Vad vet du om PC-spelets FPS? I den här guiden lär du dig olika metoder för att kontrollera ditt PC-spels FPS. Kom låt oss ta en titt på dem:

Det är ganska enklare än någonsin att visa ett PC-spels FPS. Steam erbjuder också en inbyggd FPS-skärm, precis som NVIDIA genom sin GeForce Experience-mjukvara. Men spelvideoinspelaren FRAPS finns också på plats för att hjälpa dig att visa FPS i spel om du inte använder Steam eller NVIDIA. Det finns också verktyg som gör att du kan analysera FPS i UWP-spel på Windows 10. Och när du vet vilken typ av FPS du får i ett spel kan du börja arbeta med att förbättra din spelprestanda.

Steams In-Game Overlay

Valve har för närvarande lagt till en FPS-räknare till Steams överlägg i spelet. I Steam flyttar du helt enkelt till Steam > Inställningar > In-Game och väljer sedan en plats för FPS-skärmen från In-game FPS counter falla ner.

Titta på den högra kanten av skärmen du väljer när du spelar ett spel och du kommer sedan att se FPS-räknaren. Det visas också högst upp i själva spelet, men det är väldigt litet och diskret.

Du kanske kan få funktionen att fungera för icke-Steam-spel också. Lägg bara till ett spel till ditt Steam-bibliotek efter att ha öppnat Games menyn och välja Add a non-Steam game to my library. Starta sedan spelet genom Steam och överlägget kanske fungerar med det, beroende på spelet.

Hur man slår på PC-spelets FPS via NVIDIA GeForce Experience

Om du har aktuell NVIDIA-grafikhårdvara som är kompatibel med ShadowPlay. Du kan också slå på en FPS-räknare i spelet genom NVIDIA GeForce Experience.

Steg 1:

I appen trycker du bara på Settings knapp.

Steg 2:

I den Share kom ihåg att delning är aktiverat och tryck sedan på Settings knappen där.

Steg 3:

I inställningsöverlägget trycker du helt enkelt på Overlays knapp.

Steg 4:

I den Overlays fönster, välj FPS Counter och tryck sedan på en av de fyra kvadranterna för att välja var du vill ha din FPS-räknare.

Efter att ha använt GeForce Experience kan du sedan använda NVIDIAs spelprofiler för att automatiskt välja de NVIDIA-rekommenderade inställningarna för olika spel för att fungera bäst på ditt grafikkort. NVIDIA ser detta som en metod för att optimera spel och få dem att se bra ut utan att du behöver justera och undersöka ett spels grafikval på gammaldags sätt.

PC-spelets FPS -> Använd spelets inbyggda alternativ

Många spel har inbyggda FPS-räknare som du kan slå på. Men det beror på vilket spel du spelar, det här valet kan ibland vara svårt att hitta. Det kan vara det enklaste att bara göra en webbsökning efter namnet på spelet och show FPS för att kontrollera om ett spel har ett inbyggt FPS-val och hur man sätter på det. Du kan också försöka utforska spelets alternativ själv. Om du litar på spelet kanske du kan aktivera FPS på olika sätt:

  • Video- eller grafikalternativ. Det kan finnas en Show FPS alternativet på spelets video- eller grafikinställningar. Det här alternativet kan vara dolt bakom en Advanced undermeny.
  • Tangentbordsgenväg. Vissa spel kan ha detta val gömt bakom en kortkommando. Till exempel, i Minecraft kan du klicka på F3 för att öppna felsökningsskärmen. Den här skärmen visar även din FPS och annan information.
  • Konsolkommandon. Många spel har inbyggda konsoler där du kan ange kommandon. I vissa situationer kan du använda ett speciellt startval för att slå på konsolen innan den blir tillgänglig. Till exempel, efter att ha spelat DOTA 2 kan du också dra upp utvecklarkonsolen (du måste slå på den först) och köra kommandot cl_showfps 1 för att aktivera en FPS-räknare på skärmen.
  • Startalternativ. Vissa spel kanske vill ha ett speciellt startalternativ som du vill aktivera när du startar spelet. Du kan också göra detta efter att du har ändrat spelets skrivbord eller genväg till startmenyn. I en launcher som Origin eller Steam kan du bara flytta till ett spels egenskaper och ändra dess alternativ därifrån. I Steam, högerklicka på ett spel, välj Egenskaper, tryck på Ställ in startalternativ längst ner på fliken Allmänt och ange de alternativ som spelet behöver.
  • Konfigurationsfiler. Vissa spel kanske vill att du aktiverar ett dolt alternativ begravt i någon typ av konfigurationsfil. Dessutom, om ett spel inte vill ha detta, kanske du kan dra nytta av detta. Till exempel kan DOTA 2-spelare som alltid vill se sina FPS ändra spelets Autoexec.cfg fil för att automatiskt köra cl_showfps 1 kommando när spelet börjar.

FRAPS

FRAPS

Fram tills funktionen implementerades i mjukvara som GeForce Experience eller Steam använder PC-spelare också FRAPS för att visa eller visa en FPS-räknare i spelet. Främst är FRAPS en app för spel-videoinspelning, men du vill inte spela in dina spel för att använda dess FPS-räknare.

Om du inte använder Steam eller NIVIDIAs GeForce Experience – och ditt spel inte har ett inbyggt FPS-räknaralternativ – kan du prova FRAPS. Installera den, starta den och klicka på fliken FPS för att komma åt överläggsinställningarna. FPS-räknaren är aktiverad som standard och om du trycker på F12 visas den i det övre vänstra hörnet på skärmen. Använd inställningarna på höger sida av FPS för att ändra snabbtangenten, ange olika skärmhörn eller dölja överlägget.

När du har gjort dina inställningar. Låt bara FRAPS vara igång, men du kan också minimera det till din PC-bricka. Du kan sedan trycka på F12 – eller vilken snabbtangent du nu använder – för att visa och dölja FPS-räknaren.

Slutsats:

Här handlar allt om PC game’s FPS. Oavsett vilken metod du använder kan du enkelt se PC-spelets FPS. Om du vill dela någon annan metod eller tips angående artikeln, låt oss veta nedan. För ytterligare frågor och frågor låt oss veta i kommentarsfältet nedan!

Läs också: