Tja, om ni använder OneDrive i Windows 10 för att säkerhetskopiera dina filer, men det startar inte automatiskt efter att du loggat in, då är den här artikeln definitivt för dig. För det mesta när du ställer in OneDrive via din Microsoft konto. Windows konfigurerar OneDrive för att automatiskt starta tillsammans med enheten så att filer faktiskt börjar synkroniseras. I den här artikeln kommer vi att prata om att OneDrive inte startar automatiskt i Windows 10 – Fix. Låt oss börja!

Men i vissa fall på grund av uppdateringar, programvara från tredje part eller korruption i registerdatabasen. Inställningen för att tillåta OneDrive vid start kan också störas. Som ett resultat måste du börja OneDrive manuellt efter varje start. Så här kan ni lösa det här problemet så att OneDrive startar automatiskt så fort ni loggar in.

OneDrive startar inte automatiskt i Windows 10

Många Windows 10-användare upplever nu det här problemet där OneDrive-appen inte startar automatiskt med Windows faktiskt. Nya filer slutar synkroniseras när OneDrive faktiskt inte körs. Tja, filer på begäran slutar också laddas ner när OneDrive-appen inte körs. Så, detta tvingar i princip användare att köra OneDrive efter varje uppstart manuellt.

Det finns faktiskt två olika verktyg som ni kan använda för att felsöka det här problemet –

 • OneDrive-inställningar
 • Registerredigerare.
 • Lokal grupppolicyredigerare och

Via OneDrive-inställningar | OneDrive startar inte automatiskt

 • Först, högerklicka på OneDrive ikonen i aktivitetsfältet och tryck sedan på inställningar.

onedrive startar inte automatiskt

 • Nu i Microsoft OneDrive fönster och under inställningar flik. Ni kommer att hitta Allmän rubrik också. Nu under detta måste du kolla Starta OneDrive automatiskt när jag loggar in på Windows alternativ. För att tillåta OneDrive för att börja tillsammans med din Windows 10-enhet. Ni måste bara trycka på OK.
 • Du måste starta om din maskin nu och sedan se om OneDrive startar automatiskt tillsammans med Windows 10 eller inte.

Men om problemet kvarstår är det bara att gå vidare och prova nedanstående registerfix.

Via registret | OneDrive startar inte automatiskt

 • Tryck bara på Windows + R och sedan läggaregedit i Springa dialogrutan för att öppna Registerredigerare. Sedan klicka bara på OK.

onedrive startar inte automatiskt

 • I den vänstra rutan i Registerredigerare fönster måste du navigera till följande registernyckel:

HKEY_CURRENT_USERSOFTWAREMicrosoftWindowsCurrentVersionRun

 • Nu i den högra rutan i Springa registernyckel, precis nu högerklicka på tomt utrymme, välj Ny > Strängvärde. Du kan namnge det nyskapade registret sträng (REG_SZ) som OneDrive. Dubbelklicka på denna registersträng för att ändra dess Värdedata:
 • Slutligen måste du ställa in Värdedata till

”C:Users<USERNAME>AppDataLocalMicrosoftOneDriveOneDrive.exe” /background.

 • I denna Värdedata, måste du se till att ersätta C. Med med din systemrotenhet och Ändarnamn>tillsammans med ditt faktiska användarkontonamn på systemet. Tryck sedan på OK. Stänga Registerredigerare och starta sedan om ditt system också.
 • På nästa start kommer ni att hitta det OneDrive startade automatiskt tillsammans med Windows 10.

Via lokal grupppolicyredigerare | OneDrive startar inte automatiskt

Lokal grupppolicyredigerare

Ni måste öppna Local Group Policy Editor på din PC. För det, tryck på Win+R, typ gpedit.msc och tryck på Stiga på knapp. Precis så kan du också söka efter detsamma i Start-menyn och sedan klicka på motsvarande resultat. När du har öppnat den lokala grupprincipredigeraren och sedan navigerar till följande sökväg-

Computer Configuration > Administrative Templates > Windows Components > OneDrive

Där kan ni hitta en inställning som heter Förhindra användningen av OneDrive för fillagring faktiskt. Dubbelklicka nu på den och se sedan till att den är inställd som Inte konfigurerad eller Inaktiverad. Om inte, klicka bara på någon av alternativknapparna och tryck på OK knapp respektive.

Efter det, starta bara om din dator och kontrollera om den öppnas eller inte.

Slutsats

Okej, det var allt gott folk! Jag hoppas att ni gillar det här OneDrive not starting automatically artikeln och tycker att den är till hjälp för dig. Ge oss din feedback om det. Även om ni har ytterligare frågor och problem relaterade till den här artikeln. Låt oss sedan veta i kommentarsfältet nedan. Vi återkommer till dig inom kort.

Ha en bra dag!

Se även: Olika sätt att åtgärda OneDrive-uppladdningsblockerade fel