Adobe og dets enorme utvalg av applikasjoner hjelper til med å løse mange kreative dilemmaer. Imidlertid kan applikasjonene i seg selv forårsake like mange problemer/problemer som de løser. Et av de mest opplevde problemene er at AcroTray.exe kjører automatisk i bakgrunnen.

Acrotray er en komponent/utvidelse av Adobe Acrobat-applikasjonen som ofte brukes til å vise, opprette, manipulere, skrive ut og administrere filer i PDF-format. Acrotray-komponenten lastes automatisk ved oppstart og fortsetter å kjøre i bakgrunnen. Den hjelper til med å åpne PDF-filer og konvertere dem til en rekke forskjellige formater, samtidig som den er ansvarlig for å holde oversikt over Adobe Acrobat-oppdateringer. Virker som en fin liten komponent ikke sant?

Vel, det er; med mindre du på en eller annen måte klarte å installere en ondsinnet versjon av filen i stedet for den legitime. En ondsinnet fil kan forstyrre ressursene dine (CPU og GPU) og gjøre din personlige datamaskin merkbart treg. En enkel løsning er å rense programmet hvis det faktisk er skadelig, og hvis det ikke er det, bør det å deaktivere AcroTray fra automatisk lasting ved oppstart være nyttig for å forbedre datamaskinens ytelse. I denne artikkelen har vi listet opp flere metoder for å gjøre det samme.


Hvorfor bør du deaktivere Adobe AcroTray.exe?

Før vi går videre til de faktiske metodene, her er noen grunner til at du bør vurdere å deaktivere Adobe AcroTray.exe fra oppstart:

  • Datamaskinen bruker tid på å starte/starte: Enkelte programmer (inkludert AcroTray) tillates automatisk å starte/laste i bakgrunnen når din personlige datamaskin starter opp. Disse applikasjonene bruker en betydelig mengde minne og ressurser og gjør oppstartsprosessen ekstremt treg.
  • Ytelsesproblemer: Ikke bare lastes disse programmene automatisk ved oppstart, men de forblir også aktive i bakgrunnen. Mens de kjører i bakgrunnen, kan de bruke en betydelig mengde CPU-kraft og gjøre andre forgrunnsprosesser og applikasjoner trege.
  • Sikkerhet: Det er mange malware-applikasjoner på internett som skjuler seg som Adobe AcroTray og finner veien til personlige datamaskiner. Hvis du har installert en av disse skadelige programmene i stedet for den legitime versjonen, kan datamaskinen din få sikkerhetsproblemer.

Adobe AcroTray-prosessen brukes også sjelden, så å starte applikasjonen bare når det kreves av brukeren virker som et bedre alternativ.

Hvordan deaktivere Adobe AcroTray.exe ved oppstart?

Å deaktivere Adobe AcroTray.exe fra lasting ved oppstart er ganske enkelt. De enkleste metodene har at brukeren deaktiverer programmet fra Task Manager eller System Configuration. Hvis de to første metodene ikke gjør susen for noen, kan de fortsette å endre oppstartstypen til manuell via Tjenester-menyen eller ved å bruke et tredjepartsprogram som Autokjører. Til slutt utfører vi en malware/antivirus-skanning eller avinstallerer applikasjonen manuelt for å løse problemet.

Metode 1: Fra Oppgavebehandling

Windows Task Manager gir først og fremst informasjon om de ulike prosessene og tjenestene som kjører i bakgrunnen og forgrunnen sammen med mengden CPU og minne som brukes av dem. Oppgavebehandlingen inkluderer også en fane kalt ‘Oppstart‘ som viser alle applikasjonene og tjenestene som er tillatt å starte automatisk når datamaskinen starter opp. Man kan også deaktivere og endre disse prosessene herfra. Slik deaktiverer du Adobe AcroTray.exe fra oppstart via Oppgavebehandling:

1. Start Task Manager ved hjelp av en av følgende metoder

en. Klikk på Start-knappen, skriv inn Oppgavebehandlingog trykk enter.

b. Trykk på Windows-tasten + X eller høyreklikk på startknappen og velg Oppgavebehandling fra superbrukermenyen.

c. Trykk ctrl + alt + del og velg Oppgavebehandling

d. Trykk på tastene ctrl + shift + esc for å starte Oppgavebehandling direkte

2. Bytt over til Oppstart fanen ved å klikke på den samme.


Bytt over til fanen Oppstart ved å klikke på samme |  Deaktiver Adobe AcroTray.exe ved oppstart

3. Finn AcroTray og velg den ved å venstreklikke på den.

4. Til slutt klikker du på Deaktiver knappen nederst til høyre i Oppgavebehandling-vinduet for å forhindre at AcroTray starter automatisk.


Klikk på Deaktiver-knappen nederst i høyre hjørne av Oppgavebehandling

Alternativt kan du også høyreklikke på AcroTray og velg deretter Deaktiver fra alternativmenyen.


Høyreklikk på AcroTray og velg deretter Deaktiver fra alternativmenyen

Metode 2: Fra systemkonfigurasjon

Man kan også deaktiver AcroTray.exe via systemkonfigurasjonsprogrammet. Prosessen for å gjøre det er like enkel som den forrige. Likevel, nedenfor er trinn-for-trinn-guiden for det samme.

1. Start Run ved å trykke Windows-tasten + R, skriv msconfigog trykk enter.


Åpne Kjør og skriv inn der <strong>msconfig</strong>” width=”402″ height=”208″ loading=”lazy”> </picture></p>
<p>Du kan også starte systemkonfigurasjonen vinduet ved å søke direkte etter det i søkefeltet.</p>
<p>2.  Bytt over til <strong>Oppstart </strong>fanen.</p>
<p><picture class=
Bytt over til fanen Oppstart

I nyere Windows-versjoner er oppstartsfunksjonaliteten permanent flyttet til Oppgavebehandling. Så, som oss, hvis du også blir møtt med en melding som lyder ‘For å administrere oppstartselementer, bruk oppstartsdelen av Oppgavebehandling’, gå til neste metode. Andre kan fortsette med denne.


Bruk Oppstart-delen av Oppgavebehandling' |  Deaktiver Adobe AcroTray.exe ved oppstart

3. Finn AcroTray og fjern merket i boksen ved siden av det.

4. Klikk til slutt på Søke om og så OK.

Metode 3: Fra tjenester

I denne metoden vil vi bytte oppstartstype for to Adobe-prosesser til manuell og dermed ikke la dem lastes/kjøres automatisk når datamaskinen starter opp. For å gjøre det, vil vi bruke Tjenester-applikasjonen, en administrativt verktøysom lar oss endre alle tjenestene som kjører på datamaskinen vår.

1. Start først Kjør kommandovinduet ved å trykke Windows-tasten + R.

Skriv inn i kjørekommandoen tjenester.msc og klikk på OK-knappen.


Skriv services.msc i Kjør-boksen og trykk Enter

Alternativt kan du starte kontrollpanelet og klikke på Administrative verktøy. I følgende Filutforsker-vinduet, finn tjenester og dobbeltklikk på den for å starte applikasjonen.


I Filutforsker-vinduet, finn tjenester og dobbeltklikk på det for å starte programmet

2. Se etter følgende tjenester i tjenestevinduet Adobe Acrobat Update Service og Adobe Genuine Software Integrity.


Se etter følgende tjenester <strong>Adobe Acrobat Update Service</strong> og <strong>Adobe Genuine Software Integrity</strong>” width=”800″ height=”512″ loading=”lazy”> </picture>< /p> </p>
<p>3.  Høyreklikk på Adobe Acrobat Update Service og velg <strong>Egenskaper</strong>.</p>
<p><picture class=
Høyreklikk på Adobe Acrobat Update Service og velg Egenskaper |  Deaktiver Adobe AcroTray.exe ved oppstart

4. Under Generelt-fanenklikk på rullegardinmenyen ved siden av Oppstartstype og velg Håndbok.


Under kategorien Generelt klikker du på rullegardinmenyen ved siden av Oppstartstype og velger Manuell

5. Klikk på Søke om knappen etterfulgt av Ok for å lagre endringene.


Klikk på Bruk-knappen etterfulgt av Ok for å lagre endringene

6. Gjenta trinn 3,4,5 for Adobe Genuine Software Integrity-tjenesten.

Metode 4: Bruke AutoRuns

Autoruns er en applikasjon laget av Microsoft selv som lar brukeren overvåke og kontrollere alle programmene som starter automatisk når operativsystemet starter opp. Hvis du ikke var i stand til å deaktivere AcroTray.exe ved oppstart ved å bruke metodene ovenfor, vil Autoruns garantert hjelpe deg med det.

1. Som åpenbart starter vi med å installere applikasjonen på våre personlige datamaskiner. Gå over til Autoruns for Windows – Windows Sysinternals og last ned applikasjonen.


Gå over til Autoruns for Windows - Windows Sysinternals og last ned applikasjonen

2. Installasjonsfilen vil bli pakket i en zip-fil. Så pakk ut innholdet ved å bruke WinRar/7-zip eller de innebygde utvinningsverktøyene i Windows.

3. Høyreklikk på autorunsc64.exe og velg Kjør som administrator.


Høyreklikk på autorunsc64.exe og velg Kjør som administrator

En dialogboks for brukerkontokontroll som ber om tillatelse til å tillate applikasjonen å gjøre endringer på datamaskinen din vil dukke opp. Klikk på Ja for å gi tillatelse.

4. Under Altfinn Adobe Assistant (AcroTray) og fjern merket i boksen til venstre.

Lukk programmet og start datamaskinen på nytt. AcroTray vil ikke kjøre automatisk ved oppstart nå.

Metode 5: Kjør en skanning for systemfilkontroll

Det vil også hjelpe å kjøre en skanning for å se etter eventuelle ødelagte filer på datamaskinen. Å kjøre en SFC-skanning skanner ikke bare etter ødelagte filer, men gjenoppretter dem også. Å utføre en skanning er ganske enkel og en to-trinns prosess.

1. Start ledeteksten som administrator ved hjelp av en av følgende metoder.

en. Trykk Windows-tast + X og velg Ledetekst (Admin) fra superbrukermenyen.

b. Åpne Kjør-kommandoen ved å trykke Windows-tasten + R, skriv inn cmd og trykk ctrl + shift + enter

c. Skriv kommandoprompt i søkefeltet og velg Kjør som administrator fra høyre panel.

2. Skriv inn i ledetekstvinduet sfc /scannowog trykk enter.


Skriv inn sfc scannow i ledetekstvinduet og trykk enter |  Deaktiver Adobe AcroTray.exe ved oppstart

Avhengig av datamaskinen kan skanningen ta litt tid, ca. 20–30 minutter, å fullføre.

Metode 6: Kjør en antivirusskanning

Ingenting fjerner et virus eller skadevare samt et antimalware/antivirusprogram. Disse programmene går et skritt foran og fjerner også eventuelle gjenværende filer. Så start antivirusprogrammet ditt ved å enten dobbeltklikke på ikonet på skrivebordet eller gjennom oppgavelinjen og utføre en fullstendig skanning for å fjerne virus eller skadelig programvare fra din PC.

Metode 7: Avinstaller applikasjonen manuelt

Til slutt, hvis ingen av de ovennevnte metodene fungerte, er det på tide å manuelt gi slipp på applikasjonen. Å gjøre slik –

1. Trykk på Windows-tasten eller klikk på startknappen, søk etter kontrollen Panel og trykk enter når søkeresultatene kommer tilbake.


Trykk på Windows-tasten og søk etter kontrollpanelet og klikk på Åpne

2. Inne i kontrollpanelet klikker du på Programmer og funksjoner.

For å gjøre det lettere å lete etter det samme, kan du endre ikonstørrelsen til liten ved å klikke på rullegardinmenyen ved siden av Vis etter:


Klikk på Programmer og funksjoner og kan endre ikonstørrelsen til liten

3. Høyreklikk til slutt på Adobe-programmet som bruker AcroTray-tjeneste (Adobe Acrobat Reader) og velg Avinstaller.


Høyreklikk på Adobe-applikasjonen og velg Avinstaller |  Deaktiver Adobe AcroTray.exe ved oppstart

Alternativt kan du starte Windows-innstillinger ved å trykke på Windows-tasten + I og klikke på Apps.

Fra høyre panel klikker du på programmet som skal fjernes, og velg Avinstaller.


Fra høyre panel klikker du på programmet som skal fjernes og velger Avinstaller

Anbefalt:

Vi håper du klarte det deaktiver Adobe AcroTray.exe ved oppstart ved å bruke en av de ovennevnte metodene. Fortell oss hvilken metode som fungerte for deg i kommentarene nedenfor!