Letar du efter en lösning för att åtgärda problemet ”USB Controller är i ett misslyckat tillstånd”? Det finns olika många problem med USB. Det vanliga är att när du upptäcker att det finns någon port som ansluter till datorn med en USB-kontroller, även om du gillar att köra felsökaren för att lösa USB-problemet. Sedan visas en uppmaning att USB-styrenheten är i ett misslyckat tillstånd eller är inte installerad för närvarande.

Vissa appar kan sluta fungera eller vissa kanske till och med avinstalleras – en av dem är Windows USB-felsökare. När du uppdaterar en bärbar dator kan en USB-enhet ofta uppträda fel eller kanske inte kännas igen av systemet.

När du möter det här problemet och enheten visas i alternativet Enhetshanteraren, visas bara den under menyn för Other Devices med något utropstecken som visar att enheten inte fungerar. Det uppstår av många anledningar – från vissa hårdvaruproblem till USB-enheter.

Se även: Bästa sätten att använda surfplatta som bildskärm

Felförklaring:

Naturligtvis har många av oss upplevt problemet att Windows inte kan ladda enhetsdrivrutinen för USB-styrenheten korrekt eftersom den kan vara skadad eller saknas. Andra distraheras av USB-problemet att USB-enheter slutar fungera korrekt.

Felet uppstår på grund av USB-avbrottet. Så det är därför din USB-kontroller saknas i enhetshanteraren.

Se även: Så här åtgärdar du ett problem med att starta Windows 10-installationsfel

Olika sätt att åtgärda USB-styrenheten är i ett misslyckat tillståndsproblem

fixar

Här är olika sätt att hjälpa dig att fixa att USB-kontrollern är i ett misslyckat tillstånd eller inte är installerat för närvarande som alltid åtföljs av USB-enhetskod 10 fel enheten kan inte starta. Du kan enkelt fixa problemet med USB-fel:

Fixar:

 • Visa dolda enheter
 • Avinstallera och installera om USB Controller Driver
 • Uppdatera drivrutinen för USB-kontroller
 • Felsökare för maskinvara
 • Stäng av selektiv avstängning

Fix 1: Visa dolda enheter

Kontrollera först om USB-styrenheten visas med ett gult utropstecken i enhetshanteraren. Det är vad som visar att alla dolda enheter gör för dig.

 • Gå över till Enhetshanteraren.
 • Klicka sedan Se som finns på toppen av fönstret.
 • Välj Visa dold enhet. Då kommer alla enheter att visas och du kan sedan se om det finns ett gult utrop på USB-kontrollen.

Om du upptäckte det under USB-kontrollern kan du gå vidare för ytterligare korrigeringar för att lösa det här problemet (USB-kontrollern är i ett misslyckat tillstånd).

Fix 2: Avinstallera och installera om USB Controller Driver

Om du ser ett gult utropstecken under USB-styrenheten kan du sedan avinstallera och sedan installera om USB-drivrutinen för att hjälpa till att lösa problemet okänd enhet eller ej igenkända USB-enhetsproblem.

 • Gå över till Enhetshanteraren. Expandera eller lokalisera nu Universal Serial Bus Controller. Här kanske du vill flytta ner för att hitta Universal Serial Bus Controller.
 • Högerklicka på alla USB Controller-drivrutiner en efter en och välj att avinstallera dem.
 • Starta om din PC. Sedan kommer Windows 10 automatiskt att installera om USB-drivrutinen åt dig

Efter det kan du se att USB-kontrollern inte bara visas i enhetshanteraren utan fungerar också bra på Windows 10.

Fix 3: Uppdatera USB Controller Driver

Som nämnts tidigare bör du känna till problemet med att USB-styrenheten inte är installerad för närvarande eller att du inte kan se den i enhetshanteraren, förmodligen orsakad av ett problem med drivrutinskompatibilitet. Så här kommer det bästa sättet att uppdatera USB-styrenhetens drivrutin för att göra den kompatibel med Windows 10. Så det här är den bästa metoden för att lösa USB-felet.

Det använder Driver Booster, den säkra drivrutinen eller professionella verktyget för Windows 10. Du kan också räkna med det i två delar. Till en början hjälper det dig att installera eller ladda ner USB-drivrutinen med många klick och du vill bara trycka på två knappar. Så hela processen kan göras enkelt.

Alternativt kan Driver Booster också kontrollera alla skadade, saknade eller också skadade drivrutiner, så det råder ingen tvekan om att du kan använda den för att lösa USB-styrenheten som inte fungerar korrekt eller misslyckades med att installera problemet.

 • Installera eller ladda ner och kör Driver Booster på din PC.
 • Du kan sedan trycka på Skanna. Då kan du se att Driver Booster söker efter din PC.
Ytterligare;

Då bör du veta hur många drivrutiner som är skadade eller saknas, inklusive USB-drivrutinen.

 • Uppdatera nu. Du kan också välja att installera alla drivrutiner som behöver uppdateras med ett tryck.

När du har uppdaterat USB-styrenhetens drivrutin automatiskt av Driver Booster. Då kanske du upptäcker att USB:n är korrekt installerad och kan fungera som vanligt. Står fortfarande inför problemet ”USB Controller är i ett misslyckat tillstånd”, dyk sedan ner nedan!

Fix 4: Felsökare för maskinvara

Den kan automatiskt upptäcka när en enhet inte fungerar i linje med datorn. Så här kan du göra:

 • Gå över till Kontrollpanelen och välj sedan Felsökning. Du kan då Visa alla. Eftersom det kommer att omdirigera dig till en lista över möjliga problem, och du måste välja exakt det problem du står inför.
 • Välj felsökaren för maskinvara och enheter. Tryck sedan på Avancerad och välj Applicera reparationer automatisktoch tryck sedan på Nästa. Felsökaren kommer att upptäcka problemet och du kan sedan identifiera det från listan.

Står fortfarande inför problemet ”USB Controller är i ett misslyckat tillstånd”, dyk sedan ner nedan!

Se även: Den bästa USB-krypteringsmjukvaran du kan använda

Fix 4: Stäng av selektiv avstängning

Ibland hjälper inte dessa korrigeringar, i fall av omfattande problem. Windows 10 ger dock en Selektiv avstängning funktion. Eftersom det avbryter en viss port, utan att påverka de andra portarna. Funktionen är en mycket praktisk bärbar dator eftersom den sparar för mycket ström.

I så fall fungerar ingen av ovanstående lösningar för dig. Stäng sedan av funktionen Selective Suspend, som inte låter din dator stänga av några USB-enheter. Du hittar sedan inställningen i Avancerade energialternativ.

Ytterligare: PC Cleaner

Det finns också en entryckslösning som du kan använda känd som PC Cleaner. Eftersom det hjälper dig att fixa många systemproblem på Windows 10. Det är ett systemverktyg som hjälper dig att fixa många systemproblem som skadade filer, register och det kan också hjälpa dig att optimera systemets totala prestanda. Dessutom raderar det alla skräpfiler på din PC och andra systemproblem som gör att din dator saktar ner. För att använda det här verktyget, följ instruktionerna nedan för att fixa att USB-styrenheten är i ett misslyckat tillstånd.

Utför en komplett systemskanning via PC Cleaner Pro. För att göra det, följ stegen nedan.

 • Slå på din PC. Om det redan är aktiverat kan du det starta om den.
 • Sedan BIOS skärmen kommer att visas, men när Windows dyker upp istället, starta om datorn och försök igen. När du kommer in på BIOS-skärmen, fortsätt att trycka F8, då Avancerat alternativ dyker upp.
 • Om du vill navigera i Avancerat alternativ använd sedan piltangenterna och välj Säker Läge med nätverk tryck sedan på enter.
 • Nu laddar Windows SäkerLäge med nätverk.
 • Slå och håll båda R nyckel och Windows-nyckel.
 • Om det görs perfekt, Windows Run Box kommer att dyka upp.
 • Ingång i länken till PC Cleaner. Tryck sedan på ok
 • En dialogruta kommer att visas av Internet Explorer. Knacka Springa för att börja installera PC Cleaner Pro. Installationen startar automatiskt.
 • Knacka OK för att starta PC Cleaner Pro.
 • Kör programmet och tryck sedan på Klicka för att starta skanning för att utföra en fullständig systemsökning.
 • När alla infektioner har identifierats trycker du på FIXA ALLT.

Slutsats:

Jag hoppas att du nu kan förstå hur du löser problemet ”USB Controller är i ett misslyckat tillstånd”. Om du tycker att det är användbart, dela det med dina vänner och hjälp dem. För ytterligare frågor och frågor låt oss veta i kommentarsfältet nedan. Glöm inte heller att dela din feedback med oss!

Väntar på din värdefulla feedback!

Läs också: