Letar du efter QuickPic-alternativen? Innan Cheetah-telefoner tog över QuickPic var det galleriappen för varje smartphoneanvändare. Efter det ökända tappbedrägeriet togs QuickPic och andra applikationer från Cheetah-telefonen ner från Play Store. Den här månaden återvände QuickPic till Play Butik igen.

QuickPic kommer tillbaka med en aggressiv eller värsta reklam, upphävt CM Cloud-stöd och många buggar. Nu kan Galleri-appen inte spela upp videor och jag måste exportera alla mina säkerhetskopierade. Eftersom CM-molnbackup kommer att raderas före den 15 juli 2019. Inget ser så bra ut med QuickPic, så det är dags att gå vidare. Så i den här guiden lär du dig de bästa alternativen för QuickPic Gallery-appen.

Alla dessa appar behöver ingen wifi-anslutning och du vill inte logga in. Så integritet är första prioritet. Dessutom har dessa appar 0 till minimala annonser. Förutom den senaste QuickPic-appen spelar de alla MP4-videor.

Lista över QuickPic-alternativ

QuickPic återupplivad

Innan Cheetah Mobile tog över QuickPic var det en snabb, liten och gratis Galleri-app. Och om du är den som inte kan leva utan QuickPic, föreslår jag att du kollar in QuickPic v4.5.2. Det är den sista modellen innan Cheetah köpte den.

Det finns dock ett fynd i att använda denna modell. Av alla fantastiska funktioner fungerar inte molnsäkerhetskopieringen eller molntjänsterna. Eftersom API:et används av den senaste versionen, leder det till ett API-fel för den tidigare.

Ändå kan du använda den för att hantera offlinemedia. WiFi Transfer fungerar bra och det gör även de andra funktionerna som Moments, Slideshow, Photo Search, etc. Om du inte gillar att byta till någon annan galleriapplikation ser den här ut att vara ett bra reservalternativ.

Installera QuickPic återupplivad

QuickPic Alternatives – Kamerarulle

Camera Roll är en annan galleriapp med öppen källkod som är byggd kring Google Foto-design. Så, gallerigränssnittet för applikationen är ganska identiskt med Google Photos. Förutom det använder den vissa Google API:er för smidig rullning och visar miniatyrer.

Min bästa funktion med apparna är stödet för RAW-bilder som CR2, DNG, etc. Den visar inte bara RAW-bilder utan den kan också redigera den. Den kan också spara den tillbaka i .png. Jag älskar den inbyggda videospelaren som växlar till PIP-läge (bild-i-bild) när du avslutar appen.

Camera Roll visar också bilder på externa enheter men jag kunde inte hitta valet att flytta eller kopiera media till extern lagring. Filutforskaren är det bästa alternativet men visar inte mediaförhandsvisningar. Appen låter dig se dolda mappar men du kan inte lösenordsskydda dem.

Fördelar:
 • Den stöder alla bildformat inklusive RAW.
 • Stöder extern lagringsmedia eller SD-kort.
 • Videor i PIP-läge.
 • Inbyggd videospelare.
Nackdelar:
 • Frånvaro av molntjänster och Google Photos/Dropbox-integration.
 • Miniatyren visar 8-bitars färgmax vilket är mycket mindre.
 • Avsaknad av papperskorgen.

LeafPic

LeafPic

LeafPic är ett annat fantastiskt alternativ för QuickPic. Detta är dock ganska likt en minimalt nedskalad modell. Användargränssnittet är ganska lika men du har jämförelsevis några fantastiska funktioner. Det är för en användare med begränsade krav.

LeafPic gör att du kan tvinga skärmen att rotera när den automatiska roteringen är avstängd. Som det visar sig vara en viktig funktion när jag tittar på foton i liggande läge. Du kan också ställa in eller använda dolda mappar och lösenordsskydda dem. Dessutom ger den PIN-stöd och du behöver inte använda fingeravtryck eller mönster. LeafPic har också en inbyggd videospelare som spelar MP4-format. Utöver det kan den stödja RAW-bilder och du kan även redigera eller spara dem. Jag försökte redigera CR2- eller DNG-bilder och redigeraren kan hantera dem utan fördröjning.

Sammantaget är LeafPic utan tvekan ett lättviktigt alternativ för QuickPic, men det kan inte tilltala avancerade användare. Du får alla grundläggande alternativ förutom molntjänster.

Fördelar:
 • Lösenordsskydda dolda filer
 • Tvinga rotation
 • Kompatibla RAW-bilder
 • Videospelare
Nackdelar:
 • Inga molntjänster eller bildspelsalternativ
 • Avsaknad av papperskorgen.

Installera LeafPic

QuickPic Alternatives – Simple Gallery Pro

Simple Gallery Pro är en mycket populär galleriapp med öppen källkod för Android. Dess användargränssnitt liknar QuickPic pro och några av kontrollerna är identiska. Du kan också få alternativet Sortera och sök i det övre högra hörnet. Bilderna placeras i rutnät eller kolumner som kan minskas eller ökas med en nyp-för-zoom-gest.

Precis som QuickPic har du det berömda alternativet för bildspel som hjälper dig att se alla bilder i en mapp. Simple Gallery Pro gör att du kan dölja mappar och då Lösenordsskydd dem. Du kan också välja att ha ett mönster eller ett fingeravtryck istället för ett lösenord. Min favoritfunktion skulle vara papperskorgen som fungerar som Soptunna app. Om jag av misstag tar bort ett foto eller flera foton kan jag alltid gå tillbaka till papperskorgen för att återställa det.

Det blir den bästa ersättningen för QuickPic men det går miste om molntjänsterna. Du kan inte bifoga dina Google Foton eller DropBox media.

Fördelar:
 • Inga irriterande annonser.
 • Lösenordsskydda dolda mappar.
 • Inbyggd redigerare och mediauppspelning.
 • Kompatibel med RAW-filer och GIF.
 • Bildspel
Nackdelar:
 • Frånvaro av integration med Google Foto/Dropbox.

Installera Simple Gallery Pro

Memoria

Memoria

Memoria tillhandahåller en avancerad UI-design. Nyligen gjorde den en makeover och fungerar ganska likt Google Photos. Gesten med nypa för att zooma in låter dig öka eller minska rutnätets storlek. Du kan också svepa åt vänster eller höger för att växla mellan My Albums, My Photos, och My Favourites.

På tal om favoriter, för att omedelbart lägga till en bild till dina favoriter, klicka på hjärtikonen på bilden och den kommer med i listan. Minnen visar bilder baserat på datum men du kan också ändra det till storlek eller namn enligt dina önskemål. Nyligen lanserade den en papperskorg i galleriet. Papperskorgen sparar din bild upp till 30 dagar som standard. Det kan dock ändras i menyn Inställningar. Appen har mycket aktiverat utvecklingsstöd.

Memoria är ganska flytande när du gillar att hantera PNG eller JPEG. Men det misslyckas kapitalt när man hanterar stora RAW-bilder eller JPEG-bilder. Du kan inte ens zooma in på bilden. En tid kommer när jag hittade lite fördröjning när jag laddade bilderna. Dessutom har den subtila annonser som kan raderas efter att ha köpt proversionen för $1,5.

Fördelar:
 • Bokmärk bilder
 • Papperskorgen
 • Avancerat gränssnitt och gester
 • Videospelare
Nackdelar:
 • Det går inte att redigera RAW-bilder.
 • Frånvaro av Google Foto-integration.
 • Bildspel.

Installera Memoria

F-Stop Gallery

F-Stop är ett annat robust alternativ för QuickPic. Den innehåller premiumvarianten, den ger en viss mängd funktioner som att bifoga metadata till bilder, Google Photos-integration, molntjänster etc. Användargränssnittet är ganska identiskt med QuickPic-kortlayoutstilen. Du kan få alla snabba åtgärder i det övre högra hörnet.

När du öppnar bilden, staplas den högst upp. Och under botten får du de återstående bilderna i mindre rutnät. Du kan omedelbart växla mellan bilderna genom att klicka på dem. Förutom dessa har den en inbyggd videospelare som hanterar MP4-videor. Du kan också anpassa mediespelarens gester som svepåtgärder, svepgests längd etc. F-Stop producerar också ett mappbildspel. Det inbyggda sökalternativet är mycket kraftfullt och du kan sedan lägga till sökningar med hjälp av Boolean Operators.

Det är ett fullfjädrat alternativ för QuickPic men några av funktionerna är premium. Mappkategoriseringen är fantastisk men det är en typ av ointuitiv. Jag bara älskade det om det var tillgängligt med en enda touch.

Fördelar:
 • Bokmärke av bilder
 • Taggning av metadata
 • Molntjänster
 • Svep gester
 • Bildspel
Nackdelar:

Installera F-Stop Gallery

Piktures

Piktures

Piktures kommer med den bästa funktionen av gester. Det kan effektivt organisera eller hantera ditt galleri. Användargränssnittet skiljer sig ganska mycket från alla applikationer i listan. Du kan också få en Parallax-effekt längst upp med en förhandsgranskning av bilden. Mapparna är staplade på vänster sida som du kan dra med en svep åt vänster. Applikationen är ganska flytande och du kan sedan svepa förbi menyer med hjälp av gesterna. Från början vill jag inte ha användargränssnittet mycket men efter ytterligare användning fortsätter det att växa på dig.

Du kan också koppla ditt One Drive-, Google Drive- eller DropBox-konto till Piktures. Det låter dig hantera media på molntjänster. För sekretess eller säkerhet kan du flytta dina media till en hemlig enhet som finns i Galleri-appen. Lösenordet krypterar eller skyddar den hemliga enheten så att media från tredje part inte enkelt kan komma åt den. Den hemliga enheten finns på den lokala enheten så det är bra att se att den är säker. Den har också en streckkodsläsare som kan nås genom att trycka på den flytande knappen längst ner till höger.

Det är den perfekta QuickPic-ersättningen med gratis Dropbox-integration eller Google Drive. Det som irriterar mig är att den inte kan hantera RAW-bilder. Det var ganska fantastiskt eftersom jag förväntade mig att det skulle vara en ganska enkel funktion.

Fördelar:
 • Molntjänster.
 • Intuitivt UI eller Fluid
 • Hemlig krypterad enhet.
 • Google Drive eller Dropbox-integration.
Nackdelar:

Installera Piktures

QuickPic-alternativ – Google Foton

Google Photos skiljer sig ganska mycket från QuickPic. Men den totala mängden funktioner eller verktyg som den erbjuder är fantastisk. Det kan kategorisera dina bilder automatiskt baserat på ansikte, plats, typ, etc. Bildsökningen eller kategoriseringen är bara fantastisk. Det gör också några animerade collage för dig som är baserade på daglig aktivitet. Jag kan också hitta dessa korta animationer eller videor livliga och är en typ av sammanfattning av mina resor.

Förutom de vanliga sakerna har vi massor av senaste funktioner som ingår i Google Foto. Nyligen stöder de Motion Photos från andra kameraappar som Samsung Motion Pictures. Det spelar inte bara upp dem utan försöker också modifiera eller stabilisera dessa bilder. Google Lens som följer med Google Photos är en ren funktion som hjälper till att skanna eller omedelbart Google produkten. Dessutom får du PhotoScan. Det kan ändra dina bilder eller gamla dokument till digitala och deras resultat är fantastiska.

Installera Google Foton

Slutsats:

Det här var några av de fantastiska QuickPic-alternativen. För en minimal användare av QuickPic rekommenderar jag starkt LeafPic eller Camera Roll till dig. Om du inte försöker använda Google Drive eller molntjänster för att spara media, är QuickPic Revived eller Simple Photos Pro det bästa valet. För bästa QuickPic-ersättning föredrar jag att du väljer Piktures eller premium F-Stop Gallery-appen.

För ytterligare frågor, problem eller frågor, låt mig veta i kommentarerna nedan.

Läs också: