AirPods fungerar i allmänhet utmärkt när du ställer in dem med en iPhone, iPad eller Äpple Titta, men sällan kan vissa AirPods-användare uppleva många slumpmässiga frånkopplingar. När detta händer kopplar AirPods från iPhone, iPad eller Apple Watch, och ibland fastnar den när de kopplar från och återansluter med frekvens, vilket gör dem till stor del oanvändbara. Nåväl, lite enkel felsökning av det här problemet är vanligtvis tillräckligt för att lösa problemet och få dig att ansluta på ett tillförlitligt sätt och även sluta koppla från. I den här artikeln kommer vi att prata om hur man åtgärdar om Airpods fortsätter att kopplas från. Låt oss börja!

Varför kopplar mina AirPods hela tiden från?

Du vill inte höra detta, men det finns alla möjliga anledningar till varför AirPods kopplar från iPhones och alla andra Bluetooth-enheter. Det kan vara ett hårdvaruproblem, ett problem med signalkvaliteten eller också ett problem med en viss version av iOS.

AirPod-nedkopplingar var intressant nog vanliga redan 2016 och 2017 med iOS 10.1, och dök sedan upp igen 2018 efter iOS 11.2.6-uppdateringen. Problemet tog upp huvudet en tredje gång efter iOS 12.1-uppdateringen, och du kommer förmodligen att hända igen i framtiden. Rapportera problem till Apple och håll sedan utkik efter patchar i ytterligare uppdateringar.

Frånkopplingsproblem är relaterade till telefonsamtal: en uppringare klagar över att de inte kan höra dig tydligt eller inte alls. Eller så kanske du upptäcker att dina AirPods bröt ut när du var mitt i konversationen. Mindre vanligt kan du se problemet här när du spelar musik eller ansluter till Bluetooth i bilen.

Problemet kan vara relaterat till sensorerna inuti AirPods som avgör om de är i dina öron eller inte, eller till mikrofonerna, eller det kan också bero på Bluetooth-störningar. Oavsett anledningen är, förhoppningsvis kommer en av våra ljudfixar nedan att lösa AirPod-frånkopplingsproblemet åt dig.

Så här åtgärdar du om Airpods fortsätter att kopplas från

För att förhindra att dina AirPods tappar Bluetooth-anslutningen, gå igenom checklistan över möjliga orsaker och eliminera dem en efter en.

Nåväl, är de strömlösa? Har du av misstag inaktiverat Bluetooth eller valt fel ljudutgång? Är det ett fysiskt problem med en öronsnäcka, spelar öronavkänning upp eller kanske AirPods bara behöver rengöras? Låt oss se, vi kan leta efter källor till signalstörningar.

Kontrollera din Airpods batterinivå | AirPods fortsätter att koppla från

Det första du behöver göra är att se till att dina AirPods har gott om batteriladdning. Om de saknar ström kommer du uppenbarligen inte att kunna höra någonting.

Du kan kontrollera AirPods laddningsstatus på din iPhone genom att följa dessa steg:

 • Med AirPods inuti fodralet, öppna locket och håll sedan fodralet bredvid din iPhone.
 • En popup på din iPhone visar sedan batterinivåerna.
 • Ni kan också kolla batteriwidgeten på din iPhone. Svep från vänster till höger på startsidan och scrolla sedan nedåt.
 • Om du inte har lagt till batteriwidgeten till din iPhone, scrolla nedåt tills du ser Redigera, klicka på den och lägg till batterier.
 • Den här widgeten visar dig också batteristatusen för andra associerade Apple-enheter, till exempel en Apple Watch.

Kontrollera Bluetooth

Kontrollera att Bluetooth är aktiverat på enheten du använder AirPods med eller inte.

 • Öppna Kontrollcenter på iPhone eller iPad och kontrollera sedan att Bluetooth är på.
 • Alternativt, gå till Inställningar > Bluetooth. Du bör se en grön indikator för att visa att Bluetooth är på eller inte.

Även om Bluetooth är på, är det fortfarande värt att stänga av det och slå på det igen.

 • I Inställningar > Bluetooth, klicka på den gröna knappen så att den blir vit.
 • Vänta nu minst 15 sekunder innan du slår på Bluetooth igen.

Det kommer nu att säga att dina AirPods inte är anslutna, men de bör ansluta igen så snart du väljer dem som källa för ditt ljud.

Kontrollera inställningarna för din ljudenhet | AirPods fortsätter att koppla från

Du bör också se till att du har valt dina AirPods som ljudenhet – detta kan ske automatiskt eftersom AirPods identifierar att de sitter i dina öron. Men ifall det inte har hänt måste du följa dessa steg.

När du spelar musik på din iPhone trycker du på AirPlay-ikonen som visas under spåret (om du har valt spåret). Välj sedan dina AirPods från alternativen.

Om du är i ett samtal, se till att du har AirPods valda från ljudalternativen som visas på skärmen när du ringer. Du kan också ändra ljudkällan när du är i samtalet genom att klicka på högtalarikonen.

Koppla bort dina AirPods och anslut dem igen

Turning it off and on again kan lösa hur många problem som helst tillsammans med elektroniska enheter, och AirPods är inget undantag.

airpods fortsätter att kopplas ur

 • Placera AirPods i sitt fodral, stäng locket och vänta sedan cirka 15 sekunder.
 • Öppna nu locket och klicka och håll in setup-knappen på baksidan av fodralet.
 • Vänta nu tills ljuset blinkar gult och sedan vitt.
 • Så dina AirPods kommer nu att ha återställts (detta fungerar även om de inte är dina AirPods).
 • För att återansluta dina AirPods håll dem bara bredvid din iPhone (se till att du har Bluetooth påslagen).
 • Gå nu igenom inställningsalternativen på din iPhone och du är klar.

Rengör dina AirPods. | AirPods fortsätter att koppla från

Ett bra sätt att rengöra dina AirPods är att använda specialgjorda AirPods-knoppar för att rengöra högtalargallren och springorna.

När du använder knopparna kan du sedan använda en mikrofiberduk som är designad för att rengöra enheter för att torka bort damm och skräp också. Precis så här, om du inte har dessa specialgjorda AirPods-knoppar, kan du också använda en mjuk tandborste och försiktigt borsta högtalargallren. Ta en städning igen mikrofiberduk och rengör den varje gång du borstar den.

airpods fortsätter att kopplas ur

Notera

Du kan försöka lätt fukta trasan eller bomullspinnen med vatten eller alkohol och fortsätt sedan med att rengöra den. Se bara till att du inte använder för mycket vatten eller alkohol på den. Högtalarna är känsliga och att ha någon överdriven form av vätska nära den änden kommer faktiskt att göra saken värre.

Å andra sidan, att använda någon annan form av rengöringsmetoder, till exempel silkespapper, en säkerhetsnål eller en badlakan eller en dammsugare, kommer bara att leda till dödsfall.

Använd bara en AirPod | AirPods fortsätter att koppla från

Det finns också rapporter som indikerar att problemet inträffar mindre ofta om du bara använder en öronsnäcka. Så du kan lämna en i laddningsfodralet också.

Dessutom kan du ställa in dina AirPods så att endast en AirPod-mikrofon används.

 • Med AirPods-fodralet öppet, gå till Inställningar > Bluetooth på din iOS-enhet och välj sedan AirPods.
 • Tryck på I och välj Mikrofon från alternativen.
 • Standardalternativet här är Automatic, tillsammans med båda AirPods som tillhandahåller en mikrofon. Men du kan också ändra detta till Alltid vänster eller Alltid höger.

Stäng av automatisk öronavkänning

AirPods-funktion Automatic Ear Detection teknik för att få dem att fungera bara när de är i våra öron. Vissa användare har rapporterat att när de stänger av den här funktionen kopplar AirPods inte bort från iPhone ens under samtalet.

Öppen inställningar > Blåtand, Klicka på i knappen bredvid AirPods och stäng sedan av automatisk öronavkänning.

Stäng av Wi-Fi på din iPhone

Vi vet inte varför detta skulle göra någon skillnad, men vissa användare har upptäckt att det ljudrelaterade felet faktiskt slutade efter att ha stängt av Wi-Fi på sin iPhone. Detta kan bero på källor till Wi-Fi-störningar som vi kommer att titta på i nästa steg.

Källor till Wi-Fi eller Bluetooth-störningar

Det finns många enheter som kan orsaka störningar, så det är möjligt att en av dem är ansvarig för dina fall i ljud. Här är några saker du kan försöka förhindra det.

 • Flytta dig närmare din Bluetooth-enhet – din iPhone, till exempel – om problemet uppstår under ett samtal.
 • Håll dig undan från mikrovågsugnar, lysrör, trådlösa videokameror (som babyvakter) och även trådlösa telefoner.
 • Byt enheter som kan använda det till 5GHz-bandet för att frigöra 2,5GHz-bandet för Bluetooth.

På en Mac | AirPods fortsätter att koppla från

Om problemet är relaterat till att använda AirPods med din Mac, kontrollera sedan dina ljudinställningar i Systeminställningar på din Mac.

 • Klicka på Systeminställningar > Ljud och under fliken Utdata välj dina AirPods.
 • Gör också samma sak under fliken Inmatning.

Om du upptäcker att problemet inträffar under FaceTime eller ljudsamtal på din Mac, tillsammans med uppringare som rapporterar att din röst inte är tydlig eller att de inte kan höra dig. Då kan det vara relaterat till att Bluetooth måste skicka och ta emot ljud. Detta kan resultera i att ljudkvaliteten växlar från high fidelity till low fidelity också.

Slutsats

Okej, det var allt gott folk! Jag hoppas att ni gillar denna airpods fortsätter att koppla bort artikeln och att ni också tycker att den är till hjälp för er. Ge oss din feedback om det. Även om ni har ytterligare frågor relaterade till den här artikeln. Låt oss sedan veta i kommentarsfältet nedan. Vi återkommer till dig inom kort.

Ha en bra dag!

Se även: Hur man ansluter Airpods till Apple TV – Handledning