under mötet.

Notera: Endast värden kan aktivera eller inaktivera icke-verbal feedback i ett möte.

För att aktivera icke-verbal feedback i ett möte, följ instruktionerna nedan:

 • Gå över till Zoom.us och logga sedan in med ditt användarnamn och lösenord.
 • Klicka på fliken ”Mitt konto” i det övre högra hörnet och välj sedan ”Inställningar” (under fliken ”Personligt”).
 • Från fliken ”Möte” dyker du ner till ”Ickeverbal feedback”. Slå sedan på eller av knappen för att inaktivera eller göra det möjligt för deltagarna att ge icke-verbal feedback.

Olika sätt att sänka handen på zoom

Oavsett om du är en värd som erkänner en medlem eller en deltagare som räckte upp handen av misstag. Följ dessa instruktioner för att sänka en hand i ett Zoom-möte.

Sänk en deltagares hand

Om du är mötesvärd och du vill sänka handen på någon som använde funktionen ”Höj hand”. Du kan sedan göra det genom att trycka på knappen ’Deltagare’ från möteskontrollerna längst ner.

Närhelst deltagarpanelen visas på höger sida av skärmen. Du kan sedan föra muspekaren över deltagarens namn bredvid vilken en blå handikon kommer att visas. Närhelst du håller muspekaren över medlemmens namn kommer du att se alternativet ’Lower Hand’; tryck på den för att sänka den upphöjda handen.

När du använder Zoom på en mobil kan du sedan sänka en deltagares upphöjda hand genom att klicka på fliken ’Deltagare’ på mötesskärmen. Klicka på användarens namn och välj sedan alternativet ’Lower Hand’ från popupmenyn.

Sänk handen själv

Om du vill använda funktionen ”Räck upp handen” för att tala under ett möte men nu vill ångra det. Sedan kan du göra det genom att använda knappen ”Länk handen” som visas i stället för knappen ”Höj handen”.

Om du vill sänka handen i ett Zoom-möte på din dator. Du kan sedan trycka på panelen Deltagare från möteskontrollsektionen under skärmen.

Eftersom det kommer att öppna deltagarpanelen på höger sida och ångra åtgärden ”Höj hand”. Klicka sedan på knappen ”Lägre hand” under skärmens nedre del.

tangentbordsgenväg!

Du kan också använda kortkommandon för att sänka handen på Mac eller Windows. Slå helt enkelt på Alt + Y tangenten på någon av datorerna för att helt enkelt växla mellan PÅ eller AV alternativet Nedre hand.

När du använder Zoom på din mobil (Android eller iOS) kan du sedan sänka handen genom att klicka på knappen Mer från möteskontrollerna under det högra hörnet och sedan välja alternativet ”Lägre hand”.

Hitta alla deltagare som höjde hands-on zoom

Den enklaste metoden för att se alla medlemmar som har räckt upp handen i mötet är att trycka på den upphöjda handikonen som du ser på mötets skärm.

Å andra sidan kan du helt enkelt kolla in ’Deltagare’-menyn för att leta efter ikonen för upphöjd hand som finns bredvid deltagarna som räckte upp sina händer.

Slutsats:

Här handlar allt om ”Räck upp handen på Zoom”. Jag hoppas att den här artikeln hjälpte dig att förstå hur du ”räcker upp handen” på olika plattformar. Har du någonsin testat det ännu? Hur gick det? Låt oss veta dina tankar i kommentarsfältet nedan!

Läs också: