Många Windows 10 användare klagar på att fel 0x80004005 inträffade när uppdateringen KB3087040 laddades ner. Windows 10 släpptes precis officiellt under andra halvan av 2015, och nyligen släpptes en ny uppdatering för att kompensera brister och även fixa buggar. Microsoft jobbar hårt för att skicka uppdateringen till användarna genom obligatorisk uppdatering, medan det den här gången slutade med ett fel för många användare faktiskt. I den här artikeln kommer vi att prata om hur du åtgärdar 0x80004005-felkoden i Windows 10. Låt oss börja!

KB3087040-uppdateringen tillhandahölls faktiskt för att åtgärda säkerhetsproblem som presenteras i Internet Explorer Flash-spelaren. Men tusentals användare rapporterade också på onlineforum eller andra sociala gemenskaper. Att processen att ladda ner uppdateringen misslyckades och felmeddelandet: There were problems installing some updates, but we will try again later. If you keep seeing this and want to search the web or need to contact support for information. Then this may help: Security Update for Internet Explorer Flash Player for Windows 10 for x64/x32 based Systems (KB3087040) – Error 0x80004005

Vad orsakar felkod 0x80004005?

Felkod 0x80004005 inträffar vanligtvis när du kommer åt delade mappar eller enheter, när du använder vissa program. Eller när det är problem med att installera Windows-uppdateringar. Låt oss ta en titt på de vanligaste orsakerna till felkod 0x80004005:

 • Problem med Windows Update.
 • Flytta eller byta namn på filer och mappar.
 • Windows-aviseringsproblem.
 • Problem med att öppna eller extrahera komprimerade filer och mappar.

Så här åtgärdar du felkod 0x80004005

Du måste följa dessa steg i den ordning som presenteras för att felsöka felkod 0x80004005:

Kör den automatiska felsökaren

Felet kan oftast inträffa när en automatisk Windows Update misslyckas, eller när filer som laddats ner av Windows Update är skadade. På Windows 7 eller senare är det enklaste sättet att åtgärda problem med Windows-uppdateringar att köra den inbyggda automatiska felsökaren.

 • Tryck på Start-menyn och skriv felsökning i sökrutan. Tryck sedan på Troubleshooting i sökrutan.
 • Knacka View All i den vänstra delen av popup-fönstret.
 • Tryck Windows uppdatering och tryck sedan på Avancerad.
 • Kolla upp Tillämpa reparerar automatiskt och sedan Springa som administratör. Sedan kan du trycka Nästa och följ steg-för-steg för att slutföra felsökningen.

Ta bort allt i nedladdningsmappen

För det mesta uppstår Windows 10-uppdateringsfelet 0x80004005 om den nedladdade Windows-uppdateringsfilen är skadad. Om det var så skulle problemet åtgärdas genom att helt enkelt ta bort alla skadade filer i mappen som innehåller de nedladdade Windows-uppdateringarna. Och försök sedan ladda ner uppdateringsfilen igen.

 • Dubbeltryck på This PC ikonen på skrivbordet för att öppna File Explorer.
 • Navigera sedan på sökvägen: C:WindowsSoftwareDistributionDownload
  C är enhetsbeteckningen för partitionen där Windows är installerat. Om du installerade systemet på andra partitioner. Du bör ersätta C tillsammans med en motsvarande enhetsbeteckning.
 • Tryck Ctrl + A för att välja alla filer och mappar och klicka sedan på Radera på tangentbordet.
 • Bekräfta sedan borttagningen när du uppmanas av systemet.
 • När allt är raderat måste du tömma papperskorgen. Försök nu.

Kör Windows Update

Om problemet är relaterat till Windows Update kan du behöva slutföra nedladdningen och installationen av uppdateringar. Efter att ha kört felsökaren och manuellt raderat filerna i Windows Update-mappen, kör sedan Windows Update igen.

Ta bort temporära filer

I vissa fall kan en korrupt temporär fil orsaka fel 0x80004005. Använd verktyget eller typ Windows Diskrensning %temp% i Windows sökfält om du vill hitta Temp mapp. Och radera sedan allt inuti den.

Stäng av Outlook-e-postaviseringar

Felkoden kan uppstå när Microsoft Outlook försöker meddela dig om nya meddelanden. Om du inaktiverar den här funktionen löser problemet, då kan du välja mellan att antingen lämna funktionen av eller byta till ett annat gratis e-postprogram också.

Om din dator inte installerar ett antivirusprogram som Norton, försök sedan med den andra metoden. Den här metoden måste inaktivera funktionen för att rapportera ett nytt e-postmeddelande i Outlook. Eftersom felkoden 0x80004005 mest avser att stänga av funktionen. Den här lösningen kan fungera på frågan om ett nytt e-postmeddelande, men det kan faktiskt inte lösa problemet med att skicka e-post.

För att inaktivera funktionen måste du hitta menyn Verktyg efter att ha öppnat ditt Outlook-konto och sedan trycka på Alternativ och sedan välja fliken Inställningar. Efteråt väljer du Email Options alternativet och avmarkera sedan objektet Display a notification message when new mail arrives. Tryck sedan på OK två gånger.

Stäng av Windows Defender

I vissa av fallen kan antivirusprogram upptäcka en falsk positiv i samband med Microsoft Outlook-appen. Om du får felkod 0x80004005 när du använder Microsoft Outlook och sedan inaktivera aviseringar hjälpte det inte. Att sedan stänga av antivirusprogram kan också lösa problemet. Inaktivera också Norton Antivirus och alla andra antivirusprogram från tredje part som du använder.

Använd ett annat unzip-program

Om du ser felkoden när du extraherar eller öppnar komprimerade filer (som .zip- eller .rar-filer), använd ett annat extraheringsverktyg.

Omregistrera jdscript.dll och vbscript.dll

Om du fortfarande ser fel 0x80004005 efter att ha försökt packa upp filer tillsammans med andra extraktionsverktyg. Att sedan omregistrera två dynamiska länkbibliotek (DLL) kan hjälpa dig.

radera registernyckeln

 • Öppna först dialogrutan Kör. Det enklaste sättet att få det är genom att trycka på tangentkombinationen Windows-tangenten och R. Ett annat sätt att hitta det är genom att klicka på Start-knappen, Alla program och Tillbehör också. Då kan du se Run listas som sedan trycker på den för att öppna rutan.
 • Typ Regedit i dialogrutan och klicka sedan OK, som följer:

0x80004005

 • Nu kan du öppna Registereditorn. Kontrollera sedan registernyckeln genom att följa sökvägen:
  HKEY_LOCAL_MACHINE SOFTWARE Microsoft Windows NT CurrentVersion AppCompatFlags lager

Vad du bör göra är att du måste kontrollera om nyckeln finns där. Om ja, ta bort den och starta en virtuell maskin. Borttagningen av registernyckeln bör få felet åtgärdat i de flesta fall. Om det inte gör det måste du prova nästa metod.

Ändra registervärdet i Registereditorn

Om de delade mapparna är orsaken till det här felet, försök med dessa steg nedan:

 • Öppna Registereditorn igen med metoden som nämndes i föregående del och navigera sedan på sökvägen:
  HKLMSOFTWAREMicrosoft Windows CurrentVersion Policies System
 • Skapa ett nytt DWORD-värde som kallas LocalAccountTokenFilterPolicy om din dator kör ett 32-bitars Windows-system. Och du måste skapa ett QWORD (64-bitars) som heter LocalAccountTokenFilterPolicy om din dator faktiskt använder ett 64-bitarssystem. Glöm inte att ställa in värdet till numerisk 1 och tryck sedan på OK.
 • Starta om datorn och kontrollera sedan om du kan komma åt de delade mapparna eller inte.

Kontakta supporten

Om ingen av dessa korrigeringar fungerar, eller om du inte vill göra ändringar i Windows-registret också. Kontakta sedan kundsupport för din Windows-dator. Tillverkaren kan ha potentiella lösningar för dig.

Återställ dina förlorade data orsakade av felkod 0x80004005

Felkoden 0x80004005 kan ge upphov till dataförlust när felet inträffar när program eller operativsystem inte beter sig normalt. Dataförlust är irriterande och ibland katastrofalt och vi bör ha ett effektivt tillvägagångssätt för att lösa det.

DiskGenius är en professionell hårddiskåterställningsprogramvara som i grunden är utformad för att hantera alla typer av dataförlustfall. Eassos programvara för dataåterställning låter dig återställa förlorad data eller även partitioner med enkla steg och det finns även informationsguiden:

 • Installera och starta sedan DiskGenius och välj enheten som förlorar data och klicka på File Recovery knapp.
 • Välj Complete Recovery och kontrollera sedan alternativet Search for known file types och tryck på Start knapp.
 • Medan skanningen fortfarande pågår kan du visa filer och öppna filer för att kontrollera innehållet. Dessutom kan skanningsprocessen pausa så att du också kan kopiera filer till en angiven plats.

Slutsats

Okej, det var allt gott folk! Jag hoppas att ni gillar den här artikeln och även tycker att den är till hjälp för er. Ge oss din feedback om det. Även om ni har ytterligare frågor och problem relaterade till den här artikeln. Låt oss sedan veta i kommentarsfältet nedan. Vi återkommer till dig inom kort.

Ha en bra dag!

Se även: Hur man ändrar teckensnitt i Windows 10 – Handledning