Det här felet uppstår oftast när det finns en oöverensstämmelse mellan grafikinställningarna och AMD-drivrutinsversionen som du installerar på din dator. Till exempel, om ni har installerat den senaste AMD Radeon Adrenalin Driver till en gammal Radeon-inställningsprogramvara. Då kan det här felet uppstå när du använder en AMD grafikkort på din PC eller bärbara dator också. I den här artikeln kommer vi att prata om Radeon Settings och Driver Do Not Match Error. Låt oss börja!

Tja, den senaste versionen av AMD Radeon Adrenalin 2020 Graphics Driver orsakar också detta problem om den installeras tillsammans med en äldre AMD Radeon-grafikdrivrutin. Du måste också se till att du har den senaste drivrutinen från AMD är Radeon Software Adrenalin 2020 Edition 20.4.2 som du kan ladda ner härifrån för att få den senaste uppdaterade versionen.

Det finns många sätt att fixa detta AMD Graphics And Driver Version Do not match felmatchningsfel som du har stött på.

 • Redigera registerinställningar: Du måste redigera värdet i registerinställningarna.
 • Ta bort gammal AMD grafikdrivrutin: Ja när du installerar den senaste versionen raderas inte den gamla versionen. Så du kan försöka ta bort alla gamla AMD Graphic-drivrutiner som kan installeras via AMD Utility Removal Tool innan du försöker redigera registervärdena.

För att åtgärda detta AMD Graphic Driver-problem via Registerredigering måste du följa stegen nedan ett efter ett. Efter att ha följt våra steg noggrant stämmer inte de grafiska inställningarna, problemet åtgärdas enkelt faktiskt.

Radeon-inställningar och drivrutin matchar inte fel

Så låt oss gå igenom lösningsstegen för att dokumentera den exakta lösningen faktiskt.

 • Öppna först DirectX-diagnostik genom att gå till Kör –> dxdiag.
 • Bege dig till Visa. Om du har två grafikkort i din dator kommer du att se två Display-flikar. Eller också en Visa flik och en till Framställa flik. Sök bara efter fliken som har AMD Radeon som dess namn och Advanced Micro Devices, Inc. som tillverkare.
 • Nu under Förare avsnitt måste du anteckna versionsnumret.
 • Öppna sedan Windows Registerredigerare genom att gå till Kör –> regedit.
 • Du måste öppna följande nyckel:
  HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREAMDCN
 • I den högra rutan måste du öppna DriverVersion-nyckeln och sedan ersätta dess värde med det som vi extraherade i steg nr. 3.

Du måste starta om datorn efter att ha gjort ändringar i registret.

När du har startat om datorn högerklickar du på tomt utrymme på skrivbordet och väljer AMD Radeon-inställningar. Detta bör öppna inställningarna.

Observera att, som föreslås i Reddit-tråden, om du lämnar DriverVersion-värdet tomt. Då kan detta tyckas lösa problemet men Radeon-inställningarna öppnas inte. Du kommer att få ett laddningsmarkörtecken och inget annat kommer att hända oavsett hur många gånger du öppnar inställningarna.

Extrahera drivrutinsversionen

Om du vill extrahera drivrutinsversionen från Enhetshanteraren måste du följa dessa steg nedan:

 • Öppna först Enhetshanteraren genom att gå till Kör –> devmgmt.msc ELLER med kortkommandon Windows-tangent + X + K.
 • Expandera Display-adaptrar och dubbelklicka sedan på Radeon-adapter för att öppna dess egenskaper

radeon inställningar och drivrutin stämmer inte överens

 • Under Förare fliken måste du kopiera Drivrutinsversion värde och följ sedan samma steg genom 4 till 6.

När du har startat om din dator kommer du inte längre att få felmeddelandet Radeon Settings Version and Driver Version Do Not Match. Eftersom vi redan har sett till att versionsnumren för både inställningsappen och den faktiska drivrutinen är desamma.

Genom att matcha AMD Graphics drivrutinsvärden

Ni kan också matcha drivrutinsvärdena istället för att avinstallera och installera om en ny drivrutin.

Du måste följa stegen ovan från 1 till 6 och följa stegen nedan.

 • Redigera drivrutinsversionsfilen och ersätt den sedan med versionen som du får från din drivrutin som är installerad.
 • Detta kommer då att matcha AMD Graphics-drivrutinsversionen i registret. Tillsammans med drivrutinsversionen av din redan installerade AMD-grafikdrivrutin.
 • För att få versionen av drivrutinen som är installerad öppnar du körkommandot och du måste skriva DxDiag.exe och trycka på enter.
 • Då öppnas DirectX Diagnostic-fönstret. Gå till fliken Render längst upp och du kan få drivrutinsversionen från höger sida för din AMD GPU faktiskt.
 • Du måste kopiera versionsnumret och sedan ersätta det i drivrutinsversionsfilen i registerredigeraren.
 • Nu kommer dina AMD Graphics-drivrutinsversioner att matcha och felet kommer också att åtgärdas

Slutsats

Okej, det var allt gott folk! Jag hoppas att ni gillar den här artikeln och även tycker att den är till hjälp för er. Ge oss din feedback om det. Även om ni har ytterligare frågor och problem relaterade till den här artikeln. Låt oss sedan veta i kommentarsfältet nedan. Vi återkommer till dig inom kort.

Ha en bra dag!

Se även: Visa processer från alla användare i Windows 10