Hur man överför från en gammal Samsung-telefon till en ny med Smart Switch

Att uppgradera från en gammal Samsung-telefon till en ny görs mycket enklare genom att använda Samsungs Smart Switch programvara som är inbyggd i alla dess telefoner. Med en kabel och några tryckningar kommer du att kunna överföra en majoritet av telefonens innehåll till den nya enheten och vara igång snabbare än du tror.

Hur man överför från en gammal Galaxy-telefon till en ny med Smart Switch

 1. Se till att båda telefonerna är påslagna och har tillräckligt med batteri.
 2. Varje Samsung-telefon levereras med Smart Switch förinstallerad. Leta upp den i din applåda.
  • Om din telefon av någon anledning inte har det kan du ladda ner det först.
[appbox googleplay compact =com.sec.android.easyMover]
 1. Öppna Smart Switch-appen på båda telefonerna och tryck Skicka data eller Ta emot data på motsvarande enhet.
 2. Välj Kabel eller Trådlös på den sändande enheten för att välja hur data ska överföras.
  • Med trådlös kommunikation kommer telefonerna att kommunicera automatiskt och upptäcka varandra och sedan överföra dem trådlöst.
  • Med kabel, koppla in båda telefonerna direkt till varandra med en USB-C till USB-C-kabel eller en USB-A till USB-C-kabel med den medföljande OTG-adaptern i din nya telefons kartong.
 3. På den gamla telefonen väljer du exakt vad du vill skicka till den nya telefonen; Inklusive meddelanden, appar, bilder, din startskärmsinställningar och mer.
 4. Efter att ha valt vilken data du vill skicka kommer telefonen att meddela dig hur stor överföringen kommer att bli och hur lång tid det kommer att ta.
  • Om du har flera gigabyte data att överföra, är det mycket att föredra att använda en kabel för att påskynda processen.
  • Räkna med att en överföring på 5 GB+ trådlöst tar över 30 minuter.
 5. Knacka Skicka och låt överföringen ske. För bästa (och snabbaste) resultat, lämna båda telefonerna ifred under överföringen.

Smart Switch är inte ett heltäckande program för säkerhetskopiering och återställning som kopieras direkt allt till den nya telefonen, men det är ett bra sätt att fylla i de många luckorna som lämnas av det grundläggande säkerhetskopierings- och återställningssystemet som är kopplat till ditt Google-konto. Förvänta dig inte att Smart Switch ska överföra all din individuella appdata eller kopiera varje lite information, men det gör många av de små sakerna som du kommer att uppskatta senare när du bara använder din telefon istället för att mixtra med inställningar.

Utöka ditt universum med fantastiska Galaxy-tillbehör

Anker Powerline +USB-C till C 2.0-kabel

Om du kan planera i förväg kommer en fin ny USB-C till USB-C-kabel att låta dig överföra data mellan Samsung-telefoner med minimal väntetid. Du kan sedan använda den som laddningskabel framöver.

Samsung EVO Select 256 GB microSD-kort

Utöka telefonens interna lagring och gör plats för fler foton, musik, filmer. Eller fler appar med detta kort med hög hastighet och hög kapacitet.

Anker PowerPort Qi Laddningsplatta

Denna prisvärda 10W snabba trådlösa laddningsplatta är tunnare på ditt skrivbord eller nattduksbord än de flesta laddare på marknaden. Även de flesta av Samsungs och en ring av LED-lampor gör det lätt att se. Om din S10 verkligen laddar på den.