Vel, det har vært en stund siden jeg bruker canon 70d til å ta YouTube-videoer. Imidlertid fant jeg nylig ut om CineStyle av Technicolor faktisk. Uten å tenke mye over det, gikk jeg rett frem og installerte det på DSLR. Og jeg må si, jeg er virkelig imponert. I denne artikkelen skal vi snakke om hvordan du bruker CineStyle til å ta opp video fra Canon DSLR. La oss begynne!

Vel, for de som egentlig ikke vet, er Cinestyle i utgangspunktet en bildeprofil som er tilgjengelig for Canon EOS-kameraer. Bare vurdere det slik; vanligvis når du trykker på opptaksknappen på DSLR. Deretter skyter den inn video Auto modus. Og enhver video som er tatt i en automatisk modus har faktisk mindre plass til fargekorrigering i innlegget. Men hvis dere endrer bildeprofilmodus fra Auto til Cinestyle, så vil den fange opp flere detaljer i videoen, og gi deg større frihet til å leke med farger også.

Er Cinestyle trygt?

For det meste, ja det er det. Som jeg sa før, er Cinestyle faktisk en fargeprofil, (og ikke en fastvare). Den inneholder bare små justeringer av bildeinnstillingene som kurve, justeringer, metning og kontrast osv. Så det vil ikke påvirke kameraets fastvare. I et nøtteskall, Cinestyle ugyldiggjør faktisk ikke garantien din.

For å starte med Cinestyle, må du bare laste inn cinestyle-filen på DSLR sammen med EOS-verktøyet, og deretter begynne å bruke det umiddelbart. Når det er sagt, hvis det er første gang du eier en DSLR, kan dere finne prosessen litt komplisert. Så her er en komplett trinnvis guide for hvordan du laster ned og bruker Cinesytle på et Canon-kamera også. Plugin-en fungerer kun for Canon-kameraer, men du kan finne lignende plugins (som Cineflat for Nikon) på nettet. Når det er sagt, la oss begynne nå. Skal vi?

Slik bruker du CineStyle til å ta opp video fra Canon DSLR

Last ned Cinestyle på din PC

 • For å starte, last ned CineStyle-plugin fra Technicolor-nettstedet. Dere må oppgi detaljer som navn, e-postadresse osv. Når du trykker på send inn-knappen, vil du få nedlastingslenken i e-posten din, så sørg for at du faktisk bruker en legitim e-postadresse.

Når du trykker på nedlastingslenken, vil den automatisk pakke ut en mappe på PC-en din.

 • Nå som du har filene til cinestyle på PC-en din, trenger du nå en app for å overføre den til DSLR, bare kopiering og lim inn på SD-kortet vil ikke fungere like bra.

Så, gå til Canon offisielle nettsted, trykk på kameramodellnummeret ditt og last ned den relevante EOS Utility-appen.

 • Koble nå DSLR til datamaskinen via USB-kabelen og slå på kameraet. Når du kobler den til, åpnes EOS Utility-appen automatisk på dataskjermen.
 • I EOS-verktøyappen trykker du på kamerainnstillinger. Et nytt vindu åpnes nå med en rekke kameraalternativer. Du må trykke på Register User Defined style i opptaksmenyen.
 • Dette vil da åpne finner-vinduet der du må finne den nedlastede filen på PC-en. Trykk på bla-knappen og naviger til mappen som inneholdertechnicolor_cinestyle_v1‘ fil.
 • Deretter trykker du på OK for å lagre endringer. Det er bare det, du har lastet Cinestyle i DSLR. Det er en veldig liten fil, så det tar ikke mye tid. Avslutt applikasjonen og koble deretter fra DSLR også.

Still inn CineStyle-modus på DSLR

 • Vel, som standard tar DSLR-ene dine opp i Auto, så for å ta opp i Cinestyle-modus. Du må sette bildeprofilen til Cinestyle. For å gjøre dette, bare åpne DSLR og gå til Innstilling > Videoinnstillinger > Se etter alternativet Bildestil og åpne den deretter.
 • Et nytt vindu åpnes nå med mange forhåndsdefinerte brukermoduser, og bla nedover og du skal se Cinestyle modus. Slå den på.

Dere vil legge merke til at forhåndsvisningen i søkeren blir litt falmet. Videoene vil faktisk se utvaskede ut. Dette er faktisk fordi metningen, kontrasten osv. er satt til lav. Ikke bekymre deg, dette er normalt og det betyr at du nå tar opp i CineStyle-modus.

For å starte innspillingen i Cinetstyle, trykk ganske enkelt på opptaksknappen, så er du i gang.

kinostil

Color Grade CineStyle i videoredigeringsprogrammet

Nå, som dere har tatt opp opptakene i Cinestyle, må dere faktisk fargekorrigere dem gjennom videoredigeringsprogramvaren. Adobe Premiere Pro CC har det innebygde Lumetri-fargepanelet for å bruke LUT-er, mens hvis du faktisk er Final Cut Pro X-bruker. Du trenger tredjepartsutvidelser for å bruke LUT-er som mLUT-plugin.

Så, la oss nå se hvordan du fargegraderer Cinesytle-video i Final Cut Pro X

 • Start med å laste ned mLUT-plugin-modulen på PC-en. For å gjøre dette, bare opprette en gratis konto på motion fx og deretter laste ned mInstaller.

Når du laster ned den, åpne og installer mInstaller-appen på PC-en din. Denne applikasjonen er nødvendig for å installere mLUT på din PC faktisk.

Neste, last ned mLut (gratis) fra den offisielle nettsiden.

 • For å fortsette videre, må du legge til mLut i handlekurven din, og når du trykker på kassen. Du blir deretter omdirigert til minstaller-appen som vi faktisk lastet ned i forrige trinn. Installasjonen vil faktisk skje automatisk.
 • Deretter åpner eller starter du FCP på nytt. Drar mot Effekter, og der vil dere finne mLut.

Bare velg videoklippene og bruk lutene ved å trykke på mLut-biblioteket. For å justere intensiteten, trykk på filen, og gå deretter til videoeffekter og juster deretter intensiteten derfra.

kinostil

Vel, Cinestyle er i bunn og grunn en bildeprofil som kutter noe av kontrasten; faktisk fange opp flere detaljer i bildet ditt. Du kan oppnå samme effekt ved å skru ned kontrasten, metningen og skarpheten til kameraet. Imidlertid hjelper Cinestyle deg å gjøre alt dette med bare et klikk.

Konklusjon

Ok, det var alt folkens! Jeg håper dere liker denne artikkelen og også finner den nyttig for dere. Gi oss din tilbakemelding på det. Også hvis dere har flere spørsmål og problemer knyttet til denne artikkelen. Gi oss beskjed i kommentarfeltet nedenfor. Vi kommer tilbake til deg snart.

Ha en flott dag!

Se også: Slik aktiverer du Camera2API og får DSLR-funksjoner på Android