Letar du efter ett sätt att fixa OneDrive-synkproblemet på Windows 10? Om du försöker använda OneDrive som primär lagring för att lagra dina data kan det vara besvärligt. Synkroniseringsproblem kan påverka din produktivitet. I den här guiden kommer vi att diskutera olika metoder för att lösa problemet med OneDrive-synkronisering och göra synkroniseringsprocessen effektiv eller smidigare.

OneDrive är en tjänst som är baserad på Internet och används för att spara filer. Men när du sparar och synkroniserar många filer och mappar, är det en större chans att möta OneDrive-synkroniseringsproblem. I många fall körs OneDrive på datorn i bakgrunden och synkroniserar filer till molnet. Men i några fall slutar OneDrive att fungera korrekt.

Orsaker:

Det finns många anledningar till detta problem:

 • Om du kör en äldre modell av appen kan du möta olösta OneDrive-synkroniseringsbuggar.
 • Om ditt utrymme är fullt i molnet kan synkroniseringen avbrytas.
 • OneDrive erbjuder också en gräns för filuppladdningsstorleken och Sync pending problemet överskrider uppladdningsgränsen.
 • Dålig nätverksanslutning kan påverka synkroniseringsprocessen för OneDrive.
 • Dessutom är OS-uppdateringen felaktig.
 • Din tillåtelse att synkronisera filer via OneDrive nekades.
 • För mycket cachestapling i OneDrive-appen.

Se även: OneDrive startar inte automatiskt i Windows 10 – Fix

Varför utför vi filsynkronisering?

Många användare står inför situationer som din. Vårt största intresse är att lösa problemet. Ändå bör du också känna till programvaran du använder. Det finns dock massor av funktioner som OneDrive skulle ge dig, men frågan är varför alla litar på filsynkronisering. Om du vill veta metoderna som anges i artikeln, måste du känna till huvudorsakerna till att utföra filsynkronisering. Kom låt oss ta en titt:

 • På 2000-talet vill människor ha sin data på olika enheter. Många organisationer, skolor, universitet vill dela sin data på olika enheter. Så datasynkroniseringen kan säkert ge dig verktyget för att komma åt data på olika datorer. Det hjälper dig också att hålla filer uppdaterade utan att tveka.
 • En annan primär anledning är att människor vill skydda sina data. I den här eran är data väldigt viktig, vi vill alla skydda dem på något sätt. Den sista metoden är dock att synkronisera filerna. Om dina uppgifter försämras på grund av någon av orsakerna. Ändå kan du återställa det från OneDrive ganska enkelt.
 • De som vill skydda sina data ber om effektiv och användbar programvara. OneDrive erbjuder några av de fantastiska funktionerna som användarna gillar. Dessutom är filsynkronisering ganska enkel eller lätt när det kommer till OneDrive.

Se även: Olika sätt att åtgärda OneDrive-uppladdningsblockerade fel

Så här åtgärdar du OneDrive Sync väntande:

OneDrive Sync Väntande problem

Stoppa och återuppta synkronisering

Som namnet antyder, stoppa filsynkroniseringen. Eller vänta ett tag och starta om det igen.

Undvik kapslade katalogstrukturer

Sparas dina filer i en kapslad katalog med många undermappar? Överför dina filer till rotmappen och försök synkronisera dem igen.

Kontrollera filnamn

I dina filnamn kan tecken som inte stöds göra att OneDrive-synkroniseringsprocessen fastnar för alltid. Så kom ihåg att du inte använder några symboler, tecken som inte stöds i filnamnen. Filnamnets längd bör dock inte vara för lång.

Stäng och öppna OneDrive igen

Problemet med att OneDrive-synkronisering väntar betyder inte att det finns ett problem i systemet. Problemet är också tillfälligt. För att åtgärda eventuella tillfälliga problem, avsluta bara och öppna OneDrive igen

Steg 1:

Tryck på Visa dolda ikoner i aktivitetsfältets meddelandeområde.

Steg 2:

Högerklicka också på OneDrive-ikonen och välj Hjälp och inställningar.

Steg 3:

Välj alternativet Stäng oneDrive.

Avsluta andra appar

Kör du många applikationer samtidigt? Snarare än från anslutningshastigheten är ett annat problem som påverkar synkroniseringen konflikter mellan applikationer. Om du möter för många appar som körs samtidigt rekommenderas inte. Vissa appar kan ta upp hela din bandbredd. Eller så använder dessa appar filerna som du försöker synkronisera. En fil som används kan inte synkroniseras. Avsluta alla andra appar som körs på din PC, som bakgrundsprocesser. Tryck på uppåtpilen i meddelandefältet på din Aktivitetsfältet. Högerklicka på en app och välj Avsluta. Vill du ha fler lösningar för att fixa OneDrive Sync Pending-problemet i Windows 10? Dyk ner nedan!

Lös dubbletter av filer

Om du är en OneDrive-användare kanske du redan delar filer på olika enheter. OneDrive kan leda till för många dubbletter av filer med samma innehåll. Så det misslyckas med att synkronisera filer om några av dubblettfilerna orsakar problem. Skanna helt enkelt din OneDrive-lagring och lös eventuella dubbletter som hittats.

Steg 1:

Stäng alla filer som sparats på OneDrive.

Steg 2:

Installera eller ladda sedan ner Clone File Checker.

Steg 3:

Tryck också på knappen Lägg till till vänster.

Steg 3:

Välj OneDrive-mappen och lägg till den.

Steg 4:

Ange nu sökalternativet för alla filer.

Steg 5:

Tryck på Starta sökning och vänta på att resultaten ska samlas.

Steg 6:

Clone Files Checker ger dig två alternativ:

 • Automatisk korrigering: Använd helt enkelt det här alternativet för att starta en guide för att automatiskt välja filer som du väljer. Det behöver dock inte granska filer från din sida och spara din viktiga tid.
 • Recension & Fixera: Använd detta val för att gå igenom listan över alla filer. Använd helt enkelt knappen Välj dubbletter för att markera filer och ta sedan bort eller flytta dem med knappen Välj åtgärd.

Fördelar:

 • Snabbt och effektivt
 • Algoritmbaserad automatisk skanning
 • Ge korrekta resultat
 • Filstorlek, filtypsfilter för att ställa in skanningsinställningar upp till ens krav
 • Dessutom tar batchfilval bort behovet av användaringripande
 • Auto-Fix Wizard guidar dig genom rengörings- eller urvalsproceduren
 • Integrerad säkerhetskopiering av filer
 • CFC är helt anpassningsbar. Du kan också lägga till dina egna filtillägg för att undvika skanningen med hjälp av programinställningarna.

Vill du ha fler lösningar för att fixa OneDrive Sync Pending-problemet i Windows 10? Dyk ner nedan!

Se även: Åtgärda Microsoft OneDrive-fel på Windows 10 version 2004

Torka tillfälliga filer

Tillfällig filkorruption kan vara ett annat problem. Torka de tillfälliga filerna, appdata på enheten som har OneDrive installerat.

Steg 1:

Ange Diskrensning i sökrutan i aktivitetsfältet.

Steg 2:

Gå över till verktyget Diskrensning.

Steg 3:

Välj systemenhet (vanligtvis enhet C 🙂

Steg 4:

Tryck också på OK.

Steg 5:

Diskrensning kommer att börja analysera den valda partitionen för temporära filer. Vänta en stund.

Steg 6:

När den är klar med att kontrollera dina filer, kolla upp allt utom papperskorgen.

Steg 7:

Klicka på OK.

Stäng av viloläge

Windows ställer in din dator på att automatiskt gå i viloläge när du inte kan använda den under en längre tid. Det kan också orsaka problem när du synkroniserar dina filer. OneDrive lagrar och slutar synkronisera dina filer när din dator går i viloläge under nedladdning eller uppladdning. Att stänga av viloläget kan hjälpa.

Steg 1:

Tryck på Starta.

Steg 2:

Tryck också på Inställningar.

Steg 3:

Flytta till System och sedan Power & Sleep.

Steg 4:

Gå över till kategorin Sömn, du hittar två rullgardinsrutor. Ange också att din dator aldrig går i viloläge i båda listrutorna.

Stäng av mätad anslutning

Filsynkronisering fastnar också om din dator körs på en uppmätt anslutning. Den uppmätta anslutningen upprätthåller en databesparande anslutning för att skydda överdriven mobildataförbrukning. OneDrive pausar dock filsynkroniseringen automatiskt när din anslutningstyp ändras till en uppmätt anslutning. Vill du ha fler lösningar för att fixa OneDrive Sync Pending-problemet i Windows 10? Dyk ner nedan!

Stänga av den uppmätta anslutningen i Windows 10:

Steg 1:

Tryck på Starta.

Steg 2:

Tryck sedan på Inställningar.

Steg 3:

Välj också Nätverk och Internet.

Steg 4:

Gå vidare till Wi-Fi-fliken.

Steg 5:

Välj din aktiva Wi-Fi-nätverksanslutning.

Steg 6:

Flytta strömbrytaren Set as metered connection till vänster. Det kommer att stänga av den.

Starta i felsäkert läge via nätverk

Säkert läge är en startfunktion som begränsar alla tredjepartsprogram, bakgrundstjänster och processer. Initiera din dator till säkert läge för att lösa OneDrive-synkronisering som väntar.

Steg 1:

Tryck på Starta.

Steg 2:

Tryck på ikonen Inställningar.

Steg 3:

Välj Uppdatera och säkerhet.

Steg 4:

Tryck också på fliken Återställning.

Steg 5:

Klicka på Starta om nu under Avancerad uppstart.

Steg 6:

Din dator startar om och uppmanar dig att välja en uppgift. Välj Felsökning.

Steg 7:

På den efterföljande skärmen väljer du Avancerade alternativ.

Steg 8:

Välj Startinställningar och sedan Starta om.

Steg 9:

När din dator har startat om kommer den att visa olika startalternativ. Tryck på F5-tangenten för att initiera din dator i felsäkert läge med nätverk.

Internetuppgradering

OneDrive-synkronisering väntar kan inträffa när du är ansluten till en långsam Wi-Fi-anslutning. Men om du är ansluten till mobildata via Hotspot, gå över till höghastighets-Wi-Fi.

Om du redan använder din Wi-Fi-internetanslutning, se den aktuella nedladdnings-/uppladdningshastigheten som erbjuds i din plan. Överväg helt enkelt att uppgradera din plan, om tillämpligt.

Användare som är anslutna till en trådbunden bredbandsanslutning kan njuta av snabbare hastighet och internetstabilitet jämfört med trådlösa Wi-Fi-anslutningar.

Stäng av synkronisering av alla filer

Stäng av synkronisering av alla mappar. Istället för att synkronisera enskilda mappobjekt som du verkligen behöver.

Steg 1:

Tryck på OneDrive-ikonen på din PC-bricka.

Steg 2:

Välj också Hjälp och inställningar.

Steg 3:

Klicka på fliken Konto och välj Välj mappar.

Steg 4:

OneDrive visar listan över alla mappar i ditt konto. Avmarkera alla mappar och markera endast de du vill synkronisera.

Steg 5:

Tryck på OK för att spara ändringarna.

Prova en annan mapp:

Kanske filen eller mappen du försöker ladda upp till OneDrive är korrupt. Så allt du behöver är att skapa en ny mapp i OneDrive och försöka ladda upp alla filer där.

Byt namn på filen först. Se sedan till att den öppnas på din stationära PC. Du kan sedan ladda upp den på nytt till OneDrive. Kontrollera nu om OneDrive-synkronisering fortfarande väntar eller fungerar nu.

Var god fortsätt:

Om den fortfarande inte synkroniserar den mappen eller filen fortsätter du vidare och går vidare till en annan molnlagringsapp. Det är inte lätt att göra det, men vad mer kan du göra?

Slutsats:

Allt du behöver göra är att prova dessa lösningar för att lösa problemet med väntande synkronisering i Windows 10. Det är utan tvekan det vanligaste problemet men det är enkelt eller lätt att fixa. Så prova alla ovanstående lösningar för att lösa det. Dessutom, om du har någon form av förslag, frågor eller frågor, låt oss veta nedan. Annars, om du tycker att det är användbart, dela det med andra.

Tills dess! Fortsätt Le

Läs också: