Wireshark Android-alternativ: Wireshark är den fantastiska och mest populära gratis paketanalysatorn med öppen källkod. Den kan se all nätverkskommunikation som går in och ut från alla datorer i nätverket. Som att de som använder Wireshark kan se allt på ditt nätverk som inte är krypterat. Men tyvärr är den inte tillgänglig för Android. Men det betyder inte att du inte kan spåra, övervaka eller fånga nätverkspaket på din Android-enhet. Här är några av de bästa Wireshark-alternativen för Android för att övervaka trafik och fånga paket.

Varför behöver de flesta nätverkssnifferappar på Android root-åtkomst?

Innan vi går vidare bör du veta att något Wireshark-alternativ för Android kräver ROOT-åtkomst för att fånga paket. Anledningen är det promiskuösa läget eller monitorläget.

När du kör ett paketsnifferverktyg i promiskuöst läge, ser du alla paket som sänds över nätverket. Om den inte är separat krypterad kan all trafik läsas.

De flesta Windows-datorer behöver en separat WiFi-adapter för att tillåta promiskuöst läge. Medan vissa macOS-enheter kan använda det inbyggda WiFi-kortet i promiskuöst läge. Men å andra sidan kan Android använda den inbyggda WiFi-adaptern för promiskuöst läge. För att förhindra missbruk stänger de flesta tillverkare AV denna funktion. Och det enda sättet att kringgå detta är genom ROOT-åtkomst. Kort sagt, utan ROOT kan du bara övervaka trafik från din enhet. Av någon anledning är de flesta av följande appar inte tillgängliga på Google Play Butik.

Wireshark alternativ för Android

zAnti [Root]

(Wireshark Android)

zanti

zAnti är inte bara en enkel nätverkssniffer. Det är ett komplett penetrationstestverktyg för din Android-enhet. Du kan göra kompletta nätverkstestningar och många andra tester med ett enkelt klick på en knapp. De saker du kan göra med zAnti inkluderar men inte begränsat till att ändra HTTP-förfrågningar och svar, utnyttja routrar, kapa HTTP-sessioner, ändra MAC-adress, kontrollera målenhet för sårbarheter, etc. Förutom detta kan zAnti också hitta säkerhetsluckor inom din befintliga nätverk och ger dig detaljerade rapporter om hur du stärker försvaret för att skydda ditt nätverk från möjliga attacker.

Detta penetrationstestverktyg är speciellt utformat för proffs och företag. zAnti behöver root-åtkomst för att fungera. Dessutom kommer de flesta av de avancerade funktionerna i zAnti att fungera, appen kommer att ändra några SELinux-konfigurationsinställningar och sätter även din enhet i tillåtande läge.

Prissättning: Appen är gratis och du kan ladda ner den från den officiella webbplatsen genom att skicka in din e-postadress för att få nedladdningslänken.

cSploit [Root]

(Wireshark Android)

android-wireshark-alternatives-csploit

cSploit är mycket lik zAnti eftersom det är ett komplett och professionellt penetrationstestverktyg för avancerade användare. Du kan tänka på cSploit som Metasploit för Android. Några funktioner i cSploit inkluderar:

 • Möjligheten att samla in och se värdsystems fingeravtryck
 • Kartlägg det lokala nätverket
 • Utför MITM-attacker
 • Inbyggd traceroute-funktion
 • Möjlighet att lägga till egna värdar
 • Skapa eller förfalska TCP- och/eller UDP-paket
 • mycket mer…

När det kommer till nätverksspecifika verktyg, möjliggör cSploit:

 • Trafikmanipulation i realtid
 • DNS-spoofing
 • Bryter förbindelser
 • Omdirigering av trafik
 • Fånga pcap nätverkstrafikfiler
 • Session kapning

Prissättning: Kostnadsfritt och öppen källkod.

Packet Capture

(Wireshark Android)

android-wireshark-alternatives-packet-capture (1)

Packet Capture är en dedikerad applikation för att spela in och fånga nätverkspaket. Med detta verktyg kan du inte bara fånga och spela in paket utan du dekrypterar också SSL-kommunikation med MITM-attack. Eftersom den använder en lokal VPN för att fånga och registrera all din trafik. Se till att det kan köras utan några root-behörigheter. Om du letar efter en enkel och okomplicerad paketfångningsapp, prova Packet Capture.

Packet Capture är inte svårt bara installera det från Play Store och starta appen. När du installerar kommer du att uppmanas att installera ett SSL-certifikat. När du spelar in och registrerar HTTPS-trafik måste du installera SSL-certifikatet. Beroende på dina krav, klicka antingen på Install eller Skip att fortsätta. Se till att om du inte installerar ett SSL-certifikat kanske vissa appar inte kan ansluta till internet när du använder Packet Captures lokala VPN.

På hemskärmen klickar du på Play ikonen som visas i det övre högra hörnet. Åtgärden kommer att starta den lokala VPN och all din trafik kommer automatiskt att spåras och registreras.

Prissättning: Appen är helt gratis (samma som ovan) men innehåller annonser.

Felsök proxy

(Wireshark Android)

android-wireshark-alternatives-debug-proxy

Felsök proxy är samma som Packet Capture. Precis som Packet Capture kan den också fånga trafik, övervaka all din HTTP- och HTTPS-trafik, dekryptera SSL-trafik med MITM-teknik och se livetrafik. Den har ett användarvänligt gränssnitt. Den är väldigt intuitiv och fångar alla paket i inbyggd kod som gör den snabb och responsiv. Förutom att Debug Proxy också ger tillgång till andra verktyg som låter dig göra bandbreddsbegränsning, HTTP-svar och latenstestning, nätverkssäkerhetstestning för MITM-attacksårbarheter, webbfelsökning, SSL-övervakning, etc.

För att använda Debug Proxy, installera den från PlayStore och starta den. På introduktionsskärmen kommer du att uppmanas att installera SSL. Installera certifikatet om du vill dekryptera SSL-trafik. På huvudskärmen klickar du på Play knappen för att börja fånga trafik. Som standard kommer Debug Proxy att fånga trafik från alla appar. Men om du vill fånga trafik för en specifik app, klicka sedan på Android ikonen i det övre navigeringsfältet och välj den app du vill logga eller övervaka.

Prissättning: Dess basapp är gratis men om du vill ha extraordinära funktioner så måste du uppdatera i $3 via köp i appen.

WiFiinspektera [Root]

(Wireshark Android)

android-wireshark-alternatives-WiFinspect

WiFiinspektera är ett annat gratis och kraftfullt paket som fångar en nätverkssniffare. Funktioner i WiFinspect är inte begränsade till:

 • Pcap analysator
 • Nätverkssniffer
 • Värdupptäckt
 • Portskanner
 • En intern och extern nätverkssårbarhetsscanner
 • Traceroute
 • Ping

I WiFiinspektera du behöver root-behörigheter för att fungera med de flesta funktioner i WiFinspect. Till exempel, eftersom appen använder toppdumpar för att sniffa och spåra paket, behöver du root-behörighet.

Om du letar efter en app som gör mycket mer än att fånga paket och inte ett fullfjädrat penetrationstestverktyg som cSploit eller zAnti så är WiFinspect något för dig.

Prissättning: Utan kostnad.

Nmap

(Wireshark Android)

Nmap

Nmap är en populär app för nätverksskanning med öppen källkod för PC. Den är tillgänglig för Android. Det viktiga är att det fungerar för både rotad och icke-rootad Android. Du får uppenbarligen mer funktionalitet i Rooted Android-smarttelefon.

Nmap är inte direkt tillgänglig på Google Play-butiken eller ens på dess officiella webbplatser som de flesta andra appar på listan. Dessutom måste du kompilera det genom att köra några kommandon antingen med ADB eller med en tredjeparts terminalemulator som Su / Root Command. Om du får tillstånd nekad under installationen, notera att du har gett hela Nmap-katalogen.

Slutsats:

Förhoppningsvis! den här guiden är till hjälp. Men om du tror att jag saknar någon av dina favoritappar, låt oss veta det i kommentarsfältet nedan!

Läs också: Så här åtgärdar du problem med saknade Bluetooth i Windows 10