Letar du efter en programmerande textredigerare för Android? Om du är den som sysslar med mycket kod måste du känna till spänningen i att använda den bästa kodredigeraren. Anledningen är att den erbjuder automatisk komplettering, syntaxmarkering, etc., och gör ditt liv ganska enkelt. För vanliga datorer har du för många kodredigerare att välja mellan. Som Sublime Text, Atom, Notepad++, Brackets, VS Code Editor, etc. Men du är bara inte alltid framför din stationära PC eller kanske inte alltid bär en bärbar dator när du är på resa.

Om du har en Bluetooth-mus eller ett Bluetooth-tangentbord kan du använda mobilkodredigerare för att göra lite redigering på Android. Med hjälp av de angivna apparna kan du hantera eller redigera din kod när du vill direkt på din mobila enhet. Om du vill komma igång, här är listan över några bästa Android-textredigerare för programmering som du måste prova.

Programmering av textredigerare för Android

DroidEdit

Appen (Textredigerare för Android) kan redigera vanliga text- och källkodsfiler på din mobila enhet. Applikationen ger bra syntaxmarkering. DroidEdit är kompatibel med många språk som Javascript, Python, PHP, C, Java, C++, C#, HTML, CSS, SQL, etc. Om du vill redigera en fil, öppna den bara genom DroidEdit. Den kan automatiskt kontrollera filtypen och sedan justera syntaxmarkeringen därefter.

DroidEdit ger inbyggt stöd för SFTP/FTP så att du enkelt kan ansluta till dina editorkällfiler eller server. Med hjälp av en inbyggd SSH-terminal kan du köra kommandon. Många andra funktioner i applikationen inkluderar HTML-förhandsvisningar, anpassade teman, automatisk indrag, spara filtillstånd mellan sessioner, ersätt eller sök med stöd för regex, markering av parantesmatchning, mycket mer.

Pris:

Grundapppriset är helt gratis men några fantastiska funktioner som FTP, SFTP, SSH, anpassade teman, kompatibla med molntjänster finns bakom betalväggen. Du kan också låsa upp dem med ett köp i appen för $2.

Ladda ner: DroidEdit

Quoda Code Editor

Quoda är en annan kodredigerare för mobil. Förutom andra kodredigerare tillhandahåller Quoda fördefinierade mallar för olika språk. Som HTML, CSS, C#, Java, PHP, Visual Basic, Python och XML. Det gör det enkelt att skapa de senaste filerna från början. I likhet med Turbo Editor har Quoda en nedre stapel med alla användbara nycklar. De anger citattecken, specialtecken, parenteser och symboler. Quoda är kompatibel med kodkomplettering eller syntaxmarkering för olika språk som C, C++, Perl, Java, Lisp, JavaScript, C#, Lua, Markdown, Haskell, CSS, ActionScript, Objective-C, HTML, PHP, Google Apps Script, Python osv.

Quoda tillhandahåller inbyggt stöd för Dropbox, Google Drive och SFTP/FTP. Med hjälp av SFTP/FTP-funktionen kan du ladda ner, bläddra och uppdatera filer till och från din server. Många andra fantastiska funktioner i Quoda inkluderar möjligheten att installera källkod från URL, markdown-kompatibilitet, syntaxteman, ersätta eller hitta med stöd för regex, automatisk indrag, parantesmatchning, linjebokmärken, mycket mer.

Pris:

Den kostnadsfria appen ger funktionsbegränsningar och innehåller annonser. Om du vill radera annonser och få tillgång till extra funktioner som support för Dropbox, FTP/SFTP, Google Drive och GIT-integration vill du prenumerera på proversionen för $4 per år.

Ladda ner: Quoda

QuickEdit

QuickEdit

QuickEdit är en annan lätt eller rik källredigerare eller textredigerare för Android. Den är kompatibel med 50+ språk. Den innehåller populära språk som C3, C, C++, Python, Java, Swift, HTML, CSS, PHP, XML, Javascript, Perl, etc. QcuikEdit är också kompatibel med Markdown så att du direkt kan skapa HTML-dokument genom Markdown-syntax. Efter att ha redigerat CSS-, HTML- eller Markdown-filer kan du också förhandsgranska dem med din favoritwebbläsare med ett enda klick.

Appen har också kompatibel med flikar så att du omedelbart kan öppna olika filer och enkelt flytta mellan dem. Det jag gillar med QuickEdit kan du göra obegränsade ångrar eller gör om. Vid behov kan du sedan koppla till servrar via de inbyggda molntjänsterna eller FTP. Som Dropbox, Google Drive och OneDrive. Andra fantastiska funktioner i appen inkluderar anpassningsbar indrag, möjlighet att ändra teckenstorlek eller teckensnitt, kompatibel för hantering av stora filer, smidig rullning, grundläggande ersättnings- eller sökfunktionalitet, kan redigera Android-systemfiler när du har root-åtkomst, etc.

Om du letar efter en liten men lyhörd redigerare som är kompatibel med ett stort antal språk är QucikEdit bäst för dig.

Pris:

QuickEdit är helt gratis och stöder annonser.

Ladda ner: QuickEdit

Turbo Editor

Turbo Editor är en annan öppen källkod eller minimal textredigerare för Android som ger alla grundläggande och fantastiska funktioner du vill ha. I likhet med andra källredigerare som delas här, är Turbo Editor kompatibel med många olika språk med stöd för automatisk indrag, autokomplettering, syntaxmarkering. Om vi ​​jämför med andra redaktörer gör det Turbo Editor speciell att den inte har någon svår inställningspanel. Allt du behöver är att svepa åt höger så får du tillgång till alla andra alternativ som tangentbordsförslag, radbrytning, radnummer, teckenstorlek, mycket mer. Sedan får du tillgång till extra alternativ för att direkt mata in specialtecken som vinkelparenteser, tabb, semikolon, det avslutande snedstrecket, etc.

Utöver det ger Turbo Editor inbyggt stöd för multiview för Samsung-enheter, Markdown-redigering, grundläggande sökning och ersätt, flytta till raden och skrivskyddat läge.

Så om du letar efter en lätt, öppen källkod, robust och material-tema kodredigerare för Android, ge Turbo Editor ett försök och kontrollera om den passar dina krav.

Pris:

Appen är gratis och innehåller inga annonser. Vissa funktioner är dock endast tillgängliga för professionella användare. Tyvärr är applikationen oklart vad dessa funktioner är och jag kunde inte hitta några låsta funktioner i min användning. Jag kan faktiskt bara komma åt alla. Om du söker efter någon funktion bakom betalväggen kan du låsa upp dem med ett köp i appen för $1.

Ladda ner: Turbo Editor

anWriter HTML Editor

anWriter HTML Editor

Om du främst söker efter en redigerare för att redigera HTML och många andra relaterade tekniker som CSS, Javascript, Bootstrap, jQuery och Angular med stöd för autokomplettering så är anWriter det bästa alternativet för dig. Det finns också inbyggt stöd för FTP för att ladda ner, bläddra och ladda upp filer till en server. När du arbetar med CSS, HTML och Javascript kan du också förhandsgranska webbsidor i den interna visningsprogrammet som ger en praktisk Javascript-felkonsol. Istället för webbteknologier syntaxerar redigeraren också stöd för många andra språk som PHP, Python, C, LaTeX, C++ och Java.

anWriter-funktioner inkluderar men inte begränsat till obegränsat ångra, hårdvarutangentbordsstöd, radnumrering, ersätt eller sök med regex-stöd, kan enkelt redigera och flytta mellan olika källfiler, anpassningsbara teckenstorleksinställningar, mycket mer.

Pris:

anWriter är helt gratis och stöder annonser. Om du vill bli av med annonser och vill ha tillgång till extra funktioner som linjeomslutningsstöd, stöd för autokomplettering för SQL eller PHP, syntaxfärginställningar. Du vill köpa pro version vilket kostar $5.

Ladda ner: en författare

AWD

AWD är en annan textredigerare för Android och den är känd som Android Web Developer. Det är en IDE eller kodredigerare (Integrated Development Environment) som kan kompatibla webbteknologier som CSS, HTML, Javascript, JSON och PHP. Så om du är den som kan arbeta med dessa webbtekniker bör du ge AWD ett försök. Eftersom AWD är en IDE, utför AWD också felkontroll efter att ha redigerat källfilerna och aktiverar dig även för att visa filer i programmet. AWD kan samarbeta med din webbserver. Dessutom ansluter den till den på en mängd olika metoder som FTP, FTPS, SFTP, WebDev, etc.

Andra fantastiska funktioner i AWD är syntaxmarkering, automatisk kodkomplettering, kompatibel för hårdvarutangentbord och tangentbindningar, sök och ersätt med hjälp av regex-stöd, autosparande, kompatibel för kodförsköning med ett enda klick, GIT-integration, oändlig ångra och gör om, etc.

Om du arbetar med många Javascript, HTML, PHP, JSON och CSS är AWD det bästa alternativet eftersom det också kan fungera som en IDE och visa fel.

Pris:

Appen är helt gratis med funktionsbegränsning och har annonser. Om du vill radera annonser och låsa upp premiumfunktioner. Sedan vill du uppgradera till proversionen efter att ha betalat $6. Pro-versionen ger tillgång till funktioner. Såsom kodformatering, kompatibel med hårdvarutangentbordet, git-integration, färgspel, automatisk lagring, möjlighet att köra PHP-kod, etc.

Ladda ner: AWD

Slutsats:

Det handlar om allt. I allmänhet rekommenderar jag DroidEdit. Den har allt du vill ha i en grundläggande textredigerare för Android. Det är helt gratis innehåller inga annonser.

Läs också: