Vill du spara Facebook-videor i kamerarullen? Om ja, då är du på rätt plats. Tja, Facebook låter dig spara videor i din profil. Men jag tycker att det är bra att spara Facebook-videor till kamerarullen på min iPhone.

När du laddar ner videon kan du titta på den offline, när som helst och på din enhet. Dessutom, om ditt Wi-Fi inte fungerar korrekt eller långsamt eller obefintligt. Om du vill spara Facebook-videor till kamerarullen på din iPhone, dyk ner nedan och titta på några mobil- och webbappar som gör det möjligt.

Se även: Hur man hittar Facebook-e-postadressen när den är dold

Hur man sparar Facebook-videor till kamerarulle

Spara Facebook-videor till kameran

Skärminspelning

Din iPhone har en inbyggd skärminspelningsfunktion som du kan använda för att spela in ett klipp med Facebook-videor. Detta är viktigt i en situation när du bara gillar att spela in ett 3-minutersklipp av en 5-minuters video.

Om du vill komma igång, flytta sedan ner från det övre högra hörnet för att ta fram kontrollcentret. Du hittar sedan alternativet för skärminspelning. (om den inte är tillgänglig kan du sedan lägga till den på din startskärm via inställningarna). Gå sedan över till Facebook-videon du gillar att spela in. Öppna sedan kontrollcentret och börja spela in. Du kan sedan orientera videon och justera uppspelningstiden för att låta den spela in, och när du är klar öppnar du kontrollcentret igen och trycker på stoppa inspelning. Eftersom det kommer att spara videon i kamerarullen.

Siri genväg

Siri-genvägar är en annan enkel metod att göra saker som är tidskrävande eller tråkiga. Du kan också hitta en genväg för vad som helst på internet eller bara skapa en egen. Om du vill installera eller ladda ner Facebook-videor kan vi sedan använda Facebook Video Downloader. Gå bara vidare och installera det sedan på din iPhone.

Ladda ner: Länk

Innan du kör genvägen behöver du URL:en till Facebook-videon för att hämta den, men Fb har gått extremt långt för att dölja videons URL. Här är en snabb metod för att hitta webbadressen. Gå vidare och öppna sedan en video i Facebook-appen på din iPhone som du vill ladda ner eller installera. Du kan sedan klicka knappen Dela längst ner i inlägget. Du skulle sedan se delningsbladet, klicka på Kopiera länk från alternativen.

Gå nu över till Safari eller någon annan webbläsare och klistra sedan in FB URL som vi precis kopierade. Klicka på gå på tangentbordet för att ladda webbsidan.

När sidan har lästs in, ser du att webbadressen har öppnats och URL-fältet har den korrekta webbadressen som genvägen kan förstå. Kopiera sedan denna URL till urklipp.

När du lyckats kopiera Facebook-videoadressen. Kör sedan genvägen för FB Video Downloader från appen Genvägar.

Tänk på att genvägen tar några sekunder för att hämta videon från den angivna webbadressen. När du lyckats hämta videon kan genvägen spara videon automatiskt på din iOS-kamerarulle. Du kan sedan framgångsrikt öppna appen Foton och sedan hitta videon där.

Se även: Hur man inaktiverar Messenger – Facebook Messenger

Safari

Metoden som nämns ovan kan verka överdriven och om du inte vill installera eller ladda ner en Siri-genväg. Du kan sedan använda den här tekniken som bara behöver dig för att öppna en webbsida i Safari och ladda ner/installera videorna direkt.

Till en början, gå vidare och hitta sedan videon som du vill ladda ner eller installera från Facebook. Klicka sedan på knappen Dela till höger om inlägget och klicka sedan på Kopiera länk.

När du lyckats kopiera länken kan du öppna webbläsaren Safari. Gå sedan över till länk. När sidan har laddats klart kan du klistra in FB-URL i inmatningsfältet.

Klicka sedan på knappen Ladda ner bredvid inmatningsfältet för att ladda videon som hämtats via URL.

Nu kan du se en videoförhandsvisning och videokvalitet som du kan ladda ner. Tryck bara och håll nere nedladdningsknappen så får du en tittmeny. Du kan sedan klicka download linked file för att starta nedladdningen.

Videon börjar laddas ner i nedladdningshanteraren. När den är klar, klicka på videon och öppna sedan menyn Dela efter att ha klickat på knappen under till vänster. Klicka sedan på Spara video och du är klar. Videon har sparats i kamerarullen.

Tredjepartsapp för äldre iPhones

Alla ovanstående lösningar fungerar utmärkt på iPhones som kör iOS 13 och högre, men om du har en iPhone som körs på IOS 12 eller lägre kan du inte ladda ner videor direkt från Safari. Det är en kompakt webbläsare designad för att låta dig surfa på Facebook och ladda ner eller installera videor med bara ett klick. Tja, det är den enklaste metoden på den här listan.

Gå vidare och installera sedan Vänlig social webbläsare på din iPhone med den här länken. När du har laddat ner appen på din iPhone, logga sedan in på ditt FB-konto med appen.

Du kan sedan öppna en video som du vill ladda ner eller installera. Du kan sedan klicka på knappen Ladda ner längst ned i inlägget, bredvid knappen Dela. Eftersom det kan öppna en delningsmeny, klicka på nedladdningsknappen bredvid videon.

Det kommer att uppmana dig att välja en plats. Du kan sedan klicka Spara till Foton, och ge sedan åtkomst till appen Foton. Det handlar om allt, din video har lagrats framgångsrikt på kamerarullen.

Slutsats:

Det här är några av de bästa metoderna för att spara Facebook-videor på din iOS-enhet i kamerarullen. Jag delade många alternativ för nu har du ett val. Tja, vissa webbappar kan inte ladda ner en viss video medan en annan webbplats kan ladda ner den. Vad är dina åsikter om det? Låt oss veta i kommentarsfältet nedan.

Läs också: