Notera: Vissa internetleverantörer erbjuder föräldrakontroll. Du kanske vill stänga av föräldrakontrollen eller ändra inställningarna för att använda Netflix.

Stöder ditt nätverk streaming eller inte?

Vissa nätverk stänger av streaming för att spara på bandbredd eller av andra skäl. Om du är ansluten till wifi via ett hotell, universitet eller ett annat stort nätverk, vill du kontakta nätverksadministratören för att kolla om streaming har stängts av.

Om du har din egen wifi-anslutning, med din egen router eller modem, kan det här problemet inte gälla dig.

Hur man kontrollerar om din enhet är ansluten till wifi eller inte

Som felkod NW-2-5 är ett anslutningsfel. Så det allra första du vill utesluta är problemet med wifi-anslutning. Den bästa metoden för att uppfylla detta kommer att skilja sig mycket från en enhet till en annan på grund av den olika tillgången på felsökningsverktyg.

Vissa videospelskonsoler kan välja att kontrollera internetanslutningen. Om din enhet har den här typen av test vill du köra det. Om det visar att du inte kan ansluta till wifi. Kom då ihåg att din enhet är ansluten till det perfekta nätverket. Du kanske också vill stänga av och återaktivera Wifi-anslutning på din enhet för att få saker att fungera korrekt.

Om din enhet saknar test av internetanslutning. Öppna sedan valfri app istället för Netflix som behöver en internetanslutning för att fungera. Om den appen lätt kan öppnas är du ansluten och du kan gå vidare till det andra steget.

Starta om din enhet och hem wifi – [How To]

I många situationer löser du problemet genom att bara slå på dina enheter, till exempel Netflix-koden NW-2-5. Det betyder att du vill stänga av dina enheter helt, koppla ur dem eller koppla in dem igen och aktivera dem.

Vissa enheter har ett lågströms- eller viloläge som de går in i när du trycker på strömknappen eller stänger av dem via en skärmmeny. Detta beror på att det är nödvändigt att komma ihåg att du faktiskt kan stänga av enheten och sedan koppla ur den.

Att starta om ditt hem Wifi fungerar på samma sätt. Stäng av din router eller modem. Koppla sedan ur dem. Du kan sedan koppla in dem igen och aktivera dem. I vissa fall är mellan 10 och 20 sekunder lång tid att vänta innan du ansluter dina enheter igen. Du kanske vill lämna dem urkopplade i 1 minut.

När du har startat om din enhet och hem Wifi vill du kontrollera och komma ihåg att din enhet har anslutit till rätt nätverk.

Så här kontrollerar du dina DNS-inställningar

Vissa enheter låter dig kontrollera dina DNS-inställningar, vilket kan vara till hjälp för att lösa Netflix-koden NW 2-5. Om din enhet inte kan stödja detta måste du gå vidare till nästa steg.

Netflix felkod NW-2-5

Så här kontrollerar du dina DNS-inställningar på en Playstation 4 (med Playstation 3 inställningar inom parentes):

Steg 1:

Gå över till inställningar.

Steg 2:

Välja Nätverk (Nätverksinställningar på PS3).

Steg 3:

Välja Konfigurera Internetanslutning (Inställningar för Internetanslutning, då OK, sedan Beställnings).

Steg 4:

Välj Använd Wi-Fi (Trådlös) när du är ansluten trådlöst, eller Använd en LAN-kabel (Kabelanslutning) om du är ansluten via en Ethernet-kabel.

Om du är ansluten via Wi-Fi:

  • Välj under Använd Wi-Fi Beställnings (WLAN sektion, Gå in manuellt, tryck höger på d-plattan för att välja IP-adressinställning)
  • Välj ditt Wi-Fi-nätverk.

Om du är ansluten via ethernet

• Välj Beställnings (Automatisk upptäckt) för driftläget.

Steg 5:

Välj Automatisk för IP-adressinställningar.

Steg 6:

Plocka Ange inte (Ange inte) för DHCP-värdnamnet.

Steg 7:

Välj Automatisk för DNS-inställningarna.

Steg 8:

Plocka Automatisk för MTU-inställningarna.

Steg 9:

Välj Använd inte för proxyservern (då Sätta på för UPnP, spara sedan inställningarna med X-knappen)

Steg 10:

Välj Testa anslutningen.

Så här kontrollerar du dina DNS-inställningar på en Xbox 360:

Steg 1:

Slå Guide knappen på din handkontroll.

Steg 2:

Flytta till inställningar > Systeminställningar.

Steg 3:

Sedan Välj Nätverksinställningar.

Steg 4:

Leta reda på ditt nätverk och välj Konfigurera nätverk.

Steg 5:

Välja DNS-inställningar > Automatisk.

Steg 6:

Stäng av din Xbox 360 och aktivera den sedan.

Steg 7:

Kontrollera om Netflix fungerar.

Så här kontrollerar du dina DNS-inställningar på en Xbox One:

Steg 1:

Slå Meny knappen och välj inställningar > Alla inställningar.

Steg 2:

Sedan Välj Nätverk.

Steg 3:

Plocka Nätverksinställningar.

Steg 4:

Välja Avancerade inställningar.

Steg 5:

Plocka DNS-inställningar.

Steg 6:

Välja Automatisk.

Steg 7:

Slå B knapp.

Steg 8:

Kontrollera om Netflix fungerar.

Förbättra din wifi-anslutning

I vissa situationer, bara förbättra din Wifi-anslutning kommer att lösa en Netflix-kod NW-2-5. Sättet att göra detta är att komma ihåg att din enhet har en kraftfull anslutning tillgänglig.

Det är också möjligt att strömma video från tjänster som Netflix via Wi-Fi, en dålig signal, trångt nätverk eller många störningar från andra närliggande nätverk som kan resultera i många problem. Det enklaste sättet att helt radera dessa problem är att använda en trådbunden anslutning.

Om det alls är möjligt, försök att ansluta din streamingenhet till din router med en fysisk Ethernet-kabel. Vissa enheter kan inte ha ett Ethernet-uttag, men du kan också köpa en USB-till-ethernet-adapterdongel för dessa enheter.

Ett alternativt sätt att utesluta en dålig wifi-anslutning är att ansluta din enhet direkt till din avancerade Ethernet-kabel och ta ut routern ur ekvationen. Detta är inte en permanent lösning, eftersom du inte kan ansluta andra enheter eller använda ditt internet förrän du återansluter routern.

Om koden NW-2-5 försvann när du ansluter din enhet direkt till routern, beror problemet på din router eller din internetsignalstyrka. Försök helt enkelt att placera om din router och enhet så att de är nära som möjligt och radera massor av hinder som du kan.

Kontakta din internetleverantör för hjälp

Efter att ha följt alla dessa steg, och du fortfarande stöter på Netflix-koden NW-2-5, är det enda valet kvar att kontakta din internetleverantör. Du kan ha ett maskinvaruproblem med din router, modem eller streamingenhet. Men det är mer troligt att det finns ett problem med din wifi-anslutning.

I vissa situationer kan Netflix-koden NW-2-5 inte orsaka problem med din ISP eller internetleverantör själv. Dessa problem åtgärdas vanligtvis när Internetleverantören löser problemet med sin utrustning. Om du väntar ett tag och problemet löser sig av sig själv, var det förmodligen din internetleverantör som var skyldig.

Slutsats:

Här handlar allt om Fix Netflix Error Code NW-2-5. Oavsett vilka metoder du använde kan du enkelt fixa Netflix felkod NW-2-5. Om du vill dela någon annan sak angående artikeln, låt oss veta nedan. För ytterligare frågor och frågor låt oss veta i kommentarsfältet nedan!

Läs också: