Kodi er en gratis mediespiller som er utviklet og vedlikeholdt av Kodi-stiftelsen. Den kan installeres på de fleste videostrømmeenheter. Det inkluderer Apple TV, Nvidia Shield, iOS-smarttelefoner og mange andre. Kodi kan også endres ved å installere addons som er laget av uavhengige utviklere. Disse tilleggene lar brukere streame innhold tilgjengelig på Internett eller også feilsøke Kodi selv. Indigo er også et eksempel på en av disse tilleggene. I denne artikkelen skal vi snakke om hvordan du bruker Indigo på Kodi – Full opplæring. La oss begynne!

Kodi i seg selv er absolutt lovlig å bruke. Men noen tillegg lar brukere streame piratkopiert innhold. Vi foreslår at du vurderer opphavsrettslovene i landet ditt. Og det etiske forslaget om å se piratkopiert innhold før du bruker det til dette formålet.

Hvis du jobber mye med Kodi og for det meste installerer tillegg, så vet du at denne prosessen kan være litt av en smerte. Hvis du vil prøve ut mange nye tillegg, må du finne informasjon om hvilket depot som er vert for tillegget før du installerer det. Fordi du må legge til denne repoen i filbehandleren din. Et stort problem med Kodi-tillegg er at depoter for det meste blir tatt offline eller flyttet til nye URL-er, så de eldre installasjonsinstruksjonene for tillegg som du finner på nettet, er kanskje fortsatt ikke nøyaktige. Selv når du finner det riktige depotet, må du fortsatt gå gjennom mange trinn for å installere tillegget.

Bruk en VPN med Kodi

VPN-er kan bidra til å beskytte Kodi-brukere mot hastighetsregulering, en vanlig praksis Internett-leverandører bruker som mesteparten av tiden forårsaker bufring og kornete videoer. VPN-er bidrar også til å unngå man-in-the-midten-angrep fra hackere og blokkering av geografisk innhold av strømmevideoleverandører.

Alle VPN-er vil redusere tilkoblingshastigheten din noe, men de fleste er verre enn andre. Hvis du kjøper en VPN for å unngå hastighetsregulering av Internett-leverandøren, er det viktig å få en som er rask nok til å hjelpe med det problemet. Det er også viktig å sørge for at VPN-en din ikke fører logger over aktiviteten din. Fordi dette kan være et alvorlig personvern- og sikkerhetsproblem.

For å unngå potensielle juridiske problemer, må du beskytte deg selv når du bruker Kodi-tillegg. Den beste beskyttelsesmetoden vi anbefaler er å bruke en VPN, det vil si en programvare som krypterer alle dataene som enheten din sender over internett. Denne krypteringen gjør det umulig for din Internett-leverandør eller andre eksterne observatører å se om du strømmer innhold eller ikke.

IPVanish VPN for Kodi-brukere

VPN-en du bør bruke for Kodi-brukere er IPVanish. Denne tjenesten er kjent for sine lynraske tilkoblingshastigheter og også et utmerket sikkerhetsnivå. Tjenesten bruker sterk 256-bits kryptering, og de har også en policy for ikke-logging for å holde dataene dine trygge. Du vil få tilgang til et nettverk på opptil 850 servere i 60 land, og den brukervennlige programvaren er tilgjengelig for Android, iOS, PC og også Mac.

Installer Indigo-tillegget | hvordan bruke indigo på kodi

Prosessen med å installere Indigo-verktøysettet er akkurat som å installere et hvilket som helst annet tillegg, ved at du først må legge til et depot som en kilde (i dette tilfellet fusion TV-tilleggslageret). Når du gjør det kan du laste ned Indigo, og i fremtiden kan du bruke Indigo til å administrere tilleggsnedlastingene dine. La oss se hvordan du installerer depotet og Indigo-tillegget:

 • Åpne Kodi startskjermen
 • Finn innstillinger ikon som bare ser ut som et tannhjul, og gå deretter til Filbehandler
 • Trykk på Legg til kilde
 • Trykk på boksen der det står
 • Skriv inn denne URLen: http://fusion.tvaddons.co Sørg for å inkludere HTTP:// og skriv den inn riktig, ellers vil det ikke fungere
 • Gi kilden et navn, for eksempel en fusjon
 • Trykk på OK
 • Gå nå tilbake til din startskjermen
 • Trykk på Tillegg
 • Trykk på ikonet som ser ut som en åpen boks
 • trykke på Installer fra zip-fil
 • Trykk på fusjon, så videre Kodi-repos, så videre Engelsk, så videre repository.xmbchub-3.0.0.zip
 • Vente et sekund, og du vil se et varsel når kilden er installert
 • Trykk på Installer fra depot
 • Trykk på TV ADDONS.CO Add-on Repository
 • Trykk på Programtillegg
 • Gå til Indigo og klikk deretter på den
 • En skjerm åpnes som beskriver tillegget. Plukke ut Installere fra menyen nederst
 • Vent nå et øyeblikk, og du vil se et varsel når tillegget er installert

Bruk Indigo-tillegget for Kodi | hvordan bruke indigo på kodi

Nå som Indigo-tillegget er installert, kan du begynne å bruke det til å laste ned andre tillegg og utføre systemvedlikehold. La oss se en rask guide for bruk av Indigo-verktøysettet og til alle funksjonene den tilbyr:

 • Åpne din Kodi startskjermen
 • Hold musepekeren over til Tillegg
 • Gå nå til Programtillegg
 • Trykk på Indigo
 • Nå vil du se følgende alternativer

hvordan bruke indigo på kodi

Konfigurasjonsveiviser

Config Wizard er faktisk et ett-klikks oppsett for nye Kodi-systemer. Du kan også bruke den til å automatisk installere et utvalg tillegg og justeringer som er valgt av Indigo. Husk at bruk av dette alternativet kan påvirke ditt nåværende system, så for deg er det best å bruke dette kun på en ny installasjon.

Addon installasjonsprogram

Addon-installasjonsprogrammet er den faktiske appellen til Indigo for de fleste brukere. Den er faktisk designet for å effektivisere prosessen med å installere tillegg ved å hjelpe deg med å finne riktig depot eller filkilde for tillegget og oppdatere det for å sikre at du bruker den nyeste versjonen av tillegget. Hvis du ikke vil grave gjennom en haug med depoter når du vil installere et nytt tillegg, bør du bruke tilleggsinstallasjonsprogrammet. Med tilleggsinstallasjonsmenyen finner du alternativer for enten å bla gjennom tillegg (organisert i kategorier som videotillegg, lydtillegg eller programtillegg) eller også for å søke etter et spesifikt tillegg som du ser etter.

Når du finner et tillegg du vil installere, trenger du bare å klikke på det. Du vil se en melding som spør om Indigo skal installere både det valgte tillegget og dets tilsvarende depot om nødvendig, som du bør velge Installere. Når installasjonen er fullført – og det er stort sett veldig raskt – kan du enten fortsette å bla i tillegg eller trykke på Omstart for å gå tilbake til Kodi-hjemmesiden din og deretter begynne å bruke ditt nye tillegg. Nå når du går til tilleggsdelen din i Kodi, vil du se det nylig installerte tillegget der, og du kan også bruke det som normalt.

Vedlikeholdsverktøy | hvordan du bruker indigo på Kodi

En annen praktisk del av Indigo er delen for vedlikeholdsverktøy. Hvis du er en avansert Kodi-bruker, vil du for det meste bruke denne delen. Her kan du gjøre oppgaver som å tømme hurtigbufferen, slette miniatyrbilder eller pakker og krasjlogger eller teksturer for å frigjøre plass på harddisken, eller også slette alle dine installerte tillegg. Det finnes også alternativer for å automatisere denne prosessen, slik som at du kan sette opp en ukentlig automatisk vedlikeholdsplan som vil tømme hurtigbufferen en gang i uken. Dette er nyttig når du har problemer med Kodi eller med et tillegg – mesteparten av tiden vil det å tømme hurtigbufferen fikse det. Andre alternativer er å oppdatere tillegg, bruke feilsøkingsmodus, installere egendefinerte tastaturkart og også laste inn gjeldende skin.

Forynge Kodi

hvordan bruke indigo på kodi

Dette alternativet vil rense din nåværende Kodi-installasjon og rekonfigurere Kodi med den siste oppdateringen av Config Wizard. Dette betyr at alle innstillingene og filene dine vil bli slettet, men du vil heller ha en ny og oppdatert versjon av Kodi å bruke.

Fabrikkgjenoppretting

Dette alternativet lar deg tilbakestille Kodi-installasjonen til den faktiske tilstanden. Dette fjerner alle filer, tillegg, skinn og alle andre innstillinger. Dette kan være nyttig når du vil slette Kodi-systemet og starte på nytt fra bunnen av.

Loggopplasting

Dette er en umiddelbar og enkel måte for deg å sende Kodi-loggene dine til deg selv eller til noen andre. Loggene er tekstfiler som viser operasjonene som Kodi har gått gjennom, og de kan bestå av nyttig feilinformasjon hvis et tillegg eller tjeneste ikke fungerer som den skal. Dette er grunnen til at det en gang vil be deg om å sende loggene dine hvis du beskriver et problem du har hatt med Kodi. Selvfølgelig kan du også få tilgang til loggfilene ved å surfe via enhetens utforsker og finne filene manuelt, men loggopplastingsalternativet på Indigo lar deg sende disse loggene veldig enkelt fra Kodi.

Test av nettverkshastighet

Dette er en hendig funksjon som lar deg se hvor raskt du kan sende data til internettforbindelsen din. Dette er nyttig hvis du vil sjekke om du kan streame video i høyoppløsning uten å måtte bekymre deg for bufferproblemer. Det er også nyttig hvis du bruker en VPN og du må sjekke at du er koblet til en så rask server som nødvendig. Når du utfører en hastighetstest, vil det ta et øyeblikk, og så vil du se informasjon om dine normale og maksimale internetthastigheter. I tillegg en indikator på om dette er raskt nok til å streame innhold i høyoppløsning eller standardoppløsning.

Systeminformasjon | hvordan bruke indigo på kodi

Alternativet for systeminformasjon er veldig nyttig når du trenger å sjekke informasjon om Kodi-installasjonen. Som hvilken versjon av Kodi du kjører eller hvilken tid du har satt på systemet. Her vil du også se informasjon om IP, DNS og nettverksinnstillinger som du vil ha hvis du setter opp en fjernkontroll for å kontrollere Kodi over internett. Du kan også se informasjon om diskplassen og også minnet som er tilgjengelig på hvilken som helst enhet Kodi kjører på.

Sportsoppføringer

Her kan du finne de siste nyhetsoppdateringene om ulike idretter. Slik som fotball, ishockey, basketball, cricket og mye mer. Du vil se en liste over overskrifter organisert etter sport, og du kan trykke på hvem som helst for mer informasjon

Sikkerhetskopiering og gjenoppretting

Dette alternativet lar deg lage sikkerhetskopier av Kodi-systemet ditt slik at du kan lagre alle innstillingene, tilleggene og andre funksjoner. Og last også inn denne informasjonen på nytt senere. Dette er nyttig hvis du planlegger å oppgradere Kodi-systemet eller eksperimentere med det på en eller annen måte. Og du vil også kunne gjenopprette systemet til forrige versjon hvis noe går galt.

Loggvisning

Log Viewer lar deg se loggen til Kodi-systemet ditt, og viser hver handling du har tatt. Hvis du er en avansert Kodi-bruker og vet hva du gjør. Da kan loggen være til stor hjelp hvis du trenger å løse noen problemer du har hatt med et tillegg. Men hvis du ikke er en avansert bruker, er loggen sannsynligvis ganske teknisk og også forvirrende. Så du trenger ikke bekymre deg for å bruke den.

Varsler (velge bort)

Dette alternativet lar deg slå av Kodi-systemvarsler om Indigo-fellesskapsvarsler. Vi anbefaler at du slår av dette alternativet da varslene kan bli irriterende. Ved å klikke på dette alternativet får du opp en dialog som spør om du ønsker å velge bort varsler. Da har du mulighetene til Ja å velge bort eller Nei hvis du vil beholde varsler på.

Konklusjon

Ok, det var alt folkens! Jeg håper dere liker denne artikkelen og finner den nyttig for dere. Gi oss din tilbakemelding på det. Også hvis dere har flere spørsmål knyttet til denne artikkelen. Gi oss beskjed i kommentarfeltet nedenfor. Vi kommer tilbake til deg snart.

Ha en flott dag!

Se også: Hvordan oppdatere apper på Firestick – veiledning