Varsler viser seg å være ganske nyttige for å holde styr på tekster, e-poster og nesten alt annet. Disse kan gi ekstremt viktig informasjon fra din kollega eller en vits som deles i familiegruppen. Vi har alle blitt eksperter på å kontrollere varsler nå som de har eksistert en stund. Men i Windows 11 bruker systemet i tillegg et varslingsmerke for å varsle deg om usynlige varsler. Fordi oppgavelinjen er allestedsnærværende i Windows-operativsystemet, vil du se disse før eller siden, selv når du har satt oppgavelinjen til å skjule automatisk. Du vil støte på varslingsmerkene mye oftere hvis du bruker oppgavelinjen til å bytte apper, raskt endre systeminnstillinger, sjekke varslingssenteret eller sjekke kalenderen din. Derfor vil vi lære deg hvordan du skjuler eller deaktiverer varslingsmerker i Windows 11 etter eget ønske.

How to Hide or Disable Notification Badges on Taskbar in Windows 11

Varslingsmerker brukes til å varsle deg om en oppdatering fra appen de vises på. Det er representert som en Red Dot marked over the App icon on the Taskbar. Det kan være en melding, en prosessoppdatering eller noe annet som er verdt å informere. Det viser også number of unread notifications.

 • When app alerts are muted or turned off totalt sett sørger varslingsmerker for at du er klar over at det er en oppdatering som venter på din oppmerksomhet uten å være påtrengende.
 • When app alerts are enabled, men varslingsmerket kan se ut til å være et overflødig tillegg til en allerede funksjonsrik funksjonalitet, noe som resulterer i forverring snarere enn bekvemmelighet.

  For å deaktivere varslingsmerker på oppgavelinjeikoner i Windows 11, kan du bruke en av de to gitte metodene.

  Method 1: Through Taskbar Settings

  Slik slår du av varslingsmerker i Windows 11 via oppgavelinjeinnstillinger:

  1. Høyreklikk på Taskbar.

  2. Klikk på Taskbar settings, som vist.


  3. Klikk på Taskbar behaviors å utvide den.

  4. Fjern merket i boksen med tittelen Show badges (unread messages counter) on taskbar apps, vist uthevet.


  fjern merket for Vis merkene på oppgavelinjeapper i oppgavelinjeinnstillingene. Slik deaktiverer du varslingsmerker i Windows 11

  Method 2: Through Windows Settings App

  Følg de angitte trinnene for å deaktivere varslingsmerker i Windows 11 gjennom Windows-innstillinger:

  1. Klikk på Start og type Settings.

  2. Klikk deretter på Open, som vist for å starte den.


  Start-menyen søkeresultater for Innstillinger

  3. Klikk på Personalization i venstre rute.

  4. Her blar du ned i høyre rute og klikker på Taskbar, som vist nedenfor.


  Tilpasning-fanen i Innstillinger-appen. Slik deaktiverer du varslingsmerker i Windows 11

  5. Følg nå Steps 3 & 4 av Method 1 for å deaktivere varslingsmerker fra oppgavelinjen.

  Pro Tip: How to Turn On Notification Badges on Windows 11

  Bruk en av de ovennevnte metodene og merk av i boksen Show badges (unread messages counter) on taskbar apps for å aktivere varslingsmerkene for appikoner på oppgavelinjen i Windows 11.

  Vi håper denne veiledningen kan hjelpe deg å lære how to hide/disable notification badges on Taskbar in Windows 11. Du kan sende forslag og spørsmål i kommentarfeltet nedenfor. Vi vil gjerne vite hvilket emne du vil at vi skal utforske videre. Følg også med for å lese mer om det nye Windows 11-grensesnittet.