Gad vide om at løse Windows 10 Lock Screen Timeout? Som standard Windows 10 låseskærm deaktiveres automatisk, når du ikke kan røre ved den i mere end et minut. Dette er kendt som en timeout. Det er dog implementeret for at spare batteri eller strøm.

Når den er inaktiv Windows 10 Låseskærmen får timeout og slukker din skærm efter et par minutter. Uanset om du har brug for at se på din låseskærm længere, eller blot holde Cortana let tilgængelig på låseskærmen. Der er forskellige måder at ændre timeoutindstillingerne for din låseskærm.

Dette er noget, der kan ændres meget nemt og hurtigt. Bare læs denne vejledning og følg nedenstående trin. Du kan ændre eller slukke for låseskærmens timeout inden for få minutter!

I Windows 10, funktionen er blevet ret avanceret og også meget vigtig. Det viser det aktuelle klokkeslæt og dato, alle tilgængelige lokale brugere og giver dig også de valg, du skal bruge Cortana og andre Windows-værktøjer (som vi diskuterede tidligere). Du kan også vælge at genstarte eller slukke din enhed fra selve låseskærmen.

Med mere funktionalitet søger mange mennesker at forlænge den samlede tid, hvor låseskærmen forbliver synlig, selv når pc’en er inaktiv. Du kan derefter få adgang til Cortana, vise klokkeslæt og dato med de fantastiske baggrundsbilleder, eller bare sætte liv i atmosfæren i stedet for at vise en sort skærm.

Årsagen er, at operativsystemet efter design har en funktion, der tjekker, hvornår enheden er låst og venter i et par sekunder. Når tiden udløber, bliver pc-skærmen sort. Dette er en funktion af en mystisk grund, brugere kan ikke tilpasse i appen Indstillinger eller Kontrolpanel. Du kan dog også ændre registreringsdatabasen for at aktivere en ny mulighed i strømindstillingerne for at ændre tiden til noget, du ønsker.

Guide til at ændre eller deaktivere Timeout for låseskærm

Der er forskellige metoder til at ændre eller slukke for låseskærmens timeout i Windows 10. Alle disse trin er ret enkle eller nemme at følge. Men nogle af dem har brug for lidt mere tid end andre.

Tip: Alle disse tricks kan udføres af enhver, da vores artikler er enkle at følge og ikke behøver nogen Windows 10-ekspert. Hvis du kender nogen, der står over for disse problemer med deres system, så glem ikke at anbefale os!

Forskellige måder at justere Windows 10-låseskærmens timeout på:

Windows 10-registreringsdatabasen kaldet Registry, er en samling af databaser med alle Windows-konfigurationsindstillinger. Registret bruges til at gemme oplysninger om hardwareenheder, softwareprogrammer, brugerpræferencer, OS-konfigurationer og andre vigtige Windows-pc-systemer og -processer.

Til forskellige formål er registreringsdatabasen det, der gør din pc-mærke, og hvis du fejlagtigt ændrer en komponent i registreringsdatabasen. Men du ved ikke, hvordan du fortryder det, du kan effektivt gøre din pc ubrugelig uden mulighed for gendannelse.

I første omgang vil du have adgang til din registreringsdatabase for at tilføje timeout-indstillingen til dine Windows-strømindstillinger. Du kan også gøre dette ved at redigere registreringsdatabasen manuelt eller ved at installere et hack med et enkelt tryk.

Når du tilføjer indstillingen til dit registreringsdatabase, kan du justere timeoutet via Power Options-appletten i kontrolpanelet.

Sådan redigeres Windows-registreringsdatabasen manuelt

Timeout for låseskærm i Strømstyring

Hvis du vil tilføje timeout-indstillingen til dine strømindstillinger i kontrolpanelet, vil du justere én indstilling i Windows-registreringsdatabasen. Husk, at Registry Editor (regedit) er et robust værktøj, der kan ændre, hvordan din Windows-enhed fungerer, og som også kan gøre din pc ubrugelig, hvis du misbruger den.

Hvis du ikke kender Windows-registreringsdatabasen, hjælper Microsoft dig ud af det. Microsoft giver et overblik, der hjælper dig, hvis du aldrig har arbejdet med registreringsdatabasen før. Du kan også tage ordentlig backup af registreringsdatabasen og din pc, før du går videre med nogen registreringsændring.

Her er de instruktioner, du vil følge for at åbne registreringseditoren i Windows:

Trin 1:

Tryk på Windows 10 Start-knappen og indtast regedit Tryk på Enter for at åbne registreringseditoren, og tryk på OK for at give tilladelse til at foretage ændringer på din Windows 10-pc.

Trin 2:

Når du er i registreringseditoren, vil du bruge venstre sidebjælke til at flytte til følgende registreringsdatabasenøgle: HKEYLOCAL_MACHINESYSTEMCurrentControlSetControlPowerPowerSettings7516b95f-f776-4464-8c53-06167f40cc998EC4B3A5-6868-48c2-BE75-4F3044BE88A7

Trin 3:

Fra højre rude skal du dobbeltklikke til venstre på attributværdien for at åbne vinduesegenskaberne.

Trin 4:

Rediger værdien i Value data boks fra 1 til 2, og tryk derefter på OK.

Dernæst vil du ændre strømindstillingerne i kontrolpanelet. Hvis du nogensinde vil slette denne indstilling fra Strømindstillinger, skal du bare flytte tilbage og ændre attributterne fra 2 tilbage til 1.

Rediger Windows 10 Timeout for låseskærm i Strømstyring

Timeout i Strømstyring

Nu hvor du har slået timeout-indstillingen ud via registreringsdatabasen, er det tid til at gå ind i Strømindstillinger i kontrolpanelet for at ændre dine Windows 10-låseskærm-timeoutindstillinger. Her er en kort artikel om, hvordan du ændrer dine strømindstillinger.

Trin 1:

Tryk på Start-menuen og indtast Power Options og tryk på Enter for at åbne Strømstyring

Trin 2:

I vinduet Strømindstillinger skal du blot trykke på Change plan settings

Trin 3:

Fra vinduet Skift planindstillinger skal du trykke på Change advanced power settings link

I vinduet Avancerede strømindstillinger skal du blot udvide Display element, og du vil se den nye indstilling, du tilføjede efter redigering af registreringsdatabasen, kendt Console lock display off timeout.

Efter at have udvidet Console lock display off timeout mulighed, kan du ændre mængden af ​​tid fra 1 minut til den tid, du foretrækker.

Når din Windows 10-pc er tilsluttet, kan du blot indstille skærmens timeout-tid for at fastsætte mængden af ​​tid. Men det er godt at vide, at når din Windows 10-pc er tilsluttet, kan du også have din Windows 10-låseskærm tændt i 1 til 2 minutter. Du skal være forsigtig med den tid, du fikser Windows 10-låseskærmens timeout til, hvis din opladning slutter, da du seriøst vil tære på din batterilevetid.

Sådan justeres Windows 10-låseskærmens timeout via kommandoprompt

Kommandoprompt

Du kan også konfigurere den samme funktion på forskellige måder. På den anden side, kan du bruge PowerCfg.exe værktøj til at ændre din skærmtimeoutindstilling, når din pc er låst. Når din pc er tilsluttet vekselstrøm, eller når din den kører på batteri (DC-strøm).

For at ændre låseskærmens timeout ved hjælp af kommandoprompt, prøv at gøre følgende:

Trin 1:

Du kan blot bruge Windows-tast + X tastaturgenvej for at åbne Power User-menuen og vælge Kommandoprompt (admin).

Trin 2:

Indtast følgende kommando og tryk Gå ind:

powercfg.exe /SETACVALUEINDEX SCHEME_CURRENT SUB_VIDEO VIDEOCONLOCK 60

Vigtig: Du skal ændre 60 på kommandolinjen med den timeouttid, du kan lide at bruge, i sekunder. For eksempel, hvis du har brug for, at skærmen skal være aktiveret i 5 minutter, så vil du bruge 300 i slutningen af ​​kommandoen.

Trin 3:

Indtast følgende kommando og tryk Gå ind:

powercfg.exe /SETACTIVE SCHEME_CURRENT

Trin 4:

Brug Windows-tast + L tastaturgenvej for at låse din pc og se, om de nye indstillinger virker.

Kommandoen givet i trin 2 fungerer, når din pc bruger vekselstrøm. Du udskifter bare /SETACVALUEINDEX til /SETDCVALUEINDEX hvis du vil ændre timeout-indstillingen på din pc eller tablet, der kører på batteri.

Husk også, at selvom ændring af indstillingerne i registreringsdatabasen er en avanceret opgave, har jeg under min test fundet ud af, at hyppig brug af kommandolinjeindstillingerne muligvis ikke fungerer som forventet.

Alternativt fungerede ændring af registreringsdatabasen godt, og hver gang du laver tweak, kan jeg bare gå over til indstillingerne for strømindstillinger i kontrolpanelet og justere låseskærmens timeout uden at skulle bruge nogen kommandoer.

Konklusion:

For at opsummere har denne artikel introduceret forskellige metoder til at løse Windows 10-problemet. Hvis du står over for problemet, kan du prøve disse rettelser for at hjælpe. Hvis du kender en anden metode eller et trick til at løse problemet, så lad os det vide nedenfor!

Læs også: