Putlocker ansluter användare till onlinemedieströmmar och gör det möjligt för dem att titta på ett stort utbud av TV-program eller filmer. Men vet du om Putlocker är lagligt eller inte? Om du inte vet, stanna hos oss till slutet!

Olika länder anser att sajter som Putlocker bryter mot upphovsrättslagen och användare kan därför få konsekvenser. Av denna anledning rekommenderar vi användare att vidta nödvändiga åtgärder för att säkra sin integritet online och dölja sin identitet när de använder webbplatsen.

Men när webbplatsen länkar till externa strömmar kan det finnas en chans att användare faller offer för skadlig programvara, virus och andra säkerhetshot genom att använda dessa länkar. Användare bör därför också ta förnuftiga säkerhetsinstruktioner online när de använder webbplatsen.

Det viktiga och pålitliga onlinesäkerhets- eller integritetsverktyget som vi rekommenderar till alla är att använda när du använder Putlocker är ett VPN, som kan dölja din onlineidentitet och säkra dig från säkerhetshot helt enkelt genom att kryptera din onlinedata.

Vad är Putlocker?

Putlocker är en webbplats som har ett onlineindex över värdbaserade mediefiler. Det inkluderar TV-program, filmer och musik. Sajten i sig kan dock inte vara värd för något innehåll som användare kan streama, men det gör det också möjligt för användare att se och komma åt filer som finns på andra ställen.

Men med ökningen av antalet användare, nådde den en topp under 2016, med putlocker som rankades som en av de mest visade webbplatserna i nätverket. De 150 bästa i USA ledde också till att putlocker fick samma oönskade uppmärksamhet.

Många försök har gjorts för att stänga ner eller blockera putlocker under åren, vilket har sett webbadressen till webbplatsen ändras många gånger.

De flyttade först till putlocker.bz, men webbplatsen kontrollerade Storbritanniens polisens enhet för immateriella rättigheter. Men i oktober 2016 visade den här webbadressen just ett felmeddelande. Som det händer runt den tid då MPAA (Motion Picture Association of America) rapporterade sajten till det amerikanska handelskontoret.

Putlocker.is började sedan arbeta igen och vidarebefordrade användare till putlocker.ch, men den här webbplatsen togs också snabbt i beslag efter ett beslut av en Tribunal d’arrondissement i Luxemburg.

Varför är Putlocker Essential?

Metoden där människor betraktar media har förändrats till oigenkännlighet under de senaste fem åren. De strömmande dagarna som TV-listorna för att se när de program du gillar att se pågår och flyttar ner till Blockbuster på en fredagskväll för att ta din favoritfilm är nu helt i det förflutna.

Idag tar vi alla våra medier online. En omedelbar blick på musiklistorna visar att nästan varje post i listan domineras av strömmar. Många och många TV-program lanseras hela serier när de är online. Dessutom tillåter streamingtjänster online också sina egna shower nuförtiden.

Det ser ut som att de senaste streamingsidorna erbjuder den bästa lösningen för alla. Det finns bara ett stort problem och det är priset. Men alla streamingsidor tar ut en avgift för att få tillgång till sitt innehåll.

För de som bara vill se saker ibland eller gillar en eller två serier, ser det ut som att de slösar bort sina pengar och betalar hela prenumerationsavgiften.

Sedan finns det den geografiska begränsningen. Dessa begränsningar sätts på dessa tjänster. Det betyder att om du är prenumerant i ett land kan du inte komma åt något innehåll i ett annat land. Fler människor reser i jobbet eller reser för att tillbringa semester.

Så det är globalt tillgängligt som streamar alla fantastiska medier du gillar att komma åt på dessa prenumerationssidor. Och en av de mest populära av dessa är känd som Putlocker.

Är Putlocker lagligt eller olagligt?

Tja, det är en väldigt svår fråga att svara på.

Många länder, som Storbritannien, USA och EU, och internetleverantörer inom dessa länder kan betrakta Putlocker som en webbplats som bryter mot upphovsrättslagen. Det är inte konstigt för internetleverantörer att skicka ut meddelanden om upphovsrättsintrång till dem som tittar på filmer och TV-program på Putlocker.

Detta beror på att användare tittar på media på Putlocker. Om du tar in ett TV-program genom Putlocker, strömmar du innehåll som finns på andra ställen förutom att installera innehåll på din enhet. Detta beror på att det amerikanska upphovsrättskontoret har varit tydligt i deras riktning att om en reproduktion inte kan kopieras eller kommuniceras, så har inget juridiskt intrång skett.

Putlocker olagligt

Vissa juridiska experter skulle dock säga att strömmande innehåll inte kan lämna personen som tittar på det i strid med lagen. Användaren som laddar upp filen är den som är ansvarig för den och därför i strid med upphovsrättslagen.

Tänk på att strömmande innehåll inte är så lätt som att bara titta på det på en webbplats. I vissa situationer skapar onlinestreaming en tillfällig fil på användarens dator. Dessa temporära filer är omtvistade. I en annan region där lagen i USA och EU ännu inte har nått en överenskommelse. Vissa domstolar har beordrat att dessa filer utgör en nedladdning och därför lämnar en användare i strid med upphovsrättslagarna. Så vi kan inte säga om det är lagligt eller inte.

När du strömmar innehåll och kan vara säker på att filer inte sparas på din enhet. Då bryter du med största sannolikhet inte mot lagen. Men kom ihåg att inte installera, ladda upp eller dela något innehåll från den webbplatsen.

Är Putlocker säkert eller säkert?

De som regelbundet använder Putlocker är att det är det. En webbplats med feedback hävdar att 79 % av användarna tyckte att webbplatsen var säker medan 73 % också tyckte att den var en webbplats som var pålitlig för barn att använda. Men vi vet alla att för en sida som länkar till ett så stort utbud av innehåll är den ganska bra och slår många närmaste konkurrenter.

Putlocker säker

Visst kan Putlocker presentera olika säkerhetsproblem som användare åtminstone bör vara medvetna om.

Skadlig programvara

Inledningsvis är det mycket viktigt att prata om skadlig programvara. Putlocker kan inte vara värd för innehållet som användare tittar på och kan därför inte vara lagligt.

Dessutom, om du streamar en film, är det så att den kan ladda ner eller installera några tillfälliga filer i ditt system. Det är också möjligt att skadlig programvara och annat skadligt innehåll också kan överföras.

Du måste titta på innehållsfeedback på sidan och vidta nödvändiga åtgärder för att skydda sig från dessa hot.

Spegelwebbplatser

Putlocker kan ändra webbadresser ganska ofta. Det finns dock många adresser som användare kommer att finna som hävdar att de är Putlocker.

Vissa adresser är gamla och fungerar inte längre. Men några är falska adresser som har satts upp av hackare bara för att försöka locka Putlocker-användare och sedan lura dem att installera skadlig programvara och annan skadlig programvara. Många av dessa sajter är ganska lika den äkta varan. Men vissa webbplatser kan strömma innehåll på samma sätt.

Popup-fönster

Ett vanligt problem med Putlocker är att det genererar många popup-annonser. Så att sajtoperatörer tjänar pengar på det. Men de är ganska irriterande och i värsta fall skadliga.

Det finns tidigare rapporter om Putlocker-popup-fönster som leder till webbplatser för vuxna, tvivelaktiga webbplatser och webbplatser som är skadliga. Det bästa tricket för att motverka detta är att aktivera en popup-blockerare samt den vanliga säkerhetsmjukvaran.

Tvingad omdirigering

Efter popup-fönster finns det många rapporter om Putlocker-länkar som omdirigerar användare till externa webbplatser. Vissa webbplatser innehöll också skadligt innehåll för användarna.

För popup-fönster kan programvarans vanliga säkerhet enkelt stoppa dessa webbplatser från att öppnas.

Onödig installation eller nedladdning

Vissa användare har också hävdat att Putlocker kan försöka övertala eller tvinga användare att ladda ner verktyg i onödan.

Att ladda ner något innehåll från Putlocker är en olaglig handling. Men allt du behöver göra är att ladda ner mer än bara de mediefiler du gillar att titta på.

Programvarans vanliga säkerhet försöker stoppa allt skadligt innehåll från att installeras och aktiveras. Men vi rekommenderar Putlocker-användare att avstå från att ladda ner eller installera något innehåll från webbplatsen.

Använd säkerhetsverktyg med Putlocker

säkerhetsverktyg

För det första finns det många verktyg som du kan använda för säkerhetsändamål och för att lösa de potentiella säkerhetsproblem som vi har diskuterat ovan. Dom är:

Antivirus mjukvara

Antivirusprogram är ett fantastiskt verktyg för alla internetanvändare nuförtiden. Verktyget är också viktigt för dem som använder sajter som Putlocker. Eftersom det finns risk för att skadlig programvara och annan skadlig programvara installeras från webbplatsen, är det viktigt att ha ett verktyg som kan kontrollera filer och stoppa dem att köra på din enhet.

Annonsblockerare

Det mest irriterande som finns är oönskade eller onödiga annonser. Så att ha en bra annonsblockerare som körs på webbplatsen bör hålla dessa till ett minimum.

Pop-up-blockerare

En annan mest irriterande sak som finns är popup-annonser på Putlocker. Så allt du behöver är en effektiv popup-blockerare som kan användas för att stoppa detta irriterande problem från att påverka din enhet.

Med dessa tre verktyg på plats kan du använda Putlocker mycket säkert och mindre irriterande.

Använd VPN för Putlocker

Av säkerhetsskäl spelar VPN en viktig roll. VPN översätter din data. Den kan sedan skicka den till en privat proxyserver, där den avkodas och sedan skickas tillbaka till sin ursprungliga destination märkt med en ny IP-adress. Med hjälp av en privat anslutning och maskerad IP berättar ingen om din identitet.

Att vara säker på Wi-Fi är som många människor blir oroliga för. Medan internetleverantörer spårar och säljer användarinformation märker regeringar att medborgare och hackare söker efter alla svagheter de kan utnyttja. Detta är också ett problem när det gäller att strömma videor med Putlocker. Mjukvaran satte röda flaggor för alla branscher tack vare dess många tredjepartstillägg som hämtar piratkopierat innehåll. Internetleverantörer reagerar genom att övervaka Kodi-användartrafik och även strypa nedladdningshastigheter.

vpn

Den bästa VPN kan hjälpa till att hålla dig säker på alla ovanstående hot. VPN:er krypterar också bitar av data innan de lämnar din enhet. Däremot gör det omöjligt för någon att ta din identitet eller se vad du installerar. Denna grundläggande säkerhetsnivå är otroligt kraftfull för många uppgifter. Det inkluderar att bryta igenom censurbrandväggar, komma åt geografiskt begränsat innehåll och göra dina bärbara enheter säkra på offentliga Wi-Fi.

Om du vill hitta den bästa VPN för Putlocker bör du uppfylla de viktiga kriterierna, vart och ett viktigt för din onlinestreamingupplevelse.

  • Höghastighetsnedladdningar – Vissa VPN: er är inte snabba och långsammare än okrypterade nätverksanslutningar. Vill du kompensera vill du ha en tjänst som prioriterar hastighet.
  • Stort servernätverk – När du använder många servrar, desto fler alternativ har du när det gäller snabba och pålitliga anslutningar över hela världen.

Express VPN:

ExpressVPN är marknadsledare just nu, och du kan få det gratis om du följer dagens guide. Nej, vi drar inte en snabb sådan, det är fullt möjligt att använda ExpressVPN:s blixtsnabba krypterade nätverk utan att betala en krona.

Express VPN, som grundades 2009 och har sitt huvudkontor på Brittiska Jungfruöarna, är säkert, mångsidigt och galet snabbt. Oavsett om du bara försöker privatisera din onlineaktivitet i en tid av cyberspionage, vill du avblockera streamingsidor som Netflix och Hulu, eller komma åt annat censurerat innehåll på webben. ExpressVPN är en av de bästa leverantörerna att göra det. Men deras prissättning kan ge dig en paus – särskilt med andra, billigare alternativ där ute.

ExpressVPN erbjuder också 256-bitars AES-kryptering med flera protokoll, så din information är inte bara förvrängd och dold från nyfikna ögon, utan du kommer också att kunna göra de justeringar som ibland är nödvändiga för att slå tuffa blockeringar och censurer. En nollloggningspolicy säkerställer att ingen av dina aktiviteter registreras någonstans. Du kan också använda P2P-nätverk och torrent obegränsat. Ett DNS-läckagetest och automatisk kill switch, bland andra funktioner, kompletterar paketet.

Fördelar

  • Avblockerar Netflix USA, iPlayer, Amazon Prime
  • Snabbaste servrarna vi har testat
  • Torrenting/P2P tillåtet
  • Håller inga loggar över personuppgifter
  • Live Chat Support.

Nackdelar

  • Prissatt något högre.

Slutsats:

Putlocker är en webbplats som inte är tillförlitlig, men med försiktighetsåtgärder är det en utmärkt sida att använda. Och efter att ha följt tipsen i den här guiden och använt ExpressVPN medan du går in på webbplatsen, kan du njuta av timmar av problemfritt medieinnehåll, helt gratis. För ytterligare frågor och frågor låt oss veta i kommentarsfältet nedan!

Läs också: