Tja, vi använder alla olika tredjepartsverktyg i Windows för att uppfylla många mål. Den enda nackdelen med dessa verktyg är att de för det mesta rör ihop sig med ursprungliga systemfiler och ändrar sitt beteende. Vi säger inte att varje program går på det sättet, men vissa program kan vi inte ignorera för denna analogi. Så resultatet av att använda dessa typer av verktyg kan i vissa fall leda till misslyckande i inloggningsprocessen. I den här artikeln kommer vi att prata om Initiering av inloggningsprocess misslyckades fel. Det resultat efter att ha använt programvara från tredje part på Windows 10-körningsmaskin faktiskt.

Så det fullständiga felmeddelandet som användaren fick är faktiskt:

Initiering av inloggningsprocess misslyckades

Initieringen av den interaktiva inloggningsprocessen misslyckades.

Kontrollera händelseloggen för detaljer.

Eftersom ni inte kan passera detta felmeddelande är det faktiskt inte möjligt att konsultera händelseloggen på en fristående maskin. Men om maskinen är en del av domänen kan du kanske kontrollera händelseloggar och felsöka enligt det. På en inaktiv maskin är följande sätt att åtgärda denna hicka:

Så här åtgärdar du inloggningsprocessinitieringsfel

Utför startreparation

 • Först, plugga bara in din systemåterställningsskiva eller Windows 10 startbar USB och starta sedan ditt system och tryck på valfri tangent för att fortsätta.
 • Vänta när din dator startar från din inkopplade skiva faktiskt.
 • Då måste du trycka på Nästa i Windows-installation skärmen som visas nedan.
 • Nåväl, gå vidare, tryck på Reparera din dator länken på nästa skärm i samma fönster.
 • Klicka nu på Felsökning på skärmen nedan.

inloggningsprocessinitieringsfel

 • Tryck sedan på Avancerade alternativ post på följande skärm också:

inloggningsprocessinitieringsfel

 • Vi går vidare, nu är vi framme Avancerade återställningsalternativ för Windows 10. Här trycker du bara på Startreparation alternativ.
 • Återigen kommer ditt system nu att starta om och du kommer att se att maskinen förbereder sig för att utföra reparationen.
 • Nu måste du välja ett användarkonto för att utföra reparationen. Så tryck bara på ditt användarkontonamn på följande skärm:
 • För användarkontot som du måste välja i föregående steg, ange bara lösenordet och tryck sedan på Fortsätta här:

När Automatisk eller Startreparation har slutförts nu, kommer ditt system nu automatiskt att starta om till normalt läge. På detta sätt bör alla problem du stötte på när du startade ditt system nu lösas via Startreparation drift.

Återställ saknad LogonUI-fil

LogonUI fil eller ansökan sitter i princip i System32 mapp under din Windows katalog aka %WinDir% mapp. Om ett verktyg från tredje part faktiskt ändrar det här programmet, byter namn på det eller också raderar det. Ovannämnda fel kan uppstå. Så vårt mål här är bara att återställa den här filen till sin ursprungliga identitet faktiskt.

Hur hittar jag att LogonUI saknas eller byter namn? | inloggningsprocessinitieringsfel

Om ni använder ett dual boot-system, leta sedan upp LogonUI är ganska lätt. Ni kan starta till en annan OS och via Utforskaren och bläddra sedan till %WinDir% av det problematiska OS. Dock för en maskin tillsammans med en singel OS, du behöver bara installera en ny OS på en parallell enhet, så resultatet är också ett dubbelstartsystem. Ni kan sedan verifiera statusen för LogonUI fil med samma tillvägagångssätt som nämns för dual-boot-systemet. Om den saknas måste du kopiera den från den nya OS., (Måste vara samma utgåva och arkitektur) som du bara installerar, till den gamla OS tillsammans med frågan.

Om ni kan hitta LogonUI fil tillsammans med ett annat namn, så här kan du återställa dess ursprungliga namn:

 • Först av allt, bara öppna Kommandotolken vid start i problematiken OS, från Avancerade återställningsalternativ.
 • Skriv följande kommandon och klicka på Stiga på efter var och en av dem:

diskpart
list volume
exit
cd <system drive>
cd Windows
cd System32
ren <old LogonUI file name> LogonUI.exe
exit

logonui

 • Fortsätta till din OS på nästa skärm eller starta om den också. När du har startat om kommer du att kunna logga in normalt – som förväntat också.

Slutsats

Okej, det var allt gott folk! Jag hoppas att ni gillar det här sign in process initialization failure artikeln och tycker att den är till hjälp för dig. Ge oss din feedback om det. Även om ni har ytterligare frågor och problem relaterade till den här artikeln. Låt oss sedan veta i kommentarsfältet nedan. Vi återkommer till dig inom kort.

Ha en bra dag!

Se även: WDAG Utility Account i Windows 10 – Vad är det