Vel, i Windows 7 har brukere faktisk muligheten til å slå av klebrige hjørner. Når du bruker mer enn én skjerm, virker det imidlertid akkurat som Microsoft har deaktivert den funksjonen i Windows 10. Vel, problemet er at det er en del av skjermen der musepekeren din faktisk vil sitte fast, og musebevegelsen er ikke tillatt i den delen når du bruker mer enn én skjerm. Denne funksjonen kalles i utgangspunktet sticky corners. Og når brukere kunne slå av denne funksjonen i Windows 7, kunne musen bevege seg fritt over toppen av skjermen mellom et hvilket som helst antall skjermer. I denne artikkelen skal vi snakke om hvordan du deaktiverer Windows 10 Sticky Corners. La oss begynne!

Så, windows 10 fikk også klebrige hjørner der det faktisk er noen få piksler i de øverste hjørnene på hver eneste skjerm (display) hvor musen egentlig ikke kan gå over til de mange andre skjermene. Man må flytte markøren bort fra denne regionen for å gå over til neste visning. Så uten å kaste bort mer tid, la oss nå se hvordan dere faktisk kan deaktivere Sticky Corners i Windows 10 sammen med veiledningen nedenfor.

Merk: I Windows 8.1, 8 og 7 endrer du verdien til MouseCornerClipLength-registernøkkelen fra 6 til 0 klarte å slå av Sticky corners. Imidlertid ser det dessverre ikke ut til at dette trikset fungerer i Windows 10

Slik deaktiverer du Windows 10 Sticky Corners

Windows 10 brakte mange endringer i verden av Windows Ikke sant. De fleste av disse gikk ganske bra sammen med Windows-brukere, men noen gjorde det ikke. En av endringene som brukerne VIRKELIG ikke satte pris på, er det faktum at Microsoft faktisk bestemte seg for å velge å slå av klebrige hjørner. Når du bruker mer enn én skjerm borte fra Windows 10-brukere. Alternativet var tidligere til stede i Windows 7, Windows 8 samt Windows 8.1. Og nesten hver eneste Windows-bruker som brukte mer enn én skjerm elsket denne funksjonen som sticky corners kan være ganske irriterende og frustrerende. Jeg mener, hvem vil ikke bli sint når pekeren deres bare holder seg til ett hjørne i et par sekunder. Det føles bare som en evighet når de prøver å flytte den fra en skjerm til en annen.

Trinn

Sørg for at dere oppretter et gjenopprettingspunkt i tilfelle noe faktisk går galt.

  • Først av alt må du trykke på Windows-tast + I sammen for å åpne Innstillinger og deretter klikke på System.
  • Deretter trykker du bare på fra menyen til venstre Multitasking, og i høyre vindusrute. Dere vil se en kategori som heter Snap.
  • Nå disable bryteren som er under «Ordne vinduer automatisk ved å dra dem til sidene eller hjørnene av skjermen» også.
  • Trykk på Windows-tast + R og skriv deretter Regedit og klikk på Enter for å åpne Registerredigering.
  • Nå, i Registerredigering, må du navigere til følgende nøkkel:

HKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersionImmersiveShellEdgeUi

Merk: Hvis EdgeUi-nøkkelen ikke er til stede, høyreklikk på ImmersiveShell velg deretter Ny > Nøkkel og navngi den som EdgeUi.

  • Nå må du høyreklikke på EdgeUi velg deretter New > DWORD (32-bit) value.

Windows 10 Sticky Corners

  • Du kan navngi denne nye DWORD som MouseMonitorEscapeSpeed.
  • Dobbeltklikk deretter på denne tasten og sett verdien til 1 og trykk på OK.
  • Nå er det bare å starte PC-en på nytt for å lagre endringer.

Konklusjon

Ok, det var alt folkens! Jeg håper dere liker denne artikkelen og også finner den nyttig for dere. Gi oss din tilbakemelding på det. Også hvis dere har flere spørsmål og problemer knyttet til denne artikkelen. Gi oss beskjed i kommentarfeltet nedenfor. Vi kommer tilbake til deg snart.

Ha en flott dag!