Det här felet uppträder mestadels på Windows OS-körda datorer, framför allt Windows 7 och även Windows Server 2008. Det har dock också en tendens att visas på alla operativsystem. Felet uppstår oftast när du ska öppna händelsevisaren, uppgiftsschemaläggaren och grupprincipredigeraren. I den här artikeln kommer vi att prata om hur man åtgärdar MMC kunde inte skapa Snap-in-felet. Låt oss börja!

Det finns inga universella lösningar på problemet och ni måste tyvärr verkligen följa alla metoderna. Det rapporterades fungera via användarna. Observera att inte alla lösningar i princip är relaterade till samma operativsystem och lycka till!

Vad är MMC?

Tja, Microsoft Management Console (MMC) är i grunden en applikation som ger ett grafiskt användargränssnitt (GUI) och även ett programmeringsramverk. I vilka konsoler (samlingar av administrativa verktyg) kan vi också skapa, spara och öppna den.

MMC släpptes ursprungligen som en del av Windows 98 Resource Kit och ingår även i alla senare versioner. Den använder ett MDI (Multiple Document Interface) i en miljö precis som Microsofts Windows Explorer. MMC anses faktiskt vara en behållare för den faktiska verksamheten, och är också känd som en “tools host.” Det ger i sig inte ledningen, utan snarare ett ramverk inom vilket ledningsverktyg kan verka.

Ibland kan det också finnas en möjlighet till ett scenario där vissa snap-ins kanske inte fungerar korrekt. Särskilt om registerkonfigurationen för en snap-in faktiskt är trasig (observera att Registereditorn inte är en snap-in), skulle även snapin-initieringen misslyckas. I det här fallet kommer ni sannolikt att få följande felmeddelande (ett speciellt meddelande i fallet med Event Viewer): MMC kunde inte riktigt skapa snap-in. Snap-in-modulen kanske inte har installerats korrekt.

Så här åtgärdar du MMC kunde inte skapa Snap-in-felet

Innan ni går vidare se till att skapa en systemåterställningspunkt. Bara om något går fel, då skulle ni kunna återställa ditt system till denna återställningspunkt. Låt oss nu, utan att ens slösa mer tid, se hur du kan fixa MMC Kunde inte skapa Snap-in-felet genom följande felsökningsguide:

Run System File Checker

 • Tryck på Windows Key + X och klicka sedan på Command Prompt(Admin).
 • Skriv nu följande i cmd och klicka på enter:

Sfc /scannow

 • Vänta sedan tills ovanstående process är klar och starta om din dator när du är klar.
 • Öppna nu CMD igen och skriv sedan följande kommando ett efter ett och klicka på enter efter varje:
Dism /Online /Cleanup-Image /CheckHealth
Dism /Online /Cleanup-Image /ScanHealth
Dism /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth
 • Låt DISM-kommandot köras och vänta bara tills det är klart.
 • Om kommandot ovan inte riktigt fungerar, försök med följande:
Dism /Image:C:offline /Cleanup-Image /RestoreHealth /Source:c:testmountwindows
Dism /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth /Source:c:testmountwindows /LimitAccess

Notera: Du kan ersätta C:RepairSourceWindows tillsammans med platsen för din reparationskälla (Windows installations- eller återställningsskiva).

 • Starta bara om din dator för att spara ändringarna och se om du kan fix MMC kunde inte skapa Snap-in-felet.

Registerfix | Kunde inte skapa Snap-in

 • Tryck på Windows + R-tangenten samtidigt och skriv Regedit i dialogrutan Kör för att öppna Registerredigerare.

NOTE: Innan manipulera registret, ni borde göra en säkerhetskopia av registret.

 • Precis inuti Registereditorn navigerar du till följande nyckel:

HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftMMCSnapIns

 • Tja, inuti SnapIns Sök för felnumret som anges i CLSID.
 • Nu efter att ha navigerat till följande tangent, högerklicka bara på FX:{b05566ad-fe9c-4363-be05-7a4cbb7cb510} och välj sedan Export. Detta låter dig i princip säkerhetskopiera registernyckeln till en .reg fil. Högerklicka sedan på samma tangent och välj den här gången Delete.
 • Äntligen, i bekräftelserutan, välj bara Yes för att ta bort registernyckeln. Stäng Registerredigerare och starta sedan om ditt system.

Efter att ha startat om maskinen, Windows skulle automatiskt generera den nödvändiga registerkonfigurationen för Event Manager. Och detta löser i princip problemet. Så ni kan öppna Loggboken och tycker att det fungerar som förväntat:

Slå på Microsoft .net Framework

 • Du måste söka efter kontrollpanelen i Windows Search och tryck sedan på Control Panel från sökresultatet.
 • Från kontrollpanelen klickar du bara på ”Uninstall a program” under Programs. 
 • Sedan Välj ”Turn Windows features on or off” från menyn till vänster.
 • Välj sedan ”Microsoft .net Framework 3.5”. Ni måste utöka varje komponent och markera de ni vill slå på.
 • Starta nu om datorn och kontrollera om du åtgärdar problemet är om inte, gå till nästa steg.
 • Ni får köra system file checker tool ännu en gång.

Ovanstående metod kan Fix MMC kunde inte skapa Snap-in-felet, men Om det inte gör det, följ nästa metod.

Install Remote Server Administration Tools (RSAT) on Windows 10

Om inget löser problemet så kan ni använda RSAT som ett alternativ till MMC på Windows 10. RSAT är ett riktigt användbart verktyg som utvecklats via Microsoft och som används för att hantera Windows Server som finns på fjärrplatsen. I grund och botten finns det en MMC snap-in ”Active Directory Users and Computers” i verktyget, som gör det möjligt för användaren att göra ändringar och hantera fjärrservern också. MMC snap-in är precis som ett tillägg till modulen. Det här verktyget är användbart för att lägga till nya användare och även återställa lösenordet till organisationsenheten.

Visual C++ Problem | Kunde inte skapa Snap-in

Vissa människor var i telefon med Microsoft angående problemet och det verkar faktiskt som en rad steg, som vi behöver för att åtgärda problemet. Problemet kan dock också försvinna även efter ett par steg. Så se bara till att ni kontrollerar regelbundet om felet fortfarande visas.

Först och främst måste ni installera om Visual C++ Redistributable Package. För det är faktiskt en av huvudorsakerna till detta problem. Microsoft förklarade att problemet orsakades av att Visual C++ returnerade en dålig pekare som också utlöser detta problem.

steg

 • Klicka på Start-menyn och öppna Kontrollpanelen genom att söka efter den i Start-menyn. Ni kan också trycka på kugghjulsikonen för att öppna appen Inställningar om du använder Windows 10.
 • I Kontrollpanelen väljer du alternativet Visa som kategori i det övre högra hörnet och trycker sedan på Avinstallera ett program under avsnittet Program längst ner i kontrollpanelfönstret.
 • Om ni använder appen Inställningar på Windows 10, bör ett tryck på Appar omedelbart öppna en lista över alla installerade program på din dator.
 • Leta upp Microsoft Visual C++ Redistributable Package i Kontrollpanelen eller Inställningar och tryck på Avinstallera. Du kanske märker att det finns många olika versioner. Du måste notera dem och upprepa avinstallationsprocessen för var och en. Du kan också behöva bekräfta några dialogrutor och följa instruktionerna som visas tillsammans med avinstallationsguiden.
 • Tryck på Slutför när avinstallationsprogrammet slutför processen och upprepa avinstallationsprocessen för alla versioner av Visual C++-paketet också. Nu måste du installera om dem genom att hitta dem here. Välj den version du vill ladda ner och välj nedladdningen enligt arkitekturen på din processor (32-bitars eller 64-bitars).
 • Leta reda på filen du just laddade ner i Windows-mappen, kör den och följ sedan instruktionerna på skärmen. För att installera Microsoft Visual C++ Redistributable Package också. Upprepa samma process för alla versioner som ni tidigare avinstallerat och kontrollera sedan om samma fel fortfarande visas.

Kunde inte skapa Snap-in

Ytterligare

Tja, om du märker att problemet fortfarande inte kommer att försvinna även efter att du har tillämpat dessa korrigeringar. Då kanske du måste uppdatera din dator till den senaste versionen om ni fortfarande inte har gjort det. Windows 10 kommer automatiskt att ladda ner och sedan installera uppdateringar åt dig om du inte vägrar att installera dem också. Men äldre versioner av Windows kommer inte att följa stegen nedan för att säkert veta om din dator är helt uppdaterad.

 • Håll ned Windows-tangenten och tryck på X för att öppna denna speciella snabbmeny. Du kan också högerklicka på Start-menyn. Välj Windows Powershell (Admin).
 • I Powershell-konsolen skriver du bara cmd och väntar på Powershell för att byta till den cmd-liknande miljön.
 • I den “cmd” konsolen måste du skriva in följande kommando och se till att du klickar på Enter efteråt:
  wuauclt.exe /updatenow
 • Låt nu detta kommando köra i minst en timme och kolla sedan tillbaka för att se om några uppdateringar hittades och/eller installerades också.

Byt namn på filen mmc.exe i System32

Att helt enkelt byta namn på en fil i System32 kan också ta hand om problemet åt dig. Observera dock att den här metoden inte fungerar hela tiden och ni borde betrakta er själva som extremt lyckliga om den här faktiskt fungerar för er. Å andra sidan är metoden väldigt enkel att testa och du kan enkelt återställa den om något går fel också.

 • Navigera bara till följande plats i din File Explorer som kan nås från verktygsfältet längst ner på skärmen. C >> Windows >> System32
 • Du måste hitta och högerklicka på en fil som heter mmc.exe och välja alternativet Byt namn. Försök bara att byta namn på den till ’mmc.exe.old’. Om en dialogruta visas som ber om administratörsbehörigheter måste du bekräfta den och försöka igen.
 • Kontrollera nu om problemet är löst eller inte.

Slutsats

Okej, det var allt gott folk! Jag hoppas att ni gillar den här artikeln och även tycker att den är till hjälp för er. Ge oss din feedback om det. Även om ni har ytterligare frågor och problem relaterade till den här artikeln. Låt oss sedan veta i kommentarsfältet nedan. Vi återkommer till dig inom kort.

Ha en bra dag!