Programvara för nätverkskartläggning med öppen källkod: För att designa eller hantera ett nätverk är en detaljerad programvara för nätverkskartläggning till stor hjälp. Beroende på din miljö kan nätverksanslutningar bli ganska galna. Detta gäller för stora nätverk som i kontorsmiljöer. Det ger dig mycket information på ett effektivt sätt. Inte bara detta utan det gör det också lätt att förstå hur de kopplade från det ena till det andra.

Medan nätverkskartläggning är bättre att göra manuellt. Det finns en programvara som kopplar ihop upptäckta enheter och gör det enkelt för dig att kartlägga ditt nätverk. Låt oss komma här är några av de bästa nätverkskartläggningsverktygen med öppen källkod du kan prova.

Programvara för nätverkskartläggning med öppen källkod

Nmap

(Programvara för nätverkskartläggning)

Nmap är en av de mest populära nätverksmapparna och nätverkssäkerhetsscannarna. Det används av både privatpersoner, proffs och företag. Nmap ger dig en interaktiv och animerad nätverkskarta med bara några klick. Alla nätverk visualiseras i noddiagram där värden placeras i centrum och alla barnnätverk förbrukas från det värdcentret.

När det behövs kan du dra och släppa olika nätverk på kartan och manipulera dem med de medföljande alternativen. När du har kartan kan du markera regioner och gruppvärdens barn. När du trycker på ett nätverk eller värdbarn ger Nmap dig ytterligare alternativ för att få information och manipulera målet. Eftersom Nmap är både en kartläggare och skanner, är nätverkskartan särskilt användbar i traceroute-sessioner.

Tillgänglighet: Windows, Linux och macOS.

Pris: Utan kostnad.

Ladda ner Nmap

Netdisco

(Programvara för nätverkskartläggning)

nätverksmapping-mjukvara-Netdisco

Netdisco är ett webbaserat nätverkshanterings- och kartläggningsverktyg. Genom att använda den kan du hitta alla enheter som är anslutna till ett nätverk. Efter lokalisering appen kartlägger dem automatiskt i en enkel grafisk representation. Den applikationen fungerar likadant oavsett nätverksstorlek. Från nätverkskartan kan du samla in all slags information som nätverkshårdvarumodell, MAC-adress, IP-adress, installerad programvara och operativsystem, etc.

Netdisco har ett användarvänligt gränssnitt och har många fler alternativ när det gäller att manipulera de upptäckta nätverken. För extra funktionalitet kan du också installera plugin-program och tillägg.

Se till att du behöver installera Netdisco på en server som kör en Linux-distribution. När det är installerat kan du logga in på Netdisco var du vill.

Tillgänglighet: Eftersom det är ett webbverktyg, stöder det alla plattformar.

Pris: Utan kostnad.

Ladda ner Netdisco

MaSSHandra

(Programvara för nätverkskartläggning)

MaSSHandra är både ett nätverkskartläggnings- och nätverksdiagramverktyg. Vi kan använda den för att skapa personliga eller kontorsnätverksdiagram i en 3D-miljö. Men om du redan har ett nätverk kan det automatiskt upptäcka ditt nätverk med hjälp av ping- eller SNMP-operationer. När den har upptäckts kommer den att skapa en nätverkskarta direkt.

Masshandra

Den stöder dra och släpp-operationer så att du enkelt kan konfigurera de fördefinierade objekten.

Tillgänglighet: Windows, Linux och macOS.

Pris: Utan kostnad.

Ladda ner Masshandra

ÖppnaNMS

(Programvara för nätverkskartläggning)

Precis som Masshandra, ÖppnaNMS är en nätverksmappare och ett diagramverktyg för alla storlekar på nätverket. Det är dock ett komplett nätverkshanteringsverktyg som används av proffs och företagsvärlden. Efter installationen kommer den att upptäcka ditt nätverk och kartlägga alla tillgängliga objekt. Från kartan kan du utföra olika aktiviteter som nätverksprovision, till och med aviseringar, plattformshantering etc.

nätverk-mapping-software-openNMS

Så om du letar efter ett komplett nätverkshanteringsverktyg som kan kartlägga och hantera ditt nätverk så är Open NMS här för dig.

Tillgänglighet: Webbverktyg. Du måste installera OpenNMS på en server.

Pris: Utan kostnad.

nwdiag

(Programvara för nätverkskartläggning)

network-mapping-software-nwdiag (1)

nwdiag är en mycket enkel applikation som är designad för att göra en sak och bara en sak. Med denna programvara kan du skapa ett nätverksdiagram från punktliknande text. Förutom andra program visar mjukvaran enkla textbaserade kartor som du enkelt kan söka efter. När du väl har kartan eller diagrammet kan du fixa det i Sphinx och leta efter olika nätverksobjekt. Eftersom den inte gör mer eller mindre. Som sådan är den väldigt lätt och använder knappt några systemresurser.

Tillgänglighet: Endast Linux.

Pris: Utan kostnad.

Ladda ner nwdiag

Nagios kärna

(Programvara för nätverkskartläggning)

Nagios kärna är ett annat nätverkshanteringsverktyg som används för att underhålla stora nätverk i professionella och företagsmiljöer också, du kan kontrollera ditt nätverk och skapa en karta av det. Även om standardkartan inte ger några alternativ för manipulation. Du kan dock använda denna information som är tillgänglig från kartan för att göra ändringar via Nagios hanteringssektion.

nagios

Med Nagios kan du skapa dina egna anpassningsbara nätverkskartor med ett brett utbud av varianter också, dela dem med en enkel URL. Du kan också installera ytterligare komponenter för att förbättra nätverkskartorna.

Tillgänglighet: Endast Linux.

Pris: Fri.

Ladda ner Nagios Core

Slutsats:

Om du tror att jag saknar något av dina favoritkartläggningsverktyg med öppen källkod, låt oss veta det i kommentarsektionen nedan!

Läs också: Brandväggsappar för Android för att inaktivera internet för vissa appar