När Google Chrome laddar ner filer, den kontrollerar om filen kan vara riktigt farlig. Oftast kommer det att flagga EXE- och till och med ZIP-filer när ni försöker ladda ner dem. Du måste då ge uttrycklig tillstånd för att ladda ner filen. På samma sätt, för betrodda filtyper som ni laddar ner, har du sedan möjlighet att öppna dem automatiskt. Du kan också ställa in Chrome så att en PDF-, PNG- eller JPG-fil automatiskt öppnas så fort den faktiskt har laddats ned. I den här artikeln kommer vi att prata om hur man återställer Chrome Auto Open Settings. Låt oss börja!

Filen öppnas i en extern app, det vill säga standardappen för den filtypen på ditt system. Om du vill stänga av automatisk öppning för en viss filtyp eller för alla filtyper. Sedan finns det en väldigt enkel metod. Här är vad ni behöver göra.

Så här återställer du Chrome Auto Open Settings

Hur kan du återställa inställningarna för automatisk öppning

Först och främst, öppna sidan Inställningar från hamburgerknappen längst upp till höger. Bläddra till botten och expandera sedan Avancerade inställningar.

Rulla ned till avsnittet Nedladdningar och tryck på knappen ”Rensa inställningar för automatisk öppning”. Detta kommer i princip att återställa alla inställningar för automatisk öppning som du har angett.

Hur man aktiverar automatisk öppning

Om du är nyfiken på hur du automatiskt kan få filer att öppna när de har laddats ner, då är det ganska enkelt. Ladda ner den typ av fil du vill öppna automatiskt. Tryck på den lilla pilknappen bredvid den slutförda nedladdningen och välj ”Öppna alltid filer av denna typ.

Hur man stänger av automatisk öppning för en filtyp

Du kanske vill stänga av automatisk öppning för en viss filtyp eller för alla filtyper. Om du bara vill inaktivera den för en filtyp måste du ladda ner en fil av samma typ eller bara dra och släppa en till Chrome. När det visas i nedladdningsfältet klickar du bara på den lilla pilen bredvid den och avmarkerar alternativet ”Öppna alltid filer av denna typ”.

Stoppa filtyp från att öppnas automatiskt

Chromes nedladdningshylla låter dig också automatiskt öppna filerna via typ så snart de har laddats ner lokalt. Ni kan göra det för nästan alla filformat där ute; undantag inkluderar körbara filer (av säkerhetsskäl) och även PDF-filer (som har sina egna separata inställningar för automatisk öppning).

Om ni vill stoppa webbläsaren från att automatiskt öppna en viss filtyp i sitt standardprogram. Sedan måste du komma åt inställningarna för nedladdningshyllan under en filnedladdning och konfigurera om dina inställningar för det specifika filformatet.

  • Öppna först Chrome och påbörja sedan en nedladdning av samma filtyp (ZIP, MP3, FLV, etc.). Att ni vill sluta öppna automatiskt.
  • När filen dyker upp på nedladdningshyllan, tryck omedelbart på den lilla pilen bredvid nedladdningsfilen. Agera snabbt innan nedladdningen är klar – annars öppnas den också automatiskt och döljer även nedladdningshyllan.
  • Klicka på ’Öppna alltid filer av denna typ för att avmarkera alternativet.

Och voila! Nu ska chrome inte längre öppna filtypen automatiskt efter nedladdning. Om det fortfarande gör det, starta bara om webbläsaren, och du borde vara bra. Kom bara ihåg att ni måste upprepa processen för alla andra filtyper. Att du vill undvika att Chrome startar automatiskt.

Rensa nedladdningsinställningar för automatisk öppning

Om ni vill stoppa Chrome från att starta flera filtyper automatiskt. Då kanske du inte har tid (eller tålamod) för att ändra dina preferenser genom nedladdningshyllan upprepade gånger.

I så fall kan ni rensa nedladdningsinställningarna för automatisk öppning via webbläsarens inställningspanel. Tänk bara på att ni inte selektivt kan ta bort filtyper från automatisk start. Alla filer kommer att sluta öppnas automatiskt när du går igenom stegen nedan.

  • Först och främst, öppna Chrome-menyn (tryck på ikonen med tre punkter i det övre högra hörnet av fönstret) och tryck sedan på Inställningar.
  • Du måste expandera avsnittet Avancerat och klicka sedan på Nedladdningar.

inställningar för automatisk öppning av krom

  • Nu under gruppen Nedladdningar klickar du bara på Rensa bredvid ”Öppna vissa filtyper automatiskt när du har laddat ner dem.”

Använd gästläge för att kringgå inställningar

Istället för att konfigurera Chrome för att undvika att en viss filtyp öppnas automatiskt eller återställa webbläsarens nedladdningsinställningar för automatisk öppning. Ni kan helt enkelt använda gästläget för att kringgå nedladdningsinställningarna. Det är verkligen bra för enstaka fall där du vill utföra normala nedladdningar utan att ens göra några ändringar i din webbläsare.

Gästläget fungerar faktiskt utanför din Chrome-profil. Så den har inte tillgång till några av dina preferenser faktiskt. Du kommer dock inte att ha tillgång till dina webbläsardata (bokmärken, lösenord, historik etc.). i gästläge kan ni fortfarande använda din vanliga Chrome-profil för att surfa på internet vid sidan av ett gästfönster.

  • Tryck på din profilikon i det övre högra hörnet av Chrome-fönstret.
  • Klicka på Gäst för att öppna ett gästfönster.

inställningar för automatisk öppning av krom

  • Du kan starta en nedladdning. Det bör dyka upp på nedladdningshyllan och normalt sparas i nedladdningsmappen på din PC eller Mac utan att ens öppna den automatiskt.

Välj rätt program

Automatisk start av nedladdningar av filer fungerar bra i fall där ni inte vill slösa bort en sekund längre för att öppna dem manuellt. Men du vill inte att det ska hända hela tiden, speciellt när ni är mitt uppe i seriöst arbete. Metoderna ovan bör också hjälpa dig att stoppa det – välj bara den som fungerar bäst för dig.

Som sagt, Chromes nedladdningsmöjligheter behöver en rejäl förnyelse. De är föråldrade, ointuitiva och ganska svåra att konfigurera om. Förutom den irriterande nedladdningshyllan som tjatar på dig vid varje tur. Vad sägs om några enkla kontroller för att hantera din nedladdningshastighet? Det skulle vara riktigt bra.

Slutsats

Okej, det var allt gott folk! Jag hoppas att ni gillar det här chrome auto open settings artikeln och tycker också att den är till hjälp för dig. Ge oss din feedback om det. Även om ni har ytterligare frågor och problem relaterade till den här artikeln. Låt oss sedan veta i kommentarsfältet nedan. Vi återkommer till dig inom kort.

Ha en bra dag!

Se även: Hur kan jag kontrollera CPU Throttling på Windows 10