Många Windows-användare står inför Someone else is still using this PC fel när de försöker stänga av eller starta om sin dator. Vissa användare hävdar att problemet uppstår när de försöker logga in med ett annat användarkonto.

Se även: Fel i Windows 10 ”Kan inte lossa från aktivitetsfältet” – Hur man fixar det

Felorsaker:

Vi undersökte just detta problem efter att ha tittat på olika användarrapporter och provat olika reparationsstrategier som andra användare har rekommenderat för just detta problem. När det visar sig kommer massor av scenarier att utlösa just denna popup. Här är olika orsaker som är ansvariga för Felet ”Någon annan använder fortfarande den här datorn”:

 • Felet uppstår på grund av inloggningsalternativ – När det visar sig uppstår problemet på grund av en ändring i menyn Inloggningsalternativ som tvingar maskinen att använda inloggningsinformation för att automatiskt slutföra konfigurationen av enheten och öppna appar igen. Om du stöter på det här problemet kan du fixa det efter att ha inaktiverat ett alternativ i inloggningsalternativet.
 • Den tidigare användaren är fortfarande ansluten – En annan orsak är att den tidigare användaren som använde den här datorn inte kan slutföra utloggningsmetoden. Det händer på grund av ett maskinavbrott eller på grund av användarpreferenser. För att lösa det här problemet i det här fallet vill du använda Aktivitetshanteraren för att koppla bort den tidigare användaren.
 • Windows-uppdateringar installeras fortfarande – Om du står inför problemet Windows 10. Då kan det finnas en chans att ditt operativsystem av misstag tror att en annan användare är ansluten. När Windows Component installerar mer än en uppgradering i bakgrunden. I den här situationen kan du ignorera felmeddelandet efter att ha slutfört installationen av uppdateringarna först.

Om du för närvarande står inför att fixa samma felmeddelande. Sedan kommer den här guiden att ge dig olika felsökningssteg. Däremot hittar du en samling reparationsmetoder som kan hjälpa dig att åtgärda problemet. För bra resultat rekommenderar vi att du följer lösningarna i samma ordning som vi ordnade dem.

Låt oss börja!

Se även: Så här åtgärdar du felet ”Din dator startar om automatiskt på en minut”.

Så här åtgärdar du felet ”Någon annan använder fortfarande den här datorn”:

fixar

Fix 1: Ändra inloggningsalternativ

När det visar sig är ett av de vanligaste fallen där felet uppstår efter en ändring i Inloggningsalternativ. Eftersom det antingen kan utföras av användaren eller av många systemoptimeringsappar i ett försök att förbättra systemets prestanda.

Många användare som stod inför det här problemet har hävdat att de åtgärdar problemet efter att ha ändrat sekretessinställningarna så att systemet ignorerar att använda inloggningsinformationen för att automatiskt avsluta konfigurationen av enheten efter en omstart eller omstart.

Om du tror att denna teknik gäller för ditt fall. Du kan sedan följa stegen nedan för att ändra Inloggningsalternativ följaktligen:

 • Träffa Windows-tangent + R att öppna upp en Springa dialog ruta. Sedan, mata in ms-settings:signinoptions i textrutan och tryck sedan Stiga på att öppna upp Inloggningsalternativ avsnitt av Konton fliken (i appen Inställningar för Windows 10).
 • När du är inne i Inloggningsalternativ flik. Gå över till den högra rutan och flytta sedan ner till Integritet sektion. När du kommit dit, se till att växeln är länkad med ’Använd min inloggningsinformation för att automatiskt slutföra konfigureringen av min enhet och öppna mina appar igen efter en uppdatering eller omstart” är ur funktion.
 • När ändringen har genomförts, starta om din dator och se om problemet är åtgärdat vid den andra systemstarten.

Om du fortfarande står inför ”Någon annan använder fortfarande den här datorn” fel, scrolla ner till den andra metoden nedan.

Fix 2: Koppla bort den tidigare användaren

När det visar sig uppstår det här problemet på grund av en ofullständig utloggning från en tidigare användare. Många Windows-användare som också stod inför det här problemet har hävdat att de lyckades lösa problemet efter att ha använt Aktivitetshanteraren för att koppla bort användaren som säkrar avstängningen eller omstartmetoden för att slutföra.

Kom, låt oss kolla hur man kopplar bort den tidigare användaren via Aktivitetshanteraren:

 • Träffa Ctrl + Shift + Enter för att öppna Aktivitetshanteraren.
 • När du är inne i Task Manager-gränssnittet. Välj den Användare fliken från den horisontella menyn längst upp.
 • Scrolla sedan ner till Användare lista. Högerklicka sedan på den användare som inte längre är inloggad och välj Koppla ifrån från den nyligen visade snabbmenyn.
 • Du kan sedan försöka upprepa åtgärden som tidigare utlöste ”Någon annan använder fortfarande den här datorn” fel. Kontrollera det sedan.

Om den här lösningen inte var tillämplig eller om den inte löste problemet, scrolla ner till den andra metoden nedan.

Läs också: Så här åtgärdar du fel för tjänstvärddiagnostik

Fix 3: Slutför installationen av de väntande uppdateringarna (endast Windows 10)

Om du står inför problemet i Windows 10, se till att det också finns en boven som kan skapa det här problemet. Om du försöker stänga av eller starta om datorn medan en Windows-uppdatering installeras i bakgrunden. Då tror ditt operativsystem av misstag att en annan användare använder ditt system.

Många användare står inför det här problemet men de löser det efter att ha öppnat Windows Update-skärmen och installerat alla väntande uppdateringar.

Om det här fallet liknar ditt, kom så kollar vi hur man gör det:

 • Träffa Windows-tangent + R att öppna upp en Springa dialog ruta. Skriv in i dialogrutan Kör ms-settings:windowsupdate i textrutan. Slå sedan Stiga på för att öppna Windows Update-skärmen för inställningar app.
 • När du är på Windows-uppdateringsskärmen, gå över till den högra rutan och kontrollera om någon Windows-uppdatering laddas ner. Om några uppdateringar väntar, slutför du installationen efter att ha följt stegen på skärmen.
 • När varje Windows-uppdatering har installerats. Upprepa sedan hela proceduren som tidigare orsakade ”Någon annan använder fortfarande den här datorn” fel och kontrollera om felet är åtgärdat.

Slutsats:

Jag hoppas att den här artikeln hjälper dig att lösa problemet ”Någon annan använder fortfarande den här datorn”. Det är utan tvekan det vanligaste felet men det är väldigt enkelt eller lätt att fixa. Följ ovanstående metoder för att åtgärda problemet. Dessutom, om du har någon form av förslag, frågor eller frågor, låt oss veta nedan. Annars, om du tycker att det är användbart, dela det med andra.

Tills dess! Fortsätt Le

Läs också: