Vel, du kan alltid endre skjermoppløsningen gjennom skjerminnstillingene. Windows 10 inkluderer ikke en tilsvarende kommandolinje for å endre oppløsningen på skjermen ved å bruke kommandoprompt eller PowerShell også. I denne artikkelen skal vi snakke om hvordan du bruker ledeteksten til å endre PC-oppløsningen. La oss begynne!

Dette er i utgangspunktet en funksjon som vil være nyttig for raskt å endre skjermoppløsningen for mange apper og spill som fungerer best med spesifikke oppløsninger. Ved å bruke et kommandolinjeverktøy kan du også automatisere prosessen sammen med et skript og til og med Task Scheduler.

Men hvis du ønsker å endre oppløsningen på dataskjermen med kommandolinjen. Du kan også bruke QRes av Anders Kjersem, som er et bittelite (gammelt) verktøy som ikke trenger installasjon. Og den er designet for å justere skjermpikseloppløsningen via kommandoprompt.

Viktig:

Den beste oppløsningen der ute er så langt 1920 x 1080 faktisk. Det er i utgangspunktet en av de mest raffinerte pikselkonfigurasjonene som kommer som standard i nesten alle systemene i dag.

Nå er dere kanskje i tvil om hvilken oppløsning den nåværende skjermen er på. Nå er det igjen to måter å gjøre det på for deg. Bruke det konvensjonelle Windows-verktøyet for å sjekke det eller bruke tredjepartsapplikasjoner for å gjøre jobben for deg. Husk at jeg ikke vil anbefale tredjepartsapplikasjonen for dine behov fordi de potensielt kan bringe inn skadelig programvare inn i systemet. Den beste måten ville være å bruke Windows-verktøyene for å gjøre det, men hvis du ikke er fornøyd med utdataene, kan du så lenge gå sammen med tredjepartsapplikasjonen også. Nå kan du logge på denne nettsiden og dette vil også gi skjermoppløsningen i systemet ditt.

Den mest effektive måten du kan justere skjermoppløsningen på datamaskinen din på via vinduene.

 • Gå til Windows-innstillinger –> system –> Skjerm.
 • Det vil også være gjeldende skjermstørrelse under Vedtak.
 • I denne kan du også se gjeldende oppløsning fra alternativene.

Det er mange måter du kan tilpasse skjermoppløsningen på sammen med massevis av alternativer ved å velge alternativene. Det kan passe behovene til datamaskinen din. Nå er intelligensen med Windows at den faktisk kan skanne via systemet og anbefale en bestemt oppløsning. Det ville faktisk bringe det beste ut av systemet ditt.

Slik bruker du ledeteksten til å endre PC-oppløsningen

Du må bruke disse enkle trinnene for å endre skjermoppløsningen med kommandolinjen:

 • Først, last ned QRes fra denne nettsiden.
 • Høyretrykk på QRes.zip fil og velg deretter Pakk ut alle
 • Trykk på Ekstrakt knapp.
 • Type CMD og klikk deretter Tast inn i legg til QRes-mappens adresselinje for å åpne ledeteksten på stedet.
 • Skriv deretter inn følgende kommando for å endre skjermoppløsningen og trykk på Tast inn:
  QRes.exe /x:1689 /y:1050

Vel, i kommandoen sørg for å endre banen for QRes.exe-filen og deretter angi en støttet bredde (x) og høyde (y) pikseloppløsning også. For eksempel 1366 x 768, 1440 x 900, 1680 x 1050, 1920 x 1080, 2560 x 1440, etc.

Når du har fullført alle disse trinnene, vil skjermen endres til oppløsningen du spesifiserte.

Hvordan kan du endre skjermoppløsning via scriptet

Akkurat som det kan du bruke QRes for å lage et filskript som du enkelt kan dobbeltklikke. Eller også planlegge med Task Scheduler for å endre skjermoppløsningen automatisk.

Du må bruke disse enkle trinnene for å lage et skript for å endre skjermoppløsningen på datamaskinen din:

Slik bruker du ledetekst

I ledeteksten må du sørge for å endre banen for QRes.exe-filen, og angi en støttet bredde (x) og høyde (y) pikseloppløsning også. For eksempel 1366 x 768, 1440 x 900, 1680 x 1050, 1920 x 1080, 2560 x 1440, etc.

 • Trykk på Fil Meny.
 • Velg Lagre som alternativ.
 • Lagre nå batchfilen sammen med et beskrivende navn og en .flaggermus filutvidelse.

Når du har fullført alle disse trinnene, dobbeltklikker du på batchfilen. Og da skal skjermoppløsningen endres automatisk uten engang behov for ekstra trinn.

Konklusjon

Ok, det var alt folkens! Jeg håper dere liker denne artikkelen om hvordan du bruker kommandoprompt, og at du også finner den nyttig for deg. Gi oss din tilbakemelding på det. Også hvis dere har flere spørsmål og problemer knyttet til denne artikkelen. Gi oss beskjed i kommentarfeltet nedenfor. Vi kommer tilbake til deg snart.

Ha en flott dag!

Se også: Hvordan endre FreeNAS statisk IP – veiledning