Vill du påskynda Kodi? Om ja, då är du på rätt plats. Kodi är en fantastisk sak som har hänt med filmer sedan videobandspelaren. Programvaran gör att du kan strömma HD-innehåll på ett stort antal enheter, få tillgång till videor eller program från hela världen. Efter att ha upptäckt nya filmer och kommit ikapp gamla favoriter är underhållande. Festen kan också stoppa om du möter ofta Kodi-avmattning.

Det spelar ingen roll vilken enhet du använder, det finns många knep eller tips som du kan använda för att snabba upp eller effektivisera Kodi. Från de senaste skinnen till konfigurationsväxlar och avancerade tillägg, läs vidare för att kontrollera några av de mest effektiva metoderna för att snabba upp Kodi.

Varför Kodi-användare föredrar VPN:

Att vara säker online är ett stort problem nuförtiden, även för tillfälliga internetanvändare. Kodi-älskare har några ytterligare bekymmer att lägga till i listan, speciellt tack vare de piratkopierade Kodi-tilläggen. Du kan nu hålla dig säker eller säker från att strypa internetleverantörer eller statliga myndigheter helt enkelt genom att använda ett VPN medan du streamar med Kodi.

Att vara säker på Wi-Fi är som många människor blir oroliga för. Medan internetleverantörer spårar och säljer användarinformation märker regeringar att medborgare och hackare söker efter alla svagheter de kan utnyttja. Detta är också ett problem när det gäller att strömma videor med Kodi. Mjukvaran satte röda flaggor för alla branscher tack vare dess många tredjepartstillägg som hämtar piratkopierat innehåll. Internetleverantörer reagerar genom att övervaka Kodi-användartrafik och även strypa nedladdningshastigheter.

Ett virtuellt privat nätverk (eller VPN) översätter dina data. Den kan sedan skicka den till en privat proxyserver, där den avkodas och sedan skickas tillbaka till sin ursprungliga destination märkt med en ny IP-adress. Med hjälp av en privat anslutning och maskerad IP berättar ingen om din identitet.

Den bästa VPN kan hjälpa till att hålla dig säker på alla ovanstående hot. VPN:er krypterar också bitar av data innan de lämnar din enhet. Däremot gör det omöjligt för någon att ta din identitet eller se vad du installerar. Denna grundläggande säkerhetsnivå är otroligt kraftfull för många uppgifter. Det inkluderar att bryta igenom censurbrandväggar, komma åt geografiskt begränsat innehåll och göra dina bärbara enheter säkra på offentliga Wi-Fi.

IPVanish VPN för Kodi

IPVanish vet mycket väl vilka funktioner Kodi-användare vill ha mest. Hastighet är första prioritet. Dessutom levererar tjänsten snabba nedladdningar till ett brett nätverk av mer än 850 servrar i olika länder. Oavsett var du bor kommer du att kunna logga in på en server med låg latens för otroliga hastigheter. Säkerhet är också nyckeln som IPVanish adresserar genom att låsa all data med 256-bitars AES-kryptering. Dessutom håller det din identitet säker med hjälp av DNS-läckagesäkerhet och en automatisk kill switch. IPVanish kan göra dig trygg och säker!

Vanliga avmatningsproblem – Snabba upp Kodi

Det finns olika metoder för en mjukvara att sakta ner till en genomsökning eftersom det finns en programvara att installera. Kodi är mycket effektiv eller pålitlig. Men det räcker inte för att snabba upp problem, särskilt inte på hårdvarudelar. Här är listan nedan för att kontrollera om ditt problem är en snabb lösning:

 • Fryser eller kraschar – Vissa krascher är praktiska och kan enkelt fixas, men vissa är både direkt irriterande eller obekväma. Problem som detta är i allmänhet relaterade till ditt operativsystem och Kodi själv, inte något som du installerade. Allt du behöver är att uppdatera Kodi till den senaste versionen eller starta om din enhet.
 • Stammande video – Vissa användare förväxlar detta med ett internetproblem, men när en video startar eller stoppar snabbt, nästan som att någon trycker på paus/avsluta-knappen i full hastighet. Då betyder det att du står inför allvarliga ramhastighetsproblem. Eftersom det kan orsakas av lågeffekts hårdvara som kämpar för att hålla jämna steg med kraven på 4K eller HD-video. Allt du behöver är att flytta till en stream av lägre kvalitet eller prova på ett kraftfullt system.
 • Videobuffring – Om en video kontinuerligt buffrar är ditt problem troligen relaterat till din Wifi-anslutning, inte sällan på Kodi själv.
 • Långsam meny – Om Kodi rör sig genom ikoner kan du sedan försöka ladda massor av föremål för din hårdvara att hänga med. Byt till tunn hud eller torka din cache för att påskynda saker.

Steg för att snabba upp Kodi

Vanliga problem med avmattning

Effektivisera Kodi genom att ändra inställningar

Kodi gör allt väldigt smidigt eller effektivt. De flesta användare kan inte röra inställningsmenyn för att få en snabb upplevelse möjlig. Följ instruktionerna nedan för att stänga av dem och pressa ut mer hastighet ur din installation.

Steg 1:

Gå över till Kodis huvudmeny och tryck på kugghjulsikonen.

Steg 2:

Välj sedan Interface Settings

Steg 3:

Tryck sedan på kugghjulstexten tills det står expert

Steg 4:

Från toppen av den vänstra menyn, tryck på Skin

Steg 5:

Om du inte använder Kodis standardskal (Estuary), kanske du vill flytta till det nu. De givna konfigurationsinställningarna är utformade för att dra nytta av Estuarys redan zippy gränssnitt.

Steg 6:

Knacka Configure skin…

Steg 7:

Från hudinställningarna längst ner på General, se till att följande alternativ är inaktiverade:

Use slide animations

Visa väderinformation i den övre raden

Visa mediaflaggor

Steg 8:

Gå över till Artwork flik.

Steg 9:

Inaktivera Show media fanart as background.

Använd Instant Skin för att strömlinjeforma Kodi-upplevelsen

Skin To Streamlined Kodi

Kodi är väldigt lätt att anpassa, det är därför många människor har utvecklat nya skal eller teman för programvaran. Vissa skins ordnar om Kodis grundläggande gränssnitt för att ge omedelbar tillgång till innehållet du vill ha. Andra rör sig lite galet och kastar alla typer av animationer och bilder i ansiktet på dig. Det ser förmodligen attraktivt ut, men det kan förändra Kodi till en långsam, oanvändbar mjukvarubit.

I den här artikeln kommer du att lära dig några av de bästa Kodi-byggen och ger också en sammanfattning av våra bästa, senaste Kodi-byggfavoriter. De flesta av dessa är byggda för specifika ändamål, som att kolla in HD-filmer eller titta på live-sportströmmar. Men å andra sidan, vissa är perfekta för tunna enheter eller alla som söker efter ett snabbt gränssnitt utan allt krångel.

Det spelar ingen roll vilket skal du vill installera, du kan alltid följa konfigurationsinstruktionerna i avsnittet som nämns ovan för att få lite mer fart. Att stänga av animationer och bakgrundsbilder är de två bästa sakerna du måste göra för att effektivisera din Kodi-upplevelse. Och om du stöter på några problem kan du sedan avinstallera dina builds och återställa Kodi för att återgå till grunderna.

Gör Kodi snabbare via Ares Wizard-tillägg

Ares Wizard är det mest kraftfulla verktygstillägget för Kodi som utför många installations- och avinstallationsfunktioner. Det finns också en flik eller två som är inriktade på att hålla Kodi strömlinjeformad eller ren. Innan du börjar de angivna stegen, gå till vår installationsartikel för Ares Wizard för att få tillägget konfigurerat och redo att rulla.

Ares Wizard-tillägg

Det bästa att börja är genom att justera cacheinställningarna. Eftersom det hjälper dig att förbättra dina videoströmmar och skära ner på Kodi-buffringsproblem.

Steg 1:

Gå över till Kodi huvudmeny.

Steg 2:

Tryck sedan på Add-ons

Steg 3:

Flytta till Program add-ons

Steg 4:

Öppna sedan Ares Wizard.

Steg 5:

Knacka på Tweaks

Steg 6:

Välj sedan Advanced Settings Wizard

Steg 7:

Knacka på Next längst ner till höger på skärmen.

Steg 8:

Tryck sedan på Generate Settings

Steg 9:

Eftersom det kommer att ställa reglagen till optimala positioner för din enhet. Du kan också justera dem manuellt.

Steg 10:

Knacka på Apply Settings

Steg 11:

Starta om Kodi för att ändringen ska träda i kraft.

Ares Wizard tillhandahåller också ett allmänt underhållsavsnitt som är bra för att radera oönskat skräp från din PC. Det är till stor del inriktat på att rensa lagringsutrymme, men regelbunden rengöring kan ge en omedelbar Kodi-upplevelse totalt sett.

Steg 1:

Gå över till Ares Wizard från menyn Programtillägg.

Steg 2:

Tryck sedan på Maintenance

Steg 3:

Till höger väljer du delete cache/temp knapp.

Steg 4:

Ares Wizard kommer omedelbart att rensa din cache.

Snabba upp Kodi med det senaste operativsystemet

När Kodi kommer till kritan kan alla tricks eller tweaks i världen inte ge Kodi mycket fart. Visst, du kommer att kontrollera en skillnad, men den bleknar i jämförelse när du uppgraderar din hårdvara eller sänker belastningen på din nuvarande enhet. Det är anledningen till att hemmabiodatorer och operativsystem som LibreELEC och OpenELEC kommer in i bilden.

OpenELEC står för Open Embedded Linux Entertainment Center. Det är ett av de tidigare operativsystemen som byggts för att köra Kodi och inte göra något annat. Den lanserades 2009 och kommer omedelbart att förvandla grundläggande hårdvara till ett dedikerat hemmabiosystem med Kodi och några inofficiella tillägg förinstallerade.

Skillnaderna mellan OpenELEC och LibreELEC är minimala. Men LibreELEC får uppdateringar oftare och det är tillägnat att vara en icke-vinstdrivande mjukvara.

Det spelar ingen roll vilket operativsystem du väljer, du får precis tillräckligt med OS för att köra Kodi, släppa hårdvaruresurser för snabbare menyer och bra strömmar. Du kan också installera LibreELEC eller OpenELEC på Raspberry Pi, specialbyggd mediacenterhårdvara eller set-top-TV-enhet som du vill göra en dedikerad streamingbox. Du kommer också att märka en betydande prestandaökning när du kör Kodi.

 • Ladda ner eller installera LibreELEC för att påskynda Kodi.
 • Använda sig av Öppna ELEC för snabbare Kodi-strömmar.

Snabba upp Kodi helt enkelt genom att uppgradera hårdvara

Kodi körs på alla enheter på marknaden. Bara för att du kan installera eller ladda ner den på din gamla Android TV-box betyder det dock inte att du får bättre prestanda av den. Många Raspberry Pi-användare rapporterar att Kodi är inaktiv på deras system, till stor del på grund av plattformens underdrivna hårdvara.

Efter att ha använt en tunn hud eller flyttat till en video av lägre kvalitet kan effektivisera Kodi väldigt lite, du har det faktiskt mycket bättre bara genom att ladda ner appen på kraftfull hårdvara. Ingenting ersätter en stark processor och bästa RAM. Andra enheter som de som nämns ovan kan ofta få jobbet gjort, men för den snabba eller kraftfulla Kodi-prestandan, gå över till en bärbar dator, PC eller top-tier TV-box som NVidia Shield TV.

Andra snabbfixar för att snabba upp Kodi

Öka farten

Vissa avmattningsproblem kan vara bestående. Innan du börjar avinstallera saker, prova tricken nedan. De tar bara några sekunder att slutföra, och de kan bara påskynda saker!

 • Starta om allt – Cacheproblem kan vara ett allvarligt problem, både för Kodi och enheten du kör det på. Allt du behöver är att stänga av programvaran först. Om det inte kan påskynda något, starta om din enhet eller starta bara Kodi och försök igen.
 • Uppdatera Kodi – Äldre Kodi-versioner kan också fungera dåligt på den senaste hårdvaran. Glöm inte att du använder den senaste varianten, eftersom de senaste utgåvorna i allmänhet är snabbare och bättre optimerade än äldre appar.
 • Ta bort oönskade tillägg – Vissa tillägg körs i bakgrunden, även om du streamar. Men att radera tillägg som du inte vill ha kommer sannolikt att ge dig en snabb hastighetsökning.
 • Fabriksåterställning – Visst, din Kodi-installation är för långt borta för att göra konfigurationer eller justeringar värda ansträngningen. När detta är situationen blir det bäst att göra en fullständig fabriksåterställning. Det bästa du kan göra detta är att installera Ares Wizard, återställa dina källor och sedan använda den för att göra en smart fabriksåterställning.

Vanliga kraschproblem med Kodi

Kraschproblem med Kodi

Ingen programvara är bra och andra appar som Kodi. Efter att ha effektiviserat Kodi kommer du säkert att stöta på en krasch eller två. Visst är tvångsavstängningar inte ett stort problem, men om du dagligen möter mjuka låsningar eller fryser kan något djupare vara felet. Om du stöter på någon av krascherna nedan:

 • Stänger Kodi – Att stänga av Kodi PC är ofta en inaktiv affär. Oavsett om du stänger fönstret manuellt eller använder Kodis inbyggda exit-kommando, är det ganska ovanligt att behöva vänta i några sekunder eller få Kodi att krascha helt.
 • Installerar builds – När du har lagt till det senaste skalet eller byggt till din lager Kodi-installation, startar programmet om för att sätta ändringen i kraft. Ett vanligt problem som människor stöter på är att Kodi kraschar eller fryser när installationsprocessen slutförs. Den bästa metoden att ignorera detta är att manuellt stänga av Kodi innan bygget uppmanar till en omstart.
 • Installation fryser – Du kanske upptäcker att Kodi låser sig efter att du har installerat några tillägg, vanligtvis sådana med osäkra källor eller skadade länkar. Det bästa är att hålla fast vid bättre byggda tillägg.

Slutsats:

Det handlar om allt! Om du vill dela med dig av något mer, låt oss veta nedan. Glöm inte att ljuda i kommentarsfältet nedan!

Läs också: