Google Maps är en av de mest använda tjänsterna i vårt dagliga liv under resor. Vi använder den för att surfa, hitta platser och till och med hitta mer information om en viss plats på webben. Liksom alla tjänster har all information relaterad till vår sök- och navigeringshistorik registrerats med kontot. I den här guiden lär du dig hur du rensar sök- och platshistorik i Google Maps på Android.

Läs också: Google gör sitt nya användargränssnitt för Play Store officiellt

Hur man rensar sökhistorik och plats på Google Maps på Android

Du kommer att se tidigare sökningar, platser som utforskats när du öppnar Google Maps-appen på din Android-smarttelefon. Det här är de enklaste metoderna för att radera all sök-, plats- och navigeringshistorik på Google Maps med Android-smarttelefonen.

En av de bästa delarna, som ibland visar sig vara värre, i Google Maps är sök- och platsförslaget baserat på vår historia. När vi försöker söka efter en plats kommer den att visa resultaten från den tidigare sökningen och de platser som besökts. För att förhindra att vissa situationer blir obekväma när du tittar på sökhistoriken är det enda sättet att rensa hela sökhistoriken.

Nedan vet du hur du kan göra det.

Steg för att rensa din sökhistorik/enskilda plats

Att radera sökhistoriken eller platshistoriken i Google Maps-appen är mycket svårare än att radera all historik. Individuella resultat måste granskas och elimineras ett efter ett.

  1. Öppna Google Maps-appen på din Android-telefon.
  2. Bläddra från vänster till höger för att öppna hamburgerreglagets meny. Knacka Settings.
  3. Välj Maps History från menyn Inställningar. Där kan du se all sök- och platshistorik. Tryck på X logga på var och en av posterna för att permanent ta bort objektet från ditt konto.

Steg för att radera hela Google Maps-historiken

Att ta bort all sökhistorik och plats på Google Map är enklare än att ta bort dem individuellt. Det kommer att ta bort all platshistorik permanent från ditt Google-konto. Data kan inte återställas när de har tagits bort. Ta därför bort all sökhistorik noggrant.

radera hela Google Maps-historiken

  1. Öppna Google Maps-appen.
  2. Scrolla åt höger och öppna inställningarna.
  3. Välja Personal contents från inställningsmenyn.
  4. Scrolla ned och tryck på Delete All Location History att rensa allt på en gång.
  5. Kolla I Agree rutan och tryck på Delete knapp.

Uppgifterna kommer snart att raderas från ditt konto och du kommer aldrig att ha tillgång till sådan data. Dessutom kan det påverka funktionen hos andra Google-tjänster som Google Now, Google Search, Google Assistant, etc.

Läs också: Google Assistant kan anses vara den bästa bland andra rivaler

Steg för att pausa platshistoriken

Precis som YouTube-appen på Android kan du även förhindra att Google Maps lagrar din plats och sökhistorik. När du har stängt av det kommer Google-kontot inte längre att spara sin plats i platsdata. Dessutom kanske anslutna appar inte får samma sak.

pausa platshistorik

  1. Öppna Google Maps => Inställningar.
  2. Gå till Personligt innehåll i inställningsmenyn.
  3. Scrolla ner och hitta alternativet Location history is on, tryck på den.
  4. I nästa fönster, stäng av Use Location History alternativet för att blockera Google-kontot från att lagra din platsdata.

Plats- och sökhistorik är avgörande delar av personuppgifter. För att undvika intrång är det därför en bra idé att ta bort dem ofta.